Advertorial Sport vandaag 15:45

NeuroFitGym

Dat ProMove, bewegen & gezondheid diverse beweegactiviteiten zoals de FysioSport, Pilates en wandelgroepen aanbiedt is bij velen bekend. Maar ook de NeuroFitGym valt onder het beweegaanbod van ProMove.

Gemeente gisteren 12:50

Veel reacties op enquête flexwoningen

In december heeft de gemeente een enquête uitgezet om de behoefte aan flexwoningen onder de inwoners te onderzoeken. Ruim 400 inwoners hebben gereageerd. Meer dan de helft gaf aan zelf interesse te hebben in een flexwoning of iemand te kennen die interesse heeft.     

Advertorial Overige 30 jan. 2023 13:35

Hendrik Groen komt voor de laatste keer naar het theater

In 2020 verscheen een nieuw boek: ‘Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar’. En een nieuw boek betekent een nieuw toneelstuk waarin Beau Schneider voor de derde keer in de huid kruipt van lievelingsbejaarde Hendrik Groen. Op 18 februari is de voorstelling ‘Opgewekt naar de eindstreep’, waarin dementie een grote rol speelt, te zien in Theater Castellum.

Wonen en bouwen 27 jan. 2023 15:25

Positieve reacties op ontwerp Weteringplein

Op de goed bezochte inloopavond over het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte van het Weteringplein in Nieuwveen op 25 januari waren veel positieve reacties te horen: ‘Het is mooi om te zien dat er echt gewerkt is met onze ideeën’, en ‘Het zijn mooie gebouwen, passend bij het dorpse karakter van Nieuwveen’. 

Overige 27 jan. 2023 14:05

Inloopavond Dorpshart Ter Aar

Woensdag 15 februari houdt de gemeente een inloopavond over het Dorpshart Ter Aar in het IKC de Vaart, Beverlanderhof 28, Ter Aar. Je bent tussen 18:30 en 20:30 uur van harte welkom.

Overige 26 jan. 2023 17:10

Burgemeester bezoekt bruidspaar vanwege 65-jarig huwelijk

Burgemeester Robbert-Jan van Duijn bezocht afgelopen dinsdag 24 januari het bruidspaar Pothoff-Scholte uit Nieuwkoop. Zij vierden hun 65-jarig huwelijk en werden verrast met een bos bloemen en een kopie van hun trouwakte.

Verkeer en vervoer 26 jan. 2023 14:02

Inrijverbod in de Clementszstraat Ter Aar

In de Clementszstraat stelt de gemeente een inrijverbod in voor motorvoertuigen. Dit inrijverbod geldt van maandag tot en met vrijdag tussen 08:15 uur en 08:45 uur en tussen 13:45 uur en 14:30 uur.

Advertorial Winkels 26 jan. 2023 10:15

Een bloemenabonnement steeds populairder in Nieuwkoop

Zoals velen weten komt De bloemenjongen langs de deuren in de gemeente Nieuwkoop en kan er vrijblijvend bloemen aan de deur gekocht worden. De laatste maanden zijn er ook meer abonnementen bij gekomen voor de mensen die elke week/ twee weken verse bloemen in huis willen, zonder dat ze thuis hoeven te zijn.

Coronacrisis in Nieuwkoop 25 jan. 2023 12:56

Tijdelijke corona priklocaties in gemeente Nieuwkoop gaan dicht

Deze en volgende week kan nog op elf pop-ups in de regio Hollands Midden voor de laatste keer een corona herhaalprik worden gehaald. Daarna stopt Hecht GGD Hollands Midden met deze tijdelijke corona priklocaties. Zo ook in de gemeente Nieuwkoop.

Mijn Club 24 jan. 2023 15:59

Mijn Club: BV De Plas

Er zijn in Nederland maar weinig biljartverenigingen, die zo’n mooi clubhuis hebben, als BV De Plas in Langeraar. De vereniging bestaat sinds 1947 en dankt zijn naam aan de plek, waar de oprichting plaatsvond: in het toenmalige hotel-cafe ’De Plas ’aan de Langeraarse Poel.

Advertorial Cultuur 23 jan. 2023 12:06

Igone de Jongh komt terug naar Castellum

Afgelopen augustus was de klassieker ‘Giselle’ te zien in Theater Castellum. Het ballet werd uitgevoerd door The United Ukrainian Ballet Company, opgericht door en onder artistieke leiding van Igone de Jongh. Woensdag 8 februari komt de prima ballerina terug naar Alphen a/d Rijn. Dit keer met haar tweede eigen productie ‘Zin in liefde’.

Wonen en bouwen 20 jan. 2023 15:12

Comfortwoningen Ter Aar officieel geopend

Op de plek van de oude basisschool de Vosseschans in Ter Aar heeft Woondiensten Aarwoude zestien sociale huurwoningen gerealiseerd. Wethouder Ines de Ridder heeft donderdag 19 januari een jeu de boule-bal gegooid en daarmee de woningen en de jeu de boule-baan officieel geopend.

Calamiteiten 20 jan. 2023 11:47

Gaslek in Nieuwkoop

Op Het Lange Stuk in Nieuwkoop is vrijdagochtend bij graafwerkzaamheden een gaslek ontstaan.

Advertorial Milieu en duurzaamheid 18 jan. 2023 16:10

TechNiChallenge daagt kinderen uit om Nederland te redden van de klimaatverandering

Hoe ver staat jouw huis onder water als de dijken nu breken? En hoe ver als de zeespiegel door klimaatverandering nog verder stijgt? Het zijn best confronterende vragen die leerlingen van groep 7 en 8 tijdens de TechNiChallenge in TechniekHuis Nieuwkoop voorgeschoteld krijgen. 

Advertorial Gezondheid en welzijn 18 jan. 2023 11:06

Fysiotherapie effectief bij schouderklachten

Schouderklachten zijn, samen met lage rug- en nekklachten, veel voorkomende klachten van het bewegingsapparaat. Specifieke fysiotherapie is voor veel van deze klachten dé oplossing.

Milieu en duurzaamheid 17 jan. 2023 12:41

Ga voor groen met de subsidie Groene Daken

De gemeente Nieuwkoop gaat, met de nieuwe subsidie Groene Daken, bijdragen aan de kosten voor het aanleggen van een groen dak.  

Advertorial Overige 16 jan. 2023 18:24

Opvliegers in Theater Castellum

Na het overdonderende succes van de theatervoorstellingen ‘Opvliegers’ komen de vriendinnen Antje Monteiro, Joanne Telesford en Hilke Bierman met een gloednieuw feelgoodconcert: Opvliegers Girls on Fire! De enige opvliegers die je wél wilt, kun je op woensdag 1 februari beleven in Theater Castellum.

Blog Blog 16 jan. 2023 17:04

Fietsers weer vogelvrij op Ziendeweg

Pfff, veilig thuisgekomen. Het was de eerste dag met harde wind en veel regen nadat de Ziendeweg weer is vrijgegeven voor autoverkeer. Terwijl ik de windvlagen probeer op te vangen, ploeter ik tegen de wind in en probeer auto’s te ontwijken.