Nieuwkoops Sinterklaas Journaal vandaag 15:06

Hoe krijgen de kindjes dit jaar hun cadeautjes?

In deze aflevering van het Sinterklaas Journaal: hoe krijgen de kindjes in de gemeente Nieuwkoop eigenlijk hun cadeautjes en wordt het feest dit jaar gevierd? 

Algemeen vandaag 14:17

Brandweer haalt paard uit water in Nieuwveen

Zondag 22 november rond 16.00 uur is de brandweer Nieuwkoop opgeroepen voor een dier te water. Aanrijdend hoorden zij dat het ging om een paard in de sloot.

Verkeer en vervoer vandaag 13:55

Wegafsluitingen in Nieuwveen en Woerdense Verlaat

In de maand november zijn er in de gemeente Nieuwkoop op diverse locaties werkzaamheden bezig. Deze week, van maandag 23 tot en met woensdag 25 november, is er een straat in Nieuwveen en een straat in Woerdense Verlaat afgesloten.

Coronacrisis in Nieuwkoop vandaag 10:33

Stijging aantal coronabesmettingen in de gemeente Nieuwkoop

In week 46 werden er door de GGD Hollands Midden 65 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Afgelopen week was er toch weer een stijging zichtbaar en kwamen er in totaal 72 nieuwe coronabesmettingen bij.

Cultuur vandaag 09:18

Expositie in Gezondheidscentrum De Aar

In Gezondheidscentrum De Aar aan de Aardamseweg 73 in Ter Aar heeft Bakker & De Vos een eerste expositie geopend. De kunstwerken van Dicky Slagter zijn hier te bewonderen tot eind februari 2021.

Nieuwkoops Sinterklaas Journaal 21 nov. 2020 15:47

Nieuwkoops Sinterklaas Journaal aflevering 2

De tweede aflevering van het Nieuwkoops Sinterklaas Journaal kun je nu zien op Nieuwkoops.nl, met onder andere onze burgemeester! 

Verkeer en vervoer 21 nov. 2020 10:14

Reizen met de regiotaxi

Reist u wel eens met de regiotaxi. Lees dit bericht dan goed. Er is een aantal aandachtspunten bij het reizen.

Wonen en bouwen 20 nov. 2020 17:01

Renovatie van de H. Adrianus-kerk hard nodig

De Beheer Commissie Parochiekern Langeraar (BCP) is onlangs gestart met de verwerving van de benodigde financiën voor een grootscheepse renovatie van de voegen van de zuid-westmuur en kerktoren.

Overige 20 nov. 2020 14:15

Youngboyz houdt zich bezig met duurzaamheid

Een kledinglijn die zich bezighoudt met duurzaamheid, hoe dan? Dat Youngboyz zich uitbreidt en een groot merk wil worden is bekend. Maar dat ze nu ook investering in duurzaamheid is iets nieuws. 

Algemeen 20 nov. 2020 11:58

Lancering van het magazine Tom in de buurt is een feit!

Met trots lanceert Tom in de buurt in samenwerking met Alphens.nl hun magazine. Hierin komt naar voren hoe de organisatie zich in de afgelopen vijf jaar heeft ontwikkeld en welke diverse vormen van ondersteuning de organisatie biedt. ‘’Het is een inkijkje in ons werk.’’

Advertorial Wonen en bouwen 20 nov. 2020 10:36

Vide Vitrine helpt je bij het ontruimen jouw woning

Heb je verhuisplannen naar een kleinere woning en zou je graag willen dat er spullen uit het oude huis worden opgehaald? Heb je een andere reden voor het ophalen van een inboedel, zoals een vertrek naar een verzorgingshuis of is er in je naaste omgeving iemand overleden waarvan de woning veegschoon moet worden opgeleverd? Dan staan Eefje en Fiona van Vide Vitrine voor jou klaar!

Winkels 19 nov. 2020 14:26

Nieuwkoopse Lekkernijen van de maand november

Iedere maand lichten wij de nieuwste lekkernijen van de Nieuwkoopse Lekkernij uit! Wat kun je deze maand verwachten? Eigenaar Michael vertelt het je. 

Gemeente 19 nov. 2020 12:13

Windmolens en zonnevelden in polders gemeente Nieuwkoop?

Zoals je op deze site hebt kunnen lezen, lopen de bewoners van Aarlanderveen te hoop tegen plannen om windmolens in de polder tussen Aarlanderveen en Alphen aan den Rijn te plaatsen. Maar ook in de gemeente Nieuwkoop wordt dit onderzocht. Iedere gemeente moet in het kader van de Regionale Energie Strategie onderzoek doen naar locaties voor bijvoorbeeld windmolens en zonnevelden. Maar waar moeten die in onze gemeente komen en wat vind je er van?

Voor Kinderen 19 nov. 2020 11:22

Aeresteijn brengt cadeaus naar asielzoekerscentrum

Basisschool de Aeresteijn in Langeraar heeft verschillende cadeautjes verzameld, die de school woensdag 18 november naar het asielzoekerscentrum ‘De Vrolijkheid’ in Katwijk heeft gebracht.

Ondernemer in Nieuwkoop 18 nov. 2020 16:12

Ondernemers in Nieuwkoop: Nick & Jim

In onze rubriek ‘’Ondernemers in de gemeente Nieuwkoop’’ laten wij beginnende ondernemers aan het woord uit en in de gemeente. Vandaag stellen Nick en Jim zich voor en hebben ze het over hun passie voor voeding en krachttraining. 

Winkels 18 nov. 2020 13:19

Action in Ter Aar opent zaterdag

Aanstaande zaterdag 21 november is het zo ver, dan opent de Action in Ter Aar de deuren van een gloednieuw filiaal. ‘’Wij hebben er zin in, het winkelteam is ingewerkt!’’ Aldus woordvoerder Frank van Rutten. 

Gemeente 18 nov. 2020 10:38

Aarlanderveen woest om windmolens

Aarlanderveen is verbijsterd over plannen voor torenhoge windmolens in het dorp. De Belangenvereniging Aarlanderveen luidt de noodklok. ''Er moet een streep door de plannen.''

Advertorial Algemeen 18 nov. 2020 09:52

Regionale initiatieven voor korte voedselketens enthousiast ontvangen

Met de Rabo Food Forward Track Groot Amsterdam, waar relaties van Rabobank Groene Hart Noord ook aan mee hebben gedaan, brengt Rabobank de hele voedselketen bij elkaar. Ruim tien maanden na de start van dit programma presenteerden de deelnemers medio november hun oplossingen voor het voedselvraagstuk in de regio. Vier initiatieven die de voedselketen kunnen veranderen werden gepresenteerd.

Algemeen 17 nov. 2020 20:58

Verdachte situatie bij Zegerbrug

Er wordt momenteel onderzoek gedaan door politie en brandweer naar een verdachte situatie bij de Zegerbrug, waar drie boten naast elkaar liggen. De omgeving is afgesloten. In de boten zijn blauwe vaten aangetroffen. 

Overige 17 nov. 2020 16:15

File in onder andere Ter Aar door boerenprotest

Boeren gingen vandaag opnieuw massaal met hun tractor richting Den Haag om een noodkreet over de toekomst van de boeren te overhandigen aan de Koning. Dat resulteerde in drukte in het verkeer, onder andere op de Westkanaalweg in Ter Aar.