Advertorial Werken gisteren 13:12

Bibliotheek Rijn en Venen is op zoek naar jou

Wil jij jouw plezier in voorlezen overbrengen op kinderen en hun ouders? Heeft het werken met DigiD geen geheimen meer voor jou? Of geef je jouw kennis van techniek graag spelenderwijs door aan de jongere generatie? Word dan vrijwilliger bij Bibliotheek Rijn en Venen. 

Dieren gisteren 11:03

Dierendag bij Ipse de Bruggen

Schapen en geiten gaan genieten van feestelijke brunch. Op zaterdag 1 oktober viert  kinderboerderij de Schaapskooi haar jaarlijkse dierenverwendag.

Overige 23 sep. 2022 11:59

Unieke expositie fotoboeken van Nieuwkoop en Noorden

Het Historisch Genootschap Nieuwkoop en omstreken brengt het verleden tot leven en organiseert een unieke expositie in de Loopstal op het terrein van De Zevensprong aan de Noordenseweg. 

Advertorial Overige 22 sep. 2022 14:18

Castellum breidt aanbod Theater met Tolk uit

Zaterdag 24 september is het Internationale Dag van de Gebarentaal. Een perfect moment om bekend te maken dat het aanbod van theatervoorstellingen met gebarentolk in seizoen 22/23 is uitgebreid. 

Blog Opinie 21 sep. 2022 14:19

Handelen of wandelen?

Ik heb het er al vaker over gehad; met familie moet je wandelen en niet handelen. Maar ja, makkelijker gezegd dan gedaan. 

Advertorial Overige 21 sep. 2022 13:19

Toneelvoorstelling over dementie in Castellum

Met ‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’ gaat theatermaker Madeleine Matzer op zoek naar antwoorden op de vele vragen die er bestaan rondom het omgaan met dementie. De muzikale solo is een liefdevolle ode aan haar moeder, gespeeld door Juul Vrijdag. Op dinsdag 18 oktober is de ontroerende, muzikale, troostrijke en grappige voorstelling te zien in Theater Castellum. 

Overige 20 sep. 2022 12:45

KBO/PCOB Nieuwveen wil er nieuwe leden bij

“We hebben al ruim 160 leden en er kunnen er nog wel meer bij. Jammer, maar nieuwe leden missen nu wel ons jaarlijkse uitje, zegt Ans Stolwijk, bestuurslid van KBO-PCOB Nieuwveen-Zevenhoven. 

Verkeer en vervoer 20 sep. 2022 09:41

Werkzaamheden aan twee bruggen

Op maandag 26 en dinsdag 27 september zal er gewerkt worden aan twee bruggen. Hier kun je lezen om welke bruggen dit gaat en hoe dat wordt geregeld met het verkeer. 

Advertorial Overige 18 sep. 2022 14:11

Saman Amini’s Integratieplan in Theater Castellum

Na de veelgeprezen voorstellingen ‘A Seat at The Table, ‘Samenloop van Omstandigheden’ en Nobody Home’ komt theatermaker, performer en muzikant Saman Amini nu met zijn eerste cabaretsolo. In Saman Amini’s Integratieplan laat hij op verschillende wijze zien hoe we omgaan met elkaar in deze multiculturele samenleving.

Advertorial Gezondheid en welzijn 17 sep. 2022 10:51

Energie & Rust in balans in 8 weken!

Voel jij onrust in je hoofd en lichaam? Hoofdpijn, opgejaagd gevoel, futloos, duizeligheid, last van angsten? Dan adviseert Judith van Dam van Jworxout jou om gewoon even goed te ademen. Heel bewust, naar je buik, 3/4 tellen in en 6/8 tellen uit. Doe dit 10 keer. Voel je al wat?

Gemeente 16 sep. 2022 15:22

Aan de slag met Dorpshart Ter Aar

De gemeente Nieuwkoop is al een tijdje bezig met plannen voor het centrum Ter Aar en de Vlinderlocatie (Dorpshart Ter Aar). 

Overige 16 sep. 2022 13:17

Red Ball Express in Nieuwkoop

Op zaterdag 24 september rijdt de Red Ball Express door de gemeente Nieuwkoop. Hierbij zullen bijna alle kernen van de gemeente worden aangedaan. Zo’n zeventig voertuigen rijden een route van ongeveer 60 kilometer met een tussenstop op het Teylersplein in Nieuwveen, afgesloten met een bloem -/kranslegging bij de toren op het Reghthuysplein in Nieuwkoop. 

Advertorial Maatschappij 15 sep. 2022 15:48

Woningstichting Nieuwkoop staat met een Buurtbus in de wijk

Woningstichting Nieuwkoop staat regelmatig met een buurtbus in de wijk. In samenwerking met de medewerkers van handhaving, politie, brandweer en woondiensten Aarwoude, staan zij in de wijk klaar met een kopje koffie.

Verkeer en vervoer 15 sep. 2022 10:45

Werkzaamheden Noordeinde Zuid

De woonstraten Noordeinde Zuid zijn toe aan groot onderhoud. Aannemer A. van Ooijen & Zn B.V. uit Woerden voert de werkzaamheden uit en start hiermee midden september. De werkzaamheden duren ongeveer tot het einde van dit jaar.

Advertorial Gezondheid en welzijn 14 sep. 2022 11:42

Succesverhaal: coaching traject energie & rust in balans bij Jworxout

“Ik zat ziek thuis met hyperventilatie klachten, een gejaagd gevoel en daardoor kreeg ik angst- en paniekaanvallen. Daar wilde ik uiteraard vanaf, maar ik wist niet hoe. Toen zag ik op Facebook een advertentie van Jworxout voor het coaching traject ‘energie en rust in balans’.”

Advertorial Winkels 13 sep. 2022 13:22

21% btw korting bij Dutch Dream Slaapcomfort

In de maand september krijg je 21% btw korting op alle Cool Motion matrassen van M line. En is je boxspring ook aan vervanging toe? Dan krijg je daarbij ook nog 21% btw korting op je boxspring! 

Advertorial Mijn Club 13 sep. 2022 11:55

Het Historisch Genootschap Nieuwkoop (HGN)

“Nee", begint Bert van der Tang. "Het Genootschap is geen echte vereniging. Wij zijn een stichting en zijn in 1987 opgericht door een drietal leden van Rotary Nieuwkoop: Bob de Graaf Bierbrauwer, Jan Broekhuyse en Martin van Capel. We hebben dan ook geen leden, maar ’begunstigers’ (350), die onze activiteiten en doelstellingen op gebied van historie ondersteunen."

Sport 13 sep. 2022 09:51

Niet mogen rennen en tóch een natte rug…

Dat is kenmerkend voor Walking Football. Op vrijdag 30 september vindt bij Altior in Langeraar alweer voor de derde keer het jaarlijkse Walking Football toernooi plaats. Behalve de twee teams van Altior en twee uit Hoofddorp nemen ook teams deel uit Voorschoten, Hoorn, Maarsen, Amstelveen, Dordrecht en Abcoude.

Advertorial Overige 12 sep. 2022 16:24

Gaat Charly Luske in Alphen a/d Rijn uit de kleren voor Story of Robbie Williams?

Samen met zijn zevenkoppige band, onder leiding van Nick Bult, toert Charly Luske dit najaar weer langs de Nederlandse theaters met zijn voorstelling Story of Robbie Williams. Het spraakmakende beeld van Charly - die de iconische foto van Robbie imiteert - roept al voor de voorstelling van start gaat heel wat vragen op… Deze week brengt Robbie Williams tevens zijn 25-jarig jubileumalbum uit.