Advertorial Voor Kinderen gisteren 13:06

Prikkelverwerking bij prematuren/couveusekinderen

Kinderen die te vroeg geboren worden, maken vaak allerlei toeters en bellen mee in het ziekenhuis. Veelal belanden ze in de couveuse om het lichaam op kracht te laten komen. Heel goed voor de lichamelijke gezondheid, maar wat doet het nog meer met een pasgeboren baby?

Wonen en bouwen 12 mei 2021 15:49

Wonen op voormalige Ashram locatie

Het Ashram College Nieuwkoop is verhuisd naar een nieuwe locatie iets verderop en daarmee is een eerste fase van de ontwikkeling van dit gebied afgerond. De tweede fase kan nu van start. Allereerst gaat de gemeente het oude gebouw slopen en daarna maken ze het terrein bouwrijp om maximaal 65 woningen te kunnen realiseren. Er is grote behoefte aan betaalbare (huur)woningen dus is er de wens om op de voormalige schoollocatie appartementen te bouwen.

Advertorial Verkeer en vervoer 12 mei 2021 13:05

Toyota Van Ekris zet de moeders in het zonnetje!

In de week voorafgaand aan Moederdag heeft Toyota Van Ekris de vrouwen die hun Toyota brachten voor een onderhoudsbeurt, extra in het zonnetje gezet. “Het is leuk om in deze zogenaamde mannenwereld eens extra aandacht te geven aan de moeders/vrouwen”, vertelt Corné van Veen, vestigingsmanager Alphen aan den Rijn.

Politie 11 mei 2021 16:45

Heftige burenruzie in Woerdense Verlaat, politie zoekt getuigen

Op zondagavond 9 mei ging de politie af op een melding van een burenruzie aan de Uitweg in Woerdense Verlaat. Een buurman bedreigde en mishandelde een aantal andere buren. Toen de politie ter plaatse was, was de verdachte al gevlogen. 

Calamiteiten 11 mei 2021 14:52

Bestuurder raakt onwel en belandt bijna in de sloot

Op dinsdag 11 mei is in de loop van de middag een bestuurder van de weg geraakt op de Oostkanaalweg in Ter Aar. De bestuurder van de auto is door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

Algemeen 11 mei 2021 13:19

Nieuwveense Jill en Marcel te zien in programma Help, Mijn Man is Klusser!

De 39-jarige Jill uit Nieuwveen was maandag 10 mei te zien in het RTL programma Help, Mijn Man Is Klusser! Tijdens het programma laat zij weten dat zij al drie jaar met haar gezin in de kou en tussen het ongedierte leeft, terwijl haar man Marcel liever in de schuur zit. Presentator John Williams besluit hen te helpen.

Wonen en bouwen 10 mei 2021 16:19

IKC 7Hoven geopend

Maandag 10 mei heeft wethouder Gerben van Duin het nieuwe IKC 7Hoven geopend.

Wonen en bouwen 10 mei 2021 14:09

De Vogelenbuurt in Ter Aar wordt opgeknapt

Aannemer A. van Ooijen & Zn B.V. uit Woerden voert de werkzaamheden uit en start hiermee in de week van 17 mei 2021, de werkzaamheden duren ongeveer een half jaar. 

Advertorial Gezondheid en welzijn 10 mei 2021 11:30

Hardlooptraining start nieuwe groep

Nieuwkoop/Ter Aar, het buiten sporten is weer mondjesmaat toegestaan en ook het weer wordt langzaam wat beter. Daarom start Cora Broer, hardlooptrainer bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, in Ter Aar weer met een nieuwe groep voor beginnende hardlopers.

Evenementen 8 mei 2021 09:02

Youngboyz naar het songfestival en start samenwerking met FantESCy

Nog iets minder dan twee weken en dan zitten miljoenen liefhebbers weer klaar om punten te geven en voorspellingen te doen tijdens het Eurovisie Songfestival. Dit jaar hoeven er geen bomen meer te sneuvelen voor deze papieren scorelijstjes: fans kunnen gebruik maken van de unieke app FantESCy (uitspraak: fantasy, in de spelling is een verwijzing opgenomen naar Eurovision Song Contest).

Advertorial Gezondheid en welzijn 7 mei 2021 13:22

Eerste hulp bij (corona)stress - De Praktijk4Kids helpt

Binnen de hulpverlening valt op dat steeds meer kinderen en jongeren psychische klachten hebben als gevolg van corona en/of de maatregelen. Vooral jongeren hebben last van stress, eenzaamheid en aanhoudende vermoeidheid. Daarnaast maken zij zich zorgen door de onzekerheid die de toekomst met zich meebrengt. Wanneer is er echter sprake van stress? Wat kun je zelf en wat kan De Praktijk4Kids hierin bieden? De Praktijk4Kids geeft antwoord op deze vragen en helpt!

Hulpdiensten 7 mei 2021 11:12

Mogelijk persoon te water in Noorden blijkt loos alarm

Op donderdag 6 mei in de loop van de avond kwam een melding binnen bij Brandweer Gemeente Nieuwkoop voor een persoon te water in Noorden, nadat een fiets was aangetroffen langs de waterkant. 

Overige 7 mei 2021 09:08

Heini Withagen is de nieuwe voorzitter van de Hospicegroep

Op 6 april heeft Bert van Zeijts afscheid genomen als bestuursvoorzitter van de Hospicegroep. Tijdens een online bestuursvergadering droeg hij de voorzittershamer figuurlijk over aan Heini Withagen. De Hospicegroep ondersteunt mensen in hun laatste levensfase; zowel thuis, als in één van beide hospicewoningen in Nieuwkoop of Alphen aan den Rijn.

Sport 6 mei 2021 13:33

Tennisvereniging Ter Aar start selectietennis

Sinds een aantal weken verzorgt Tennisvereniging Ter Aar selectietennis. Drie groepen in verschillende leeftijdscategorieën krijgen elke week extra training en hulp bij hun ontwikkeling, zowel op tennis- als op mentaal niveau.