Onderwijs en opvang 5 feb. 2024 21:03

Brugpiepers krijgen steuntje in de rug

Coach4you werkt al op 22 plaatsen in Nederland, waaronder: Alphen aan den Rijn, Uithoorn en Woerden. Coach4you helpt kinderen die dat nodig hebben, als zij van basisonderwijs overstappen naar de brugklas in het voortgezet onderwijs.

Onderwijs en opvang 16 mei 2023 12:08

Niet vergeten reünie Aeresteijn: 3 juni

Op zaterdag 3 juni organiseert het huidige team van basisschool Aeresteijn een reünie. “Voor iedereen, die er vanaf het begin (1974) heeft gezeten of daar op enige manier mee te maken heeft gehad. (behalve voor de huidige leerlingen)”, zegt secretaresse Miriam Morelisse.

Onderwijs en opvang 15 mei 2023 19:39

Schoolvoetbaltoernooi 2023 bij Altior

Bij Altior werd weer het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi van basisscholen in de gemeente Nieuwkoop gehouden.

Onderwijs en opvang 19 jul. 2022 14:50

Ontwikkelingen Kindcentrum De Poel

Gemeente Nieuwkoop, het schoolbestuur WIJ de Venen en Stichting Kinderopvang Liemeer hebben onlangs een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van het Integrale Kindcentrum De Poel.

Onderwijs en opvang 31 mrt. 2022 13:40

Sponsorloop voor giro 555 door Basisschool Antonius uit Noorden

Op 18 maart kwamen de kinderen van Antonius uit Noorden in actie voor Oekraïne. "Jaarlijks is er een project Kinderen helpen Kinderen. Dit jaar is dat voor Giro 555 en hebben we een sponsorloop georganiseerd om de mensen in oorlogssituatie in Oekraïne te steunen."

Onderwijs en opvang 3 mrt. 2022 10:17

Rookvrije zone bij basisschool De Veenvogel en sportzaal De Ringkant

Op initiatief van de ouderraad van basisschool De Veenvogel in Nieuwveen is het voetpad tussen de school en sportzaal De Ringkant rookvrij verklaard. Paula Fokkema namens de ouderraad: “We vinden het geen goed voorbeeld voor de kinderen als mensen daar roken.”

Onderwijs en opvang 4 feb. 2022 08:45

Spel voor Nieuwkoopse scholieren

Donderdag 3 februari was wethouder Gerben van Duin bij basisschool De Veenvogel in Nieuwveen. Daar overhandigde hij namens het Nieuwkoopse college van B&W een spel aan de leerlingen uit de bovenbouw. Alle leerlingen uit de bovenbouw van alle Nieuwkoopse scholen krijgen datzelfde spel.

Onderwijs en opvang 22 dec. 2021 10:24

Afscheid gymjuf Natasja Borst

Nieuwveen – Natasja Borst is meer dan 25 jaar verbonden geweest aan sportvereniging Kwiek, maar op donderdag 16 december kwam daar een einde aan.

Onderwijs en opvang 7 dec. 2021 12:45

Verbeteringen buitenruimte IKC De Vaart

IKC De Vaart in Ter Aar is sinds september open. Voetgangers, fietsers en automobilisten komen elkaar rond schooltijd allemaal tegen bij het IKC. Een veilige verkeerssituatie is belangrijk.

Onderwijs en opvang 2 nov. 2021 15:40

Meer weten over je eten: schoolkinderen ontbijten tussen de koeien

Op 4 november gaat groep 6 van Daltonschool De Diamant uit Zevenhoven in de week van het Nationaal Schoolontbijt al vroeg uit de veren. Samen met de wethouder ontbijten ze dan op een boerenbedrijf in de buurt van hun school, bij de familie Van Vliet.

Onderwijs en opvang 18 okt. 2021 10:05

Kindcentrum Langeraar heeft een naam

Donderdag 14 oktober is de naam van Kindcentrum Langeraar onthuld. Dit onder toeziend oog van de kinderen en medewerkers van Aeresteijn en Stichting Kinderopvang Liemeer en andere genodigden. Bijzondere getuige van die heuglijke moment was wethouder Antoinette Ingwersen, die met de ambtsketen van de burgemeester, het moment voor de kinderen nog specialer maakte.

Onderwijs en opvang 15 okt. 2021 12:33

Jetze Plat in de klas

De afgelopen weken heeft groep 5 van de Diamant veel geleerd over de paralympische spelen en Jetze Plat in het bijzonder. Vorige week kwam hij in de klas als afsluiting van het project. Alle leerlingen hebben zelf een krantenartikel geschreven over het bezoek. Hier volgt een samenvatting geschreven door de kinderen.

Onderwijs en opvang 6 okt. 2021 09:24

IKC De Vaart geopend

Op zaterdag 2 oktober openden wethouder Gerben van Duin en bestuurder Judith Rook van SPO WIJ de Venen het nieuwe IKC De Vaart in Ter Aar. Na maanden van hard werken was het eindelijk zover.

Onderwijs en opvang 30 aug. 2021 13:54

De scholen zijn weer begonnen

Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Veel kinderen lopen en fietsen een nieuwe route naar school. 

Onderwijs en opvang 14 jan. 2021 09:19

Groep 8’ers kiezen dit jaar in lockdown hun middelbare school

Middenin een lockdown een keuze maken voor een middelbare school, hoe doe je dat eigenlijk? Sinds de scholen voor voortgezet onderwijs in Alphen aan den Rijn en omstreken begin december gezamenlijk besloten om geen fysiek Open Huis te organiseren, werken de Groene Hart scholen met man en macht om zo veel mogelijk informatie op andere manieren over te brengen.

Onderwijs en opvang 14 okt. 2020 15:05

Bestuurlijke fusie SCOPE-scholengroep en Ashram College

Sinds 1 augustus 2018 werken de SCOPE-scholengroep en het Ashram College samen met het model van de ‘personele unie’, waarbij zowel de bestuurder als de staf voor beide organisaties werken. Sindsdien bestaat de ambitie om te groeien naar een bestuurlijke fusie. 

Onderwijs en opvang 15 sep. 2020 10:12

Onthulling van speciaal kunstwerk bij basisschool Aeresteijn

Gisterenmorgen was het zo ver, na drie jaar werd het symbolische kunstwerk van basisschool Aeresteijn in Langeraar op het schoolplein onthuld. ‘’Een enorme happening voor Aeresteijn’’, vertelt directeur Anneke Zantboer.

Onderwijs en opvang 31 aug. 2020 09:25

De zomervakantie zit erop: de scholen zijn weer begonnen

Na zes weken luieren is de zomervakantie weer voorbij. Alle scholen zijn weer begonnen in onze regio. Houd daarom rekening met kinderen die op straat en op de weg lopen en fietsen! Wethouder Antoinette Ingwersen wenst alle kinderen namens de gemeente een verkeersveilig schooljaar toe.

Onderwijs en opvang 15 mrt. 2020 16:35

Alle scholen vanaf maandag dicht

Vanaf maandag 16 maart blijven alle scholen dicht om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dit heeft het kabinet besloten. 

Onderwijs en opvang 10 mrt. 2020 14:00

Nieuwe Ashramgebouw staat voor verbinding

Op vrijdagmiddag 6 maart is in Nieuwkoop het nieuwe gebouw van het Ashram College geopend. Directeur John Bakker is tevreden over het resultaat, vooral omdat het nieuwe gebouw staat voor verbinding.

Onderwijs en opvang 1 feb. 2020 16:17

Grote belangstelling bij Open Huis Ashram Nieuwkoop

Op maandagavond 27 januari was het Open Huis van het Ashram College Nieuwkoop. Hoewel de officiële opening pas op 6 maart is, had het team van het Ashram alles op alles gezet om het Open Huis in het nieuwe schoolgebouw te laten plaatsvinden. Het was de eerste keer dat het nieuwe gebouw geopend was en de belangstelling was dan ook groot.