Natuur en recreatie vandaag 10:41

Zo verliep World Cleanup Day in Nieuwkoop

Zaterdag 19 september was het weer zover: World Cleanup Day. Bij 's werelds grootste schoonmaakbeurt hebben dit jaar meer dan 180 landen samengewerkt om de planeet een grote schoonmaakbeurt te geven. Met in totaal 39.324 deelnemers, verdeeld over 2.517 opruimacties, is Nederland weer een stuk schoner. Ook de inwoners van gemeente Nieuwkoop hebben hieraan meegeholpen.

Calamiteiten 19 sep. 2020 13:17

Grote file op N207 door ongevallen

Op zaterdag heeft er aan het begin van de middag een ongeval plaatsgevonden op de Oostkanaalweg (N207). Hierdoor ontstond een file, waarin drie auto's vervolgens op elkaar botste. Dit zorgde voor een nog grotere file. 

Evenementen 18 sep. 2020 16:10

Een 'super zonnebloempicknick' in Nieuwveen

Ruim 40 Nieuwveense Zonnebloemgasten werden op 5 september getrakteerd op een picknick bij de Riga Range. Deze activiteit werd georganiseerd door De Zonnebloem Nieuwveen en gesponsord door de Rotary Ter Aar e.o. Naast alle inzet van de Zonnebloemvrijwilligers waren ook Rotarians aanwezig om hand en spandiensten te verlenen tijdens de picknick. ''Superfijn!''

Cultuur 18 sep. 2020 15:16

Wat is er dit weekend te doen in Nieuwkoop

De septemberhitte van de afgelopen paar dagen is weer voorbij, de temperatuur zet dit weekend een daling in. Het blijft zo rond de 23 graden, daarbij schijnt de zon het hele weekend en blijft het droog. Met dit vooruitzicht het ideale weekend om lekker op pad te gaan. Maar wat is er allemaal te doen dit weekend in Nieuwkoop?

Gemeente 18 sep. 2020 11:51

Ondernemersfonds Nieuwkoop

Eind 2019 is er in Nieuwkoop een ondernemersfonds opgericht. Dit fonds faciliteert en financiert gezamenlijke initiatieven en projecten of activiteiten van de Nieuwkoopse ondernemers.

Wonen en bouwen 18 sep. 2020 09:25

Teuntjesbrug twee weken dicht door onderhoud

De Teuntjesbrug in Nieuwkoop is de week van 21 tot en met 25 september en 28 september tot en met 2 oktober 2020 afgesloten. De brug zal in het tussengelegen weekend, 26 en 27 september 2020, wel open zijn.

Advertorial Verkeer en vervoer 17 sep. 2020 15:18

Toyota van Ekris: Nederland switcht naar hybride

Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om deels of volledig elektrisch te gaan rijden. “Dit is ook zo bij ons in Alphen en Nieuwkoop”, vertelt Corné van Veen van Toyota van Ekris. “Je ziet het in de stijging van onze verkoop, maar ook aan de registraties in onze gemeente.”

Coronacrisis in Nieuwkoop 17 sep. 2020 13:03

Vijf nieuwe besmettingen in de gemeente

Het aantal coronabesmettingen in onze gemeente is sinds 1 september opgelopen tot 68, dat betekent dat er in die tijd vijf nieuwe besmettingen zijn bijgekomen. Dat wordt duidelijk uit de actuele cijfers van GGD Hollands Midden. 

Natuur en recreatie 17 sep. 2020 11:06

36 lege nesten van de lepelaar geteld bij Nieuwkoopse Plassen

De kolonie lepelaars, die hun eieren uitbroedden op de Nieuwkoopse plassen, zijn weer vertrokken naar het zuiden om daar te overwinteren. Dit betekende dat boswachter Martijn van Schie zijn telling kon doen.

Natuur en recreatie 17 sep. 2020 09:03

Groenste tuin verkiezingen in Nieuwkoop

In de gemeente Nieuwkoop staat de maand september in het teken van de verkiezing: 'De Groenste Tuin'. Van 1 tot 30 september 2020 organiseert de gemeente deze verkiezing, bedoeld om aandacht te vragen voor het belang van bloemen en planten in de tuin.

Gemeente 16 sep. 2020 15:58

Ophalen oud papier Langeraar en Papenveer

Zaterdag 19 september wordt er in Langeraar en Papenveer oud papier opgehaald. Dit gebeurt normaal de tweede zaterdag van de maand, maar door de Langeraarse Braderie is dit een week opgeschoven.

Blog 16 sep. 2020 14:15

Steeds verrassend…?

Of ik ook al met mijn ‘handel’ bij de drogist lag, werd mij onlangs gevraagd. U zult het vast al gehoord hebben. Voor een testament kan je tegenwoordig terecht bij het Kruidvat. Ja inderdaad, ze blijven verrassen!

Coronacrisis in Nieuwkoop 16 sep. 2020 12:15

Hertesten: heeft dat zin?

Het blijkt steeds vaker voor te komen dat mensen zich in een korte periode laten hertesten op het coronavirus bij de GGD. Maar is dit zinvol?

Mijn Club 16 sep. 2020 09:22

Mijn Club: Vissersvereniging Nieuwkoop Noorden

Beijeman: “De Vissersvereniging bestaat sinds 1905 en was oorspronkelijk een vereniging voor beroepsvissers en botenverhuurders op de Nieuwkoopse Plassen.''

Evenementen 15 sep. 2020 15:48

De Eerste Aanleg, E&E event en Youngboyz komen met unieke dinnerparty

Toen het bericht verscheen dat weer een evenement werd gecanceld vanwege Corona hebben Bistro de Eerste Aanleg, E&E events en Youngboyz de koppen bij elkaar gestoken om een coronaproof avondje te verzorgen. Op zaterdag 3 oktober zal de allereerste editie van de Nieuwkoopse dinnerparty plaatsvinden.

Overige 15 sep. 2020 13:34

Ontbijt Zonnebloem valt in goede smaak

Het wekt geen verbazing: de jaarlijkse Zonnebloemdag op 10 september kon door alle corona-perikelen geen doorgang vinden. “Maar onze gasten hebben dit jaar al zoveel moeten missen, dat we toch iets wilden doen, ''vertelt Carolien de Bruin, voorzitter van afdeling Ter Aar. ''En toen kwamen we op het idee om bij alle gasten een ontbijt aan huis te bezorgen. De Sfeerstal in Nieuwveen maakte, met financiële steun van Rotary Ter Aar, voor ons 130 doosjes met een heerlijk ontbijt, alleen koffie en thee moesten de mensen nog zelf zetten.”

Advertorial Sport 15 sep. 2020 11:42

FysioSport, ook voor kinderen

De zomervakantie is weer voorbij en dus zijn de FysioSport groepen, ook voor kinderen en jongeren, bij Bakker & De Vos weer begonnen.

Onderwijs 15 sep. 2020 10:12

Onthulling van speciaal kunstwerk bij basisschool Aeresteijn

Gisterenmorgen was het zo ver, na drie jaar werd het symbolische kunstwerk van basisschool Aeresteijn in Langeraar op het schoolplein onthuld. ‘’Een enorme happening voor Aeresteijn’’, vertelt directeur Anneke Zantboer.

Advertorial Overige 15 sep. 2020 10:02

Dennis: “Gedetineerden willen waardering, die geef ik ook”

Dennis komt uit de sportwereld; hij was tennisleraar. Werken bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zag hij aanvankelijk als een tussenstation. Maar het bevalt hem zo goed dat hij niet uit de gevangenis is weg te slaan. In de Penitentiaire Inrichting (PI) Alphen aan den Rijn is Dennis medior arbeidsbegeleider. Hij is vastbesloten door te groeien naar een senior rol: “Ik werk graag met mensen – leren, stimuleren, motiveren. De gedetineerden hier willen waardering ontvangen, daarom benader ik ze positief.”