Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 16:25

“De ervaring in de thuiszorg heeft mij tot een betere arts gemaakt”

Joachim Kikomeko is internist-oncoloog in opleiding in het Amsterdam UMC. Tijdens zijn studententijd in Leiden was hij een aantal jaar thuiszorghulp voor ActiVite. “Ik kan iedere student geneeskunde een bijbaan in de thuiszorg aanraden. Je doet werk dat betekenis heeft en je leert ontzettend veel over je toekomstige patiënten.”

Sport vandaag 11:18

Rotary SUP-Event op Langeraarse plassen

Rotary Ter Aar is de plaatselijke afdeling van de internationale organisatie, waarvan de leden zich inspannen om vanuit een gedeelde passie en betrokkenheid het welzijn van mensen, overal in de wereld, te verbeteren. Een Rotary-club stelt zich ten doel om, met kennis en kunde van de leden, doelen in de plaatselijke of zelfs internationale samenleving te helpen met activiteiten en financiële middelen.

Overige gisteren 16:08

Schrijversdebuut Giel van Rijn

Wat doe je: nét met pensioen en je zoekt een leuke bezigheid? Dat vult iedereen zelf in maar Giel van Rijn uit Langeraar schreef gewoon een boek! “Tsja, zie het als een eerbetoon aan mijn voorouders, maar ook om iets van de geschiedenis van Langeraar en kennis van oude ambachten - uit de tijd zònder elektriciteit - vast te willen leggen voor de generaties ná ons!”

Advertorial Cultuur gisteren 12:53

Alles over de start van het nieuwe theaterseizoen

Het programma is klaar, de brochure wordt gedrukt en Castellum maakt zich op voor de verkoop van een nieuw en bruisend theaterseizoen. Er mag alvast verklapt worden dat Waylon, Peter Pannekoek en Van der Laan & Woe in 22/23 naar Castellum komen en er staat nog veel meer moois op stapel...

Mijn Club gisteren 09:41

Hondenclub de Polderwakers

Misschien anders dan de aanduiding ’hondenclub’ doet vermoeden, worden behalve de honden ook hun ’baasjes’ getraind bij HC de Polderwakers. Aan de Dreg in Nieuwkoop, net onder de lampen van de hockeyclub, worden hier al sinds 1977 diverse cursussen voor honden én hun baasjes georganiseerd.

Sport 20 mei 2022 10:28

Meedoen aan Zeskamp tijdens De 24 van Ter Aar

In Ter Aar vindt vrijdag 24 en zaterdag 25 juni ‘De 24 van Ter Aar’ plaats. Meer dan 24 uur sport, spel, muziek, vermaak, braderie en hapjes en drankjes. Een onderdeel van deze 24 is de Zeskamp. De aanmelding is geopend.

Sport 19 mei 2022 22:29

Triathlon Nieuwkoop zoekt hulp

Zondag 12 juni wordt eindelijk weer de Triathlon van Nieuwkoop georganiseerd, na twee jaar corona. Op dit moment is er nog een flink tekort aan vrijwilligers, waardoor op deze manier de wedstrijd opnieuw niet door kan gaan.

Advertorial Sport 19 mei 2022 16:22

Ben jij eerlijk naar jezelf of verstop jij je?

Wie ben jij eigenlijk, maar dan ook echt? Waar komen jouw klachten vandaan? Je snapt er helemaal niks van. Je slaapt slecht, heb overdag geen energie en voel je opgejaagd. Maar waarom, vraag jij je af.

Milieu en duurzaamheid 19 mei 2022 15:08

Aanvragen éénmalige energietoeslag mogelijk

Huishoudens met een laag inkomen kunnen een eenmalige energietoeslag krijgen van € 800. Met dit extra geld kan (een deel van) de energiekosten worden betaald. Is uw inkomen bekend bij de gemeente en voldoet u aan de voorwaarden, dan ontving u tussen half april en half mei de energietoeslag al automatisch op uw rekening.

Voorkeuren van bezoeker 19 mei 2022 13:29

Nieuwkoop heeft weer een fotostudio

Op 1 mei heeft fotograaf Daniëlle van der Spek haar studio in Nieuwkoop geopend. "Mijn kracht zit in het creëren van de juiste sfeer. Al binnen enkele minuten na binnenkomst zie ik mensen ontspannen."

Politiek 19 mei 2022 09:33

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Blog Opinie 18 mei 2022 13:57

Het zal je kind maar wezen

Nederland werd recent weer opgeschrikt door het zoveelste incident met een verward persoon. En weer wordt er moord en brand geschreeuwd hoe het zover heeft kunnen komen. 

Advertorial Winkelcentrum Ter Aar 18 mei 2022 12:30

De Ter Aarse winkel(h)ier vertelt: Hair Change Ter Aar

Om extra aandacht te vestigen op het winkelcentrum van Ter Aar, waarbij de ondernemers verenigd zijn in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ), nemen we iedere twee weken één van de winkels in het commerciële hart onder de loep: deze keer Hair Change Ter Aar.

Winkelcentrum Ter Aar 18 mei 2022 09:25

Luilakactie in winkelcentrum Ter Aar

De winkeliers van het winkelcentrum in Ter Aar hebben een unieke luilakactie. Bij besteding bij één van de deelnemende winkeliers krijgen de klanten een kanskaart. Deze kaarten kunnen ingevuld ingeleverd worden bij de winkeliers. Klanten maken daarmee kans op een gratis ontbijt voor twee personen.

Advertorial Maatschappij 17 mei 2022 16:34

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Sport 17 mei 2022 12:24

Aeresteijn-voetbaltoernooi 2022 bij Altior

“Het gaat vandaag om kinderen uit de groepen 5, 6, en 7; zij spelen onderlinge wedstrijden om de Aeresteijn & Altior-cup en de Penalty-bokaal. Groep 8 heeft onlangs in de regionale finale gespeeld en gaat nu door in de landelijke competitie,” zegt Pedro Langelaan, bestuurslid en lid van de technische commissie van Altior.

Overige 17 mei 2022 11:07

Abonnementen zwembad Aarweide nog te koop

“Zelf vind ik het eigenlijk zonde van hun geld, als mensen € 5,50 voor een kaartje moeten betalen, terwijl zij met een abonnement zoveel goedkoper uit zouden zijn.” zegt Anton Captein, bestuurslid van Stichting tot behoud van zwembad Aarweide.

Advertorial Cultuur 16 mei 2022 14:40

Jon van Eerd is terug met zijn populaire karakter Harrie Vermeulen

Na o.a. ‘Harrie & Eva’ en ‘Charley, de komische musical’ keert Jon van Eerd terug naar Alphen a/d Rijn. Op zaterdag 28 mei staat hij in Theater Castellum met de voorstelling ‘Harrie neemt de benen’. In deze spiksplinternieuwe komedie laat Van Eerd zich, omringd door een topcast, weer van zijn beste kant zien.