Pareltjes uit onze samenleving gisteren 11:43

Pareltjes uit onze samenleving: Leo Kooyman

In de serie “pareltjes uit onze samenleving” geven wij aandacht aan bijzondere mensen, die veel voor de Nieuwkoopse gemeenschap betekenen. Zonder vrijwilligers kunnen verenigingen, clubs, stichtingen en genootschappen niet bestaan. Vrijwilligers kun je nooit genoeg hebben en gelukkig zijn er vele mensen, die zich in hun vrije tijd willen inzetten voor een ander. Zodra onze redacteur Theo Leliveld vindt dat er iemand meer in de schijnwerpers moet worden gezet plaatst de eindredactie het bijbehorende artikel. Deze keer: Leo Kooyman, oud voorzitter VON Nieuwkoop.

Calamiteiten 18 apr. 2024 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Cultuur 17 apr. 2024 08:41

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop komende week: Theater: Mannen van Naam met “Mooie liedjes en sterke verhalen” en Ka-Ladiesnight met “Hij zei, Zij zei” en Film: Neem me mee.

Gezondheid en welzijn 16 apr. 2024 12:50

TENS

Langdurige of chronische pijn is een aandoening die in ons centrum met enige regelmaat voorbij komt. Een van de behandelopties is een TENS apparaat. Door een nieuwe samenwerking met Schwa-Medico is onze zorg hierdoor een stuk verbeterd.

Mijn Club 16 apr. 2024 09:42

Mijn Club: Modelbouwvereniging Oude Rijn en Gouwe

"Met een leven lang ervaring - als machinebankwerker - in het reviseren van motoren zei ik tegen mijn kinderen altijd al: “Als ik stop met werken, word ik modelbouwer". Toen kreeg ik van hen voor m’n zestigste verjaardag een draaibank en kon ik beginnen. Je kunt op internet allerlei bouwtekeningen vinden, wel even rekenen om de engelse maten om te zetten in het metrisch stelsel. En zo maakte ik m’n eerste machientjes. Probleem was alleen: Ik liet alles, wat ik maakte, graag zien aan mijn familie, buren en vrienden, maar daarna? Dan zette ik het op zolder of in de schuur en dat was het! Terwijl ik leerde, dat ik allereerst plezier heb in het knutselen, maar vooral ook om aan iedereen het te laten zien en er dan over te ouwehoeren. Ik bedoel, aan de mensen precies uit te leggen, waar zij naar kijken en wat het allemaal voorstelt!" vertelt Gert Pieterse.

Gemeente 15 apr. 2024 19:02

Gemeenteraden Kaag en Braassem en Nieuwkoop in gesprek over opgave vluchtelingenopvang

De spreidingswet is een Nederlandse wet die de spreiding van vluchtelingen over Nederlandse gemeenten regelt. Het doel van de wet is om voldoende opvangplekken te realiseren en vluchtelingen evenwichtiger over de verschillende provincies te verdelen. Het lukt namelijk niet om voldoende opvangplekken te realiseren voor de mensen die daar recht op hebben. Het Rijk heeft gemeenten nu verplicht om per provincie een plan te maken om aan deze wettelijke taak te voldoen. Er is een verdeling per gemeente gemaakt. Voor 1 juli 2025 moeten minimaal 367 duurzame opvangplekken worden gerealiseerd voor een periode van minimaal 5 jaar - 179 in Kaag en Braassem en 188 in Nieuwkoop. Daartoe doen de colleges van Kaag en Braassem en Nieuwkoop een gezamenlijk voorstel naar hun eigen gemeenteraad. De gemeenteraad van Kaag en Braassem neemt hierover op 22 april een besluit en de gemeenteraad van Nieuwkoop op 25 april.

Pareltjes uit onze samenleving 14 apr. 2024 10:28

Pareltjes uit onze samenleving: Bep Kuijf

In de serie “pareltjes uit onze samenleving” geven wij aandacht aan bijzondere mensen, die veel voor de Nieuwkoopse gemeenschap betekenen. Zonder vrijwilligers kunnen verenigingen, clubs, stichtingen en genootschappen niet bestaan. Vrijwilligers kun je nooit genoeg hebben en gelukkig zijn er vele mensen, die zich in hun vrije tijd willen inzetten voor een ander. Zodra onze redacteur Theo Leliveld vindt dat er iemand meer in de schijnwerpers moet worden gezet plaatst de eindredactie het bijbehorende artikel. Deze keer: Bep Kuijf.

Evenementen 12 apr. 2024 14:22

Inschrijving Oranjeloop is open!

“Het aantal aanmeldingen loopt al best goed!”, zegt Erik Poelwijk, voorzitter van Stichting 24 van Ter Aar. "Ik hoop alleen, dat zich nog wel wat vrijwilligers zullen aanmelden, om te helpen bij het oversteken op de verschillende kruispunten.”

Cultuur 12 apr. 2024 12:57

Programma Kaleidoskoop

Het programma van Kaleidoskoop met deze keer: het Slotconcert Kindermuziekweek, Film: the Unlikely Pelgrimage of Harold Fry en de film: The old Oak.

Evenementen 12 apr. 2024 10:14

Klaverjassen in De Rank op Koningsdag

Op Koningsdag, zaterdag 27 april, is er een gezellige klaverjasmiddag in De Rank op het Regthuysplein 19 in Nieuwkoop.

Natuur en recreatie 11 apr. 2024 13:17

De Langeraarse Poel is weer schoon!

Zwerfafval zorgt voor veel ergernis. Het trekt ongedierte aan en het bederft uitzicht op de natuur in en op het water…Bovendien is zwerfvuil slecht voor natuur, dier en mens: het kan de bodem vervuilen en dieren eten het op of raken er in verstrikt.

Verkeer en vervoer 11 apr. 2024 10:11

N446 dicht wegens werkzaamheden

Provincie Zuid Holland laat werkzaamheden uitvoeren aan de Langeraarseweg, Aardamseweg en Ringdijk (een deel van N446) in Ter Aar van 15 tot en met 19 april 2024. De werkzaamheden zijn elke nacht van 20.00 uur tot 6.00 uur. De weg is dan afgesloten. Het verkeer volgt omleidingsroutes. Overdag is de weg open.

Maatschappij 10 apr. 2024 14:00

De Zonnebloem: hoe werkt dat eigenlijk?

“Wij hadden ook een kraampje op de zorgmarkt, die op 9 maart werd georganiseerd door Dorpsraad ’Rondom de Plassen’. Dat was ’n heel mooie manier om in contact te komen met mensen van onze doelgroep!" zegt Carolien de Bruin, voorzitter van afdeling Zonnebloem Ter Aar-Langeraar. "En in die gesprekken bleek eigenlijk steeds, dat veel mensen niet precies weten, wat men precies van een lokale Zonnebloemafdeling kan verwachten en stelden vragen zoals of je eerst lid moet worden en jaarlijks contributie betalen? Het antwoord daarop is simpel: men hoeft geen lid te worden; de Zonnebloem is voor iedereen, die bijvoorbeeld door verminderde mobiliteit in een isolement terecht kan komen.”

Evenementen 9 apr. 2024 21:54

Volleybalvereniging Waterlanders viert werelds eindfeest!

Op zaterdag 6 april vierde Volleybalvereniging Waterlanders haar eindfeest met al haar leden, sponsoren en vrijwilligers. Het evenement begon met de laatste thuiswedstrijden van Dames 2 en Heren 1, waar een enthousiast publiek op de tribune genoot van spannende volleybalmiddag. Beide Waterlanders teams wonnen overtuigend en trakteerden het publiek na afloop met een confettidouche.

Muziek 9 apr. 2024 14:46

19 april: Ierse muziek in Zwammerdamse Dorpskerk

Liefhebbers van Ierse folkmuziek kunnen hun hart ophalen in de Dorpskerk van Zwammerdam. Op vrijdagavond 19 april speelt daar het enthousiaste folkduo Boxin’ The Vox dat bestaat uit Anne-Lotte Paymans (zang, gitaar) en David Plasmeijer (zang, luit, banjo). Het muzikale duo uit De Kwakel laat je kennismaken met de mooiste muziek uit Ierland. En dat in de historische dorpskerk in Zwammerdam!

Maatschappij 9 apr. 2024 12:39

Bike Challenge Rotary Ter Aar: mijn spieren voor jouw spieren

Op zondag 7 april (Wereldgezondheidsdag) organiseerde Rotary Ter Aar eo. weer haar jaarlijkse Bike Challenge, geschikt voor zowel doorgewinterde wielrenners alsook recreatieve fietsers. Want het ging hierbij niet om wie de snelste is en als eerste weer terug, maar wie het beste kon voorspellen wat zijn/haar gemiddelde snelheid zou zijn. Doel van de organisatie is om voor het goede doel een zo hoog mogelijke opbrengst te realiseren.

Gezondheid en welzijn 9 apr. 2024 10:21

Neuro Team Nieuwkoop/Ter Aar

Patiënten met een neurologische aandoening kunnen voor specialistische behandeling en begeleiding dicht bij huis terecht, namelijk bij het Neuro Team van ProMove, bewegen & gezondheid in Nieuwkoop en Ter Aar.

Winkels 7 apr. 2024 17:11

Spaar bij Jumbo Bas Bobeldijk voor luxe badtextiel van Van der Valk

Vanaf woensdag 3 april kunnen klanten bij Jumbo Bas Bobeldijk in Nieuwkoop sparen voor een hoge korting op het luxe bad textiel van Van der Valk. Bij iedere 10 euro aan boodschappen ontvang je één spaarzegel. Met een volle spaarkaart van zes zegels profiteer je van een hoge korting op handdoeken, badlakens, washandjes, hamam doeken en badcapes. Geniet thuis van de luxe van deze exclusieve producten en breng een stukje wellness naar je eigen badkamer.

Maatschappij 4 apr. 2024 20:10

In gesprek met... 4 april 2024

Gerard Been is sinds 4 jaar natuurgids en klimaatdocent bij IVN Alphen aan den Rijn. IVN is een landelijke organisatie die de mensen betrekt bij de natuur. Van huis uit is hij assistent bij een technisch bedrijf in Lisse.

Verkeer en vervoer 4 apr. 2024 16:45

Provincialeweg N231 in Nieuwkoop afgesloten voor werkzaamheden

Een gedeelte van de Provincialeweg (N231) in Nieuwkoop is voor werkzaamheden afgesloten van 4 april 20.00 uur tot 5 april 6.00 uur en van 5 april 20.00 uur tot 8 april 6.00 uur. Het verkeer volgt omleidingsroutes.

Gezondheid en welzijn 4 apr. 2024 12:12

2e Jeu de boulesbaan Ter Aar in gebruik genomen

Behalve de drie jeu de boules-banen in Langeraar heeft gemeente Nieuwkoop ook 2 nieuwe banen aangelegd in Aardam. Toen de nieuwe seniorenwoningen aan de Dr. A. Schweitzerstraat in Ter Aar zijn opgeleverd, werden alle bewoners verrast met een setje jeu de boulesballen, aangeboden door de gemeente en woondiensten Aarwoude.

Mijn Club 4 apr. 2024 09:08

Mijn Club: Sjoelclub Langeraar (SCL)

Even voor de 50-minners onder de lezers: Sjoelen is een Nederlands gezelschapsspel en -sport, waarbij de spelers in drie beurten 30 houten schijven (ook wel stenen genoemd) door vier kleine gleufjes op het einde van de plank moeten schuiven.