Wonen en bouwen vandaag 09:21

Goed nieuws voor jongeren die een woning zoeken

WSN wil dat er voldoende woningen beschikbaar komen voor jongeren met een lager inkomen. Dat is lastig omdat je lang ingeschreven moet staan voor een woning. Daarom gaat WSN een aantal woningen aanbieden speciaal voor jongeren. De woningen worden aangeboden via de website Huren in Holland Rijnland.

Gemeente gisteren 10:13

‘We blijven in beweging'

De maand september werd uitgeroepen tot 'Nieuwkoop on the Move'-maand. Omdat er eindelijk veel meer mocht, konden de verenigingen het nieuwe seizoen weer opstarten. Dat is op veel plaatsen ook goed van de grond gekomen.

Advertorial Gezondheid en welzijn 26 okt. 2021 15:20

Fysiotherapie bij kaakklachten

Nieuwkoop/Ter Aar - Veel mensen ervaren wel eens klachten in het kaakgebied. Vaak worden deze niet herkend. Nog veel minder bekend is de rol die fysiotherapie bij dit soort klachten kan spelen.

Verkeer en vervoer 26 okt. 2021 12:52

Fietsverlichtingsactie zaterdag 6 november

Het is belangrijk dat de verlichting op de fiets het doet. Zeker nu het weer vroeger en langer donker wordt. Ook dit jaar is er daarom weer de fietsverlichtingsactie. Bij vijf rijwielhandelaren uit de gemeente kunt u op zaterdag 6 november gratis uw fietsverlichting laten controleren.

Wonen en bouwen 26 okt. 2021 09:45

Zelfbewoningsplicht nieuwbouwwoningen

Het college van burgemeester en wethouders heeft beleidsregels vastgesteld voor de zelfbewoningsplicht en een anti-speculatiebeding.

Gemeente 25 okt. 2021 14:39

Nieuwe hotspots hondencampagne

Veel hondenbaasjes ruimen netjes de poep op en lijnen hun hond aan op de plekken waar dat moet. Hartstikke goed! Het gaat echter nog niet overal goed. Daarom geeft de gemeente met een campagne extra aandacht aan het opruimen van hondenpoep en de regels voor het uitlaten van honden. 

Verkeer en vervoer 25 okt. 2021 12:53

Aanpassingen Hollandsekade Woerdense Verlaat

Bij hevige regenval ontstaat er wateroverlast op een deel van het fietspad van de Hollandsekade in Woerdense Verlaat. Fietsers en voetgangers hebben hier veel last van. In januari/februari 2022 wordt dit definitief aangepakt. Door de lange levertermijn van materiaal kan de gemeente dit niet eerder doen, daarom komt er een tijdelijke oplossing. 

Wonen en bouwen 25 okt. 2021 09:30

Start sloop oude basisscholen

VSM Sloopwerken start begin november met de sloop van de drie oude basisscholen, de Fontein, Het Kompas en De Vosseschans, in Ter Aar. De leerlingen zijn inmiddels verhuisd naar IKC De Vaart. De oude schoolgebouwen staan nu leeg. 

Calamiteiten 23 okt. 2021 15:31

Bewoonster onwel door CO

Aan de Hagendoornstraat in Nieuwkoop is een bewoonster onwel geworden als gevolg van CO (koolstofmonoxide). Ze is naar het ziekenhuis vervoerd.

Advertorial Voor Kinderen 22 okt. 2021 14:39

Prematuren/couveusekinderen en prikkelverwerking

Kinderen die te vroeg geboren worden, maken vaak allerlei toeters en bellen mee in het ziekenhuis. Veelal belanden ze in de couveuse om het lichaam op kracht te laten komen. Heel goed voor de lichamelijke gezondheid, maar wat doet het nog meer met een pasgeboren baby? Onder andere de prikkelverwerking kan erdoor verstoord raken.

Gemeente 22 okt. 2021 11:06

Lever donzen dekbedden in op de Milieustraat

Sinds kort kunt u donzen dekbedden inleveren in een speciale container op de Milieustraat in Nieuwveen. Sympany zamelt de dekbedden in en bij Ducky Dons in Ermelo worden de dekbedden gerecycled.

Natuur en recreatie 21 okt. 2021 15:40

Beschermwaardige bomen

We hebben veel mooie, beschermwaardige bomen in de gemeente. Om deze bomen te beschermen werkt de gemeente met de Lijst Beschermwaardige Houtopstanden (bomen of boomgroepen). 

Advertorial Winkels 21 okt. 2021 13:17

Opening Woninginrichting-aanhuis.nl

“Op zaterdag 23 oktober om 10.00 uur gaat onze winkel voor het eerst open”, zegt Bryan Hoogervorst, aan tafel gezeten op een plek, midden in de winkel, waar het op dit moment nog niet erg op een winkel lijkt...

Gemeente 21 okt. 2021 11:04

Ondermijning in Nieuwkoop

We krijgen in Nederland steeds meer te maken met verborgen criminaliteit (ondermijning) met name in de buitengebieden van gemeenten. De politie ontdekt steeds vaker drugslabs en hennepkwekerijen in (lege) schuren of loodsen.

Advertorial Sport 19 okt. 2021 12:32

Beweeggroep dementie

Nieuwkoop/Ter Aar - Dementie komt steeds meer voor binnen de huidige samenleving en dat levert een zware belasting op, onder andere voor de mantelzorgers die erbij betrokken zijn.

Cultuur 19 okt. 2021 10:26

KBO Ter Aar organiseert filmmiddag

Vrijdagmiddag 29 oktober organiseert KBP/PCOB Ter Aar, in Parola Langeraar, een interessante filmmiddag. Aanvang is 14.00 uur; de zaal gaat open om 13.30 uur. En wie met de regiotaxi of BOB-bus komt kan ’m voor de terugreis weer om 16.30 uur bestellen. Iedereen is welkom (ook niet-leden).

Mijn Club 18 okt. 2021 16:42

Mijn Club: IJsclub Ons genoegen

De houtkachel, midden in het clubhuis van ijsclub ’Ons Genoegen’, aan de Amstel in Woerdense Verlaat zegt eigenlijk al genoeg: de ambitie van de ijsclub zit niet zo zeer in het verbeteren van prestaties van potentiële kampioenen, maar veel meer op het vergroten van ijspret voor jong en oud en dan vooral achteraf: met ’n kopje snert, Jägermeister of warme Chocomel.

Horeca 18 okt. 2021 14:09

Happerij wordt De Suikerhoeve

Het restaurant bij De Zevensprong Nieuwkoop, Happerij de Hoeve, gaat een paar weken dicht en wordt daarna heropend als De Suikerhoeve.