Cultuur gisteren 12:17

Wordt Nederland preutser? Ontdek het zelf in de expositie BLOOTGEWOON-2

Vanwege het overweldigende succes van vorig jaar heeft de Modeltekengroep Nieuwkoop gemeend dit jaar een vervolgexpositie te maken met als titel BLOOTGEWOON-2. Heeft u vorig jaar gemist, kom dan nu kijken in de herkansing. En was u vorig jaar wel van de partij? Kom dan ook want er is weer veel nieuws te zien en te beleven.

Rechtszaak 9 dec. 2023 14:34

Gemeente Nieuwkoop zet beroep tegen natuurvergunning Schiphol door

De gemeenteraad van Nieuwkoop heeft besloten het beroep tegen de natuurvergunning van Schiphol voort te zetten. Schiphol kreeg de vergunning in september. De raad ziet dat er voldoende juridische gebreken zijn om de vergunning aan te vechten.

Maatschappij 8 dec. 2023 10:40

Kerstmarkt bij Ipse de Bruggen Nieuwveen

Niet vergeten: Op donderdag 14 december is de Kerstmarkt in tuincentrum de Olifant, achter op landgoed Ursula in Nieuwveen. “Klanten zijn welkom van 10:00 tot 17:00 uur, zegt dagbestedings-begeleider Joke Loos. “We verkopen van alles: kerststukjes, vogelvoerstukken, insectenhotels en nog véél meer. En alles zelf gemaakt door onze cliënten: vriendelijk geprijsd en van alles bestaat er maar één!”

Muziek 7 dec. 2023 13:25

Kerstsamenzang op zondag 17 december

“Ja, we mogen weer: op zondagmiddag om 15:00 uur in de H. Adrianuskerk in Langeraar!” zegt Louis Hoogervorst, lid van de werkgroep Kerstsamenzang, bestaande uit vertegenwoordigers van de hervormde-, gereformeerde- en katholieke kerk. “We kregen vorig jaar zoveel leuke reacties; veel oudere mensen blijken liever overdag nog op pad te gaan, dan in het donker en er waren trouwens ook heel wat gezinnen met jonge kinderen. Ondanks dat het overdag is, zorgen we tòch dat de kerk sfeervol wordt verlicht.”

Dieren 6 dec. 2023 21:57

Honden mogen weer los in deel park Buytenwech

Honden mogen weer loslopen in het noordelijke deel van park Buytenwech in Nieuwkoop. De gemeente had eerder bepaald dat dit niet meer mocht na meldingen van bezorgde inwoners over de combinatie loslopende honden en spelende kinderen. De gemeente draait dit besluit nu terug.

Maatschappij 5 dec. 2023 15:20

Zon in de Nieuwveense schoorsteen

Sinterklaas is voor velen een lichtpuntje in de donkere wintermaanden. De Zonnebloem wil mensen met een lichamelijke beperking, die hierdoor in een sociaal isolement dreigen te raken, graag een hart onder de riem steken.

Gezondheid en welzijn 5 dec. 2023 12:53

Nieuwe website ProMove

Zoals velen van jullie weten, is fysiotherapiepraktijk Bakker & de Vos mei vorig jaar van naam veranderd. Door het pensioen van Teun Bakker en de intrede van Erik Ettema kreeg de praktijk de naam ProMove, bewegen & gezondheid.

Muziek 4 dec. 2023 20:56

Kerstsamenzang 2023

Op maandagavond 18 december bent u van harte welkom bij de Nieuwkoopse Kerstsamenzang in het restaurant van Kaleidoskoop aan de Verbinding 2 in Nieuwkoop om te komen luisteren en natuurlijk mee te zingen. De zaal is open vanaf 19.15 uur en de samenzang begint om 19.30 uur. Toegang is gratis.

Politiek 3 dec. 2023 12:23

CDA wil meer aandacht voor tuinbouw en kleine kernen in ruimtelijk toekomstplan

Bij de bespreking van het voorstel “Ruimtelijke koers voor Zuid-Holland” heeft het CDA aangegeven dat er veel te weinig aandacht is voor de cruciale rol van de tuinbouw in Zuid-Holland. Woordvoerder Arjen Veerman roept het college van GS dan ook op dit in de uitwerking van het programma wel mee te nemen. Verder maakt het CDA zich zorgen om de leefbaarheid van kleine kernen omdat het Ruimtelijk Voorstel het lastig maakt om op die plekken het zo gewenste “straatje erbij” te bouwen.

Verkeer en vervoer 1 dec. 2023 21:37

Onderzoek naar derde fietstunnel of fly-over in Nieuwkoop

Gemeente Nieuwkoop wil onderzoek doen naar de mogelijkheden voor een derde fietstunnel of fly-over (fietsbrug) onder en over de Provincialeweg. De tunnel of fly-over zouden nabij de rotonde Provincialeweg/Nieuwveenseweg bij Garage Maas moeten komen.

Maatschappij 29 nov. 2023 09:59

Kerstmarkt bij Ipse de Bruggen/Nieuwveen

“Het is eigenlijk heel simpel: Je gaat via de AH Kooistrastraat het terrein op en volgt de borden ’Tuincentrum de Olifant’. Je rijdt vervolgens de kinderboerderij voorbij en je komt vanzelf bij ons uit; we zitten achter op het terrein, net voorbij de ’Wigwamvallei’ en naast de camping, zegt Anja Bruggeman-Bloom, een van de twee groepsleiders - met collega Joke Loos - bij de tuingroep ’de Olifant’."

Winkels 28 nov. 2023 13:20

Stapelkorting bij vintage kledingwinkel La Deuxième t/m 31 december

Terwijl december zijn intrede doet en de feestelijke sfeer in de lucht hangt, is er een sprankelend evenement dat modeliefhebbers niet mogen missen. Vintage kledingwinkel La Deuxième, gevestigd op Kolfbaan 6 in Nieuwkoop, viert de feestelijke maand met een 'stapelkorting' die geldig is van vrijdag 1 december tot en met zondag 31 december. Deze kans mag je niet aan je voorbij laten gaan, want het is de perfecte gelegenheid om je kledingkast te vernieuwen met een unieke collectie vintage mode en designerkleding.

Mijn Club 27 nov. 2023 16:44

Mijn Club: NSV‘46

Al in 1926 richtten een aantal Noordense jongeren, met support van kroegbaas Jan van Trigt (cafe De Sluitkade) , een voetbalvereniging op: DVO (Door Vrienden Opgericht) met spelers uit De Hoef, Mijdrecht, Noorden en Wilnis. Toen er in Mijdrecht en Wilnis ook voetbalclubs werden opgericht, werd het aantal leden te klein en werd DVO weer opgeheven, maar in 1932 opgevolgd door DSV (Door Sport Verenigd). Deze club verdwijnt bij aanvang van de Tweede Wereldoorlog weer uit het dorpsbeeld.

Gezondheid en welzijn 27 nov. 2023 11:25

Fysiotherapie bij littekens

Veel mensen weten waarvoor je bij de fysiotherapeut terecht kunt. Daarentegen is de behandeling van littekens een vrij onbekend onderdeel van de fysiotherapie.

Milieu en duurzaamheid 24 nov. 2023 13:22

Bewoners van Woningstichting Nieuwkoop krijgen zonnepanelen

Woningstichting Nieuwkoop heeft na zorgvuldige afweging besloten om zich aan te sluiten bij de Stichting Wocozon. Alle bewoners die belangstelling hebben voor zonnepanelen op het dak van hun woning, worden begin volgend jaar benaderd met een voorstel op maat. Na goedkeuring van de bewoners zal de uitvoering zo spoedig mogelijk starten.

Cultuur 24 nov. 2023 11:41

Concert Kamerkoor Tricinium

Na een aantal jaren stilte door de Covid -19 pandemie presenteert Kamerkoor Tricinium onder leiding van dirigent Johan de Keizer met trots het december concert “Op Weg naar Kerst” gevuld met de prachtige klanken van Italiaanse Barokmuziek.

Gezondheid en welzijn 22 nov. 2023 14:21

Fysiotherapie vergoedingen in 2024

Zoals ieder jaar komt de periode waarin het mogelijk is om van zorgverzekeraar te wisselen er weer aan. Blijft u bij uw huidige verzekeraar of kiest u een andere? Gelukkig zijn er diverse goede vergelijkingswebsites waar u de pakketten van de zorgverzekeraars kunt vergelijken. Goed om te weten is dat ProMove, bewegen & gezondheid, voor 2024 met alle zorgverzekeraars contracten heeft afgesloten.

Maatschappij 22 nov. 2023 10:16

200.000 passagiers in de BOB-bus

“Het was in januari 1995, dat wij onze eerste rit met passagiers reden: naar de Nieuwjaarsreceptie van Gemeente Ter Aar,” zegt Wilfried van Montfoort, penningmeester van Stichting Buurt Oproep Bus Ter Aar. “In 1994 lag de Langeraarseweg open voor nieuwe bestrating en was er geen openbaar vervoerverbinding meer tussen de verschillende woonkernen van Ter Aar. Vanuit de gemeentepolitiek werd hiervoor een oplossing gezocht en op initiatief van de toenmalige burgemeester (Vroegindeweij) werd een bus gehuurd bij Van der Laan in Nieuwkoop. Aanvankelijk moesten de mensen dan langs de weg staan zwaaien met een kaartje, als ze met de bus meewilden. Dat werkte niet en dat initiatief werd al snel in de kiem gesmoord. Toen hebben we met een groep vrijwilligers een stichting opgericht, huurden een bus en zijn we gewoon zelf verder gegaan, zegt van Montfoort. En…: afgelopen donderdag konden we de 200.000-ste passagier verwelkomen. Mensen in Ter Aar, die voor ’n tientje per jaar lid kunnen worden - dat zijn er nu bijna 400 - betalen een gereduceerde prijs voor de rit: een vaste prijs, afhankelijk van de bestemming. Niet-leden betalen iets meer.