Mijn Club vandaag 12:14

Mijn Club: Stichting Jeugdwerk Noorden de Bun

“Vroeger was het voor kinderen in onze regio simpel: je gaat ’op’ de voetbal of naar scouting, Hier in Noorden was de keuze: NSV of de Bun. Maar vandaag de dag is er zòveel meer te doen, zodat de animo voor de Bun nu toch wel ’n beetje terugloopt, zegt penningmeester Frank Kalshoven van Stichting Jeugdwerk Noorden.

Natuur en recreatie gisteren 20:44

Infoavond Dorpsraad druk bezocht

Dorpsraad ’Rondom de Plassen' organiseerde op dinsdag 23 mei een informatieavond voor alle inwoners van Langeraar en Papenveer. Het draaide met name om alle werkzaamheden op de Langeraarse Plassen en vooral om de aanleg van nieuwe eilanden.

Verkeer en vervoer 29 mei 2023 11:00

Verkeersmaatregelen tijdens Triathlon van Nieuwkoop op zondag 4 juni

Zondag 4 juni organiseert Stichting Triathlon Nieuwkoop de 39e editie van de Triathlon Nieuwkoop. Om 10.30 uur starten de dames, om 11.04 uur de heren. De trio’s en Open Serie start drie minuten later. De eerste finisher verwachten we rond 14.30 uur op het Evenemententerrein. Er zal rond 17:00 uur live muziek zijn.

Gemeente 28 mei 2023 13:20

Een gezellig en toekomstbestendig Dorpshart van Ter Aar

“De afgelopen tijd heeft Gemeente Nieuwkoop met Kavel Vastgoed en diverse betrokkenen en geïnteresseerden intensief samengewerkt aan een plan voor Ter Aar. Wij zijn blij een plan voor te leggen aan de gemeenteraad waarmee het centrum van Ter Aar een gezellig en toekomstbestendig Dorpshart wordt", vertelt wethouder Ingwersen enthousiast.

Sport 27 mei 2023 18:17

SV Zevenhoven is kampioen!

SV Zevenhoven is kampioen geworden. De 4e klasser trad vandaag aan tegen Woubrugge. Met 1 punt voorsprong op de nummer 2 BSC '68 moest Zevenhoven winnen om het in eigen hand te houden. En dat lukte.

Gemeente 27 mei 2023 10:16

Lokale belastingen al betaald?

In februari verstuurde SVHW het aanslagbiljet lokale belastingen. Tot 31 mei 2023 hebben inwoners de tijd om de aanslag te betalen of om automatische incasso aan te vragen. Wanneer er op tijd betaald wordt, voorkomt dat een aanmaning met extra kosten.

Politiek 26 mei 2023 11:20

Samen Beter Nieuwkoop vergadert over Dorpshart Ter Aar

Samen Beter Nieuwkoop gaat 5 juni tijdens haar fractievergadering graag met in gesprek met belangstellenden over het dorpshart van Ter Aar.De plannen worden op 6 en 22 juni in de gemeenteraad besproken.

Maatschappij 25 mei 2023 16:29

Benefietavond voor Soedan

In Kaleidoskoop in Nieuwkoop houdt de Blue Heart organisatie op zaterdag 10 juni een benefietbijeenkomst. Stand up for Sudan is bedoeld voor de ernstige oorlogssituatie in Soedan.

Gezondheid en welzijn 25 mei 2023 10:33

Dry Needling bij pijn en spierspanning

Dry Needling is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op de behandeling van spieren met als doel vermindering van pijnklachten en spierspanning.

Gezondheid en welzijn 24 mei 2023 09:18

AED-organisatie in Woerdense Verlaat

“Ik was al ’n tijdje, namens de Dorpsraad, actief in de werkgroep Jeugd, Ouderen en Maatschappelijke voorzieningen…” zegt Cor Kentrop (68), … want ik wil wel wat betekenen voor ons dorp en de mensen, die er wonen. Een terugkerend onderwerp in de werkgroep was de slechte bereikbaarheid van ambulances in Woerdense Verlaat.

Winkels 23 mei 2023 09:23

Bloembakken klaar voor de zomer

Veel fietsers en andere voorbijgangers zijn, als zij door het centrum van Langeraar en Papenveer gaan, aangenaam verrast, bij het zien van de kleurige bloembakken aan de lantaarns. Op initiatief van dorpsraad ’Rondom de Plassen’ zijn afgelopen zaterdag de hanging baskets weer opgehangen  aan ruim 50 lantaarns in beide dorpskernen.

Cultuur 22 mei 2023 19:12

Tentoonstelling over diverse puddingvormen

In het museum van Ter Aar is onlangs een bijzondere tentoonstelling geopend. De vitrines zijn gevuld met 400 puddingvormen uit de collectie van mevrouw Couperus-Vissenberg. De vormen komen uit vervlogen tijden maar zijn goed bewaard gebleven.

Sport 20 mei 2023 21:10

SV Nieuwkoop zet kroon op seizoen met kampioenschap

SV Nieuwkoop heeft het kampioenschap in de 3e klasse binnen. Tegen Koudekerk werd met 0-3 gewonnen waardoor Nieuwkoop met nog één wedstrijd te spelen niet meer ingehaald kan worden.

Natuur en recreatie 19 mei 2023 10:42

Avondvierdaagse in Nieuwveen

Stichting DAN & Scouting Abbé Pierre organiseren weer de jaarlijke wandel Avondvierdaagse in Nieuwveen. De vierdaagse is van dinsdag 30 mei t/m vrijdag 2 juni.

Sport 17 mei 2023 23:52

Bekerstunt compleet voor SV Nieuwkoop

SV Nieuwkoop heeft de bekerstunt compleet gemaakt door in de finale tegen 1e klasser XerxesDZB te winnen met 0-1. Hiermee wint het voor het eerst in de geschiedenis de districtsbeker van West 2 van de KNVB.

Sport 17 mei 2023 15:00

Z.V. De Plas op het NK Waterpolo

Op zaterdag 13 mei heeft de EG jeugd mee gedaan aan het Nederlands Kampioenschap Waterpolo voor kinderen onder 11 jaar. Het was een grote uitdaging waar zij hun kracht tegen de beste spelers testen. Alle beste teams uit het land waaronder elke kampioen uit de regio waren aanwezig.

Mijn Club 17 mei 2023 11:44

Mijn Club: EHBO Noorden

“Hoe lang precies; dat weet ik niet, maar EHBO-Noorden (St. Martinus) bestaat echt al heeééel lang. ’Ome’ Theo (vd Helder) gaf destijds les en charterde overal nieuwe leden vandaan,” zegt (nieuw) bestuurslid Yvon Kalshoven. "Ik haalde zelf mijn eerste EHBO-diploma - ruim 30 jaar geleden - bij EHBO Nieuwveen omdat ik werkte in Nieuwveen. Toen mijn diploma was verlopen, heb ik ’m opnieuw gehaald in Noorden; bij ’ome’ Theo dus… Ik speelde zelf ook weleens zwarte Piet en tijdens het schminken overhoorde hij mij dan…"

Natuur en recreatie 16 mei 2023 18:28

SUP-spektakel op Langeraarse Plassen

Voor het tweede jaar op rij organiseert Rotary Ter Aar het zgn. SUP (Standing Up Peddling) onder het motto ’gezellig samen suppen voor het goede doel’. "Al heel wat suppers hebben zich opgegeven, maar aanmelden kan nog tot 4 juni,” zegt Rotary-lid Peter van Eijk, …op de website (https://www.rotaryteraar.nl/sup.html.) staat alle informatie èn het inschrijfformulier. De inloop op het Papeneiland (Kerkpad) is vanaf 11:00 uur en de start is om 12:00 uur.”

Onderwijs en opvang 16 mei 2023 12:08

Niet vergeten reünie Aeresteijn: 3 juni

Op zaterdag 3 juni organiseert het huidige team van basisschool Aeresteijn een reünie. “Voor iedereen, die er vanaf het begin (1974) heeft gezeten of daar op enige manier mee te maken heeft gehad. (behalve voor de huidige leerlingen)”, zegt secretaresse Miriam Morelisse.

Onderwijs en opvang 15 mei 2023 19:39

Schoolvoetbaltoernooi 2023 bij Altior

Bij Altior werd weer het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi van basisscholen in de gemeente Nieuwkoop gehouden.

Gezondheid en welzijn 10 mei 2023 11:00

Stappen voor de hersenstichting

Nog n paar weken: in de derde week van juli gaat de Wandelvierdaagse in Nijmegen weer van start. Wie er al lang voor aan het trainen zijn: Ger Pietersen (63) en zijn schoonzoon Volcmar de Vries (50). Ger: Ik heb hem zelf al 3 keer uitgelopen en in 2016 haalde ik met mijn prestatie 1100 op voor Alzheimer Nederland. En nu lopen we voor de Hersenstichting."

Verkeer en vervoer 9 mei 2023 17:12

Plan om Ziendeweg definitief deels af te sluiten voor auto’s

Gemeente Alphen aan den Rijn wil een deel van de Ziendeweg in Zwammerdam afsluiten. Dit naar aanleiding van de uitkomsten van een proefperiode. Voordat de afsluiting definitief wordt, kan een zienswijze worden ingediend en wordt het plan in de gemeenteraad besproken.