Verkeer en vervoer gisteren 15:12

Borden met de tekst ‘Houd rekening met elkaar’, wat houdt het in?

Op verschillende locaties in Nieuwkoop hangen sinds enige tijd borden met de tekst ‘Houd rekening met elkaar’. Onder de tekst zijn afbeeldingen te zien van een hond, een fiets en een voetganger. Maar wat betekenen deze borden nou precies?

Sport 2 aug. 2021 16:23

Open Aarlanden 50+

In navolging op het succes van vorig jaar, organiseerde TennisVereniging Ter Aar (TVTA-’70) weer een mooi Open Aarlandentoernooi: overdag voor de 50-plussers en ’s avonds voor iedereen vanaf 17 jaar.

Gemeente 2 aug. 2021 14:46

Milieustraat Nieuwveen: vanaf 23 augustus welkom op afspraak

Bezoekt u vanaf maandag 23 augustus 2021 de Milieustraat in Nieuwveen dan ben je welkom op afspraak. Vooraf maak je eenvoudig online een afspraak voor een moment dat het jou uitkomt. Met het reserveringssysteem wordt het aantal bezoekers verdeeld over de dag en ben je altijd verzekerd van een plek, zonder lange wachttijden.

Werken 2 aug. 2021 12:01

’Postkampioen’ met pensioen

De post kwam in Langeraar, op zaterdag 31 juli voor één keer later, dan men gewend is. Allemaal het gevolg van het feestelijk onthaal bij de Strooplikker - door familieleden en (oud-)collega’s georganiseerd - alwaar postbode René Hoogervorst (64) - na een dienstverband van 39 jaar - nog één keer zijn (brom-)fietstas kwam laden, alvorens aan zijn laatste rondje te beginnen.

Advertorial Verkeer en vervoer 31 jul. 2021 15:59

Een aankoopkeuring is zo gek nog niet...

De afgelopen maand is volgens de BOVAG weer een recordmaand als het gaat om verkoop van occasions. Dit betekent ook weer een stijging in miskopen en verborgen gebreken. Ondanks dat Toyota het beste merk ter wereld is, hoeft dit niet te betekenen dat jouw occasion dat ook is...

Wonen en bouwen 30 jul. 2021 16:43

Wonen in een bijzondere en groene omgeving

Het college van B&W stemde 13 juli in met het ontwerpbestemmingsplan Buytewech-Noord. Dit bestemmingsplan biedt de juridische basis voor de inrichting van het nieuwe woongebied Buytewech-Noord, grenzend aan de huidige wijken Buytewech, Buytewech-Oost en de Nieuwveenseweg in Nieuwkoop.

Gemeente 30 jul. 2021 13:15

Half miljoen subsidie voor Gebiedscoöperatie Nieuwkoop

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland beoordeelde twee subsidieaanvragen van de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop (GCN) positief. Een maximaal te verlenen subsidiebedrag van € 502.545 is voor 15 jaar toegekend.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 11:59

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Gemeente 29 jul. 2021 14:10

Gemeente plaatst ‘houd rekening met elkaar’-bordjes

Op diverse plekken in de gemeente Nieuwkoop mogen mensen zowel fietsen, wandelen als hun hond los laten lopen. Dat gaat niet altijd even goed. Daarom heeft de gemeente speciale bordjes opgehangen.

Calamiteiten 27 jul. 2021 20:48

Arrestatie na inzet DSI in Nieuwveen

Op het Blokland in Nieuwveen is dinsdagavond een politieactie geweest waarbij de Dienst Speciale Interventies (DSI) van de politie is ingezet. Hierbij is een man aangehouden.

Advertorial Sport 27 jul. 2021 13:56

Kom jij ook naar de Pluto Voetbaldagen?

In de zomervakantie organiseert Plutosport samen met Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek de 'Pluto Voetbaldagen’! Twee dagen vol opblaasattracties, unieke sporten en uitdagende voetbalvormen. Het evenement vindt drie keer plaats, zodat er voor elk kind een geschikte datum tussen zit!

Wonen en bouwen 27 jul. 2021 11:31

Stedenbouwkundig plan Teylerspark II Nieuwveen

Op de locatie Teylerspark II in Nieuwveen komen koopwoningen voor jongeren en starters. De afgelopen periode konden inwoners meedenken over de woningtypen en de locatie om te parkeren. Deze betrokkenheid heeft uiteindelijk geleid tot een nieuwe variant van het stedenbouwkundig plan.

Gemeente 27 jul. 2021 09:47

Nieuwe partners ondersteuning

Inwoners die ondersteuning nodig hebben op diverse levensgebieden kunnen daarvoor hulp krijgen. Denk daarbij aan mensen met psychische problematiek, een beperking of chronische ziekte. Om deze hulp en ondersteuning te bieden heeft de gemeente Nieuwkoop contracten (afspraken) met diverse organisaties met gespecialiseerde medewerkers.

Winkels 26 jul. 2021 14:19

Sinds afgelopen zaterdag kun je genieten van Nieuwkoopse thee

Theewinkel De Boom heeft een enorm assortiment thee, maar een Nieuwkoopse thee, die was er nog niet! Dus hielden ze een paar weken terug een prijsvraag met als unieke prijs: Een Nieuwkoopse theemelange maken. Als gelukkige winnaar mocht Lilian van Engelen samen met een vriendin, die ook gek is op thee, een middag langskomen om te ervaren hoe het is om zelf een theemelange te maken.

Advertorial Algemeen 26 jul. 2021 12:00

Waarom Birkenstocks zo populair zijn

Je haat ze of je houdt ervan, maar je kan er eigenlijk niet omheen... De Birkenstock slippers en sandalen zijn inmiddels namelijk niet meer weg te denken uit het straatbeeld! Maar waarom zijn Birkenstocks nou eigenlijk zo populair? 

Advertorial Voor Kinderen 23 jul. 2021 12:22

Tips voor het versterken van een groeimindset bij kinderen - De Praktijk4Kids helpt

‘’Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’’ is een welbekende quote van Pippi Langkous. Hoewel dit geen garantie geeft voor succes of groei, geeft deze mindset je wel geloof om nieuwe dingen te gaan leren. Bij De Praktijk4Kids worden veel kinderen geholpen met het ontwikkelen van een groeimindset. In deze blog lees je wat dit is en wat De Praktijk4Kids, maar ook jijzelf, hierbij voor het kind kunt betekenen.