Schoolvoetbaltoernooi 2023 bij Altior

Bij Altior werd weer het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi van basisscholen in de gemeente Nieuwkoop gehouden.

“Alle basisscholen in gemeente Nieuwkoop zijn uitgenodigd…, zegt Jan Willem van den Bos, als lid van de TC van Altior betrokken bij de organisatie, … bovendien ook IKC Het Woud in Rijnsaterwoude, maar die kwamen jammer genoeg niet opdagen..” Alle scholen formeerden teams uit de groepen 5-6 en 7-8. In totaal 23 teams deden mee. De kinderen bedachten zelf een goeie naam voor hun team: Liverpool, Chelsea, Paris Saint Germaine, Manchester City, etc. “Ooit begon TAVV met dit toernooi en wij nemen het nu ’n keer over…, zegt Jan Willem…hopelijk wordt het voor de schooljeugd van Nieuwkoop een jaarlijks terugkerend evenement?”

Voor aanvang wachten de scheidsrechters (voor deze gelegenheid geselecteerd uit de teams ’Tikkie Trug’ en ’Effe Breed’ (Walking Football Altior)) geduldig op instructie. “Belangrijk om te weten.., zegt Jan Willem…. is dat zij niet in-gooien bij een uitbal, maar in-dribbelen,” “Oooh, da’s dus hetzelfde als bij ons!” reageert walking footballer Paul Egberts.

Altior-voorzitter Dave Lieverse brengt alvast een grote jerrycan naar beneden. “Wij zijn vandaag de gastheer en zorgen goed voor onze ’gasten’: gratis limonade en ze krijgen ook nog een stukje fruit vanmiddag! En we stellen de wisselbekers ter beschikking; kost niet eens zo heel veel en wie weet, worden kinderen later nog lid…, dus hebben we dat er graag voor over!”

In de kantine legt keeper Jelle V. van De Veenvogel (Nieuwveen) het bij de tactiekbespreking aan Chloë nog één keer uit: “Àls je een doelpunt maakt, kom je zo snel mogelijk weer naar achteren!”

En om alle misverstanden uit te sluiten heeft Jan Willem in de uitnodiging al geschreven: ’Je wint, wanneer je bij het eindsignaal méér doelpunten hebt gescoord dan de tegenpartij. Bij winst krijg je 3 punten.’

In de finale van poule 7-8 stonden twee teams van Aeresteijn tegenover elkaar: Chelsea en Arsenal. Chelsea heeft tenslotte - na penalty’s - gewonnen.

In de finale van poule 5-6 trok - vlak voor tijd - Argentinië (Diamant uit Zevenhoven) aan het langste eind: zij wonnen tegen Denemarken (Veenvogel) met 1 - 0.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 15:35

Gemeentehuis beklad tegen komst AZC

Het gemeentehuis van Nieuwkoop is afgelopen nacht beklad. De teksten zijn gericht tegen de mogelijke komst van een AZC. De gemeenteraad bespreek donderdagavond of samen met buurgemeente Kaag & Braassem naar een locatie wordt gezocht.

Cultuur gisteren 14:25

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop de komende week: Theater: Whisky proeverij, Gerard Alderliefste & Friends met “Une Belle Histoire” en Film: the Miracle Club.

Sport gisteren 13:04

YoLo Judo start in Nieuwkoop: Hajimé!

Vanaf half mei start een nieuwe Judoschool in Nieuwkoop: YoLo Judo. Op zowel 15 als 22 mei zijn er speciale introductiedagen in sporthal De Steupel om kennis te maken met dit nieuwe initiatief voor jeugd-judo.

Blog gisteren 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.

Sport 24 apr. 2024 19:48

Terugblikken op het afgelopen weekend

De meivakantie wordt geopend met Koningsdag in het weekend. Dus is er geen speelronde in de diverse competities, maar zijn er louter festiviteiten. Onze verslaggever Theo Leliveld keek terug op de sportieve prestaties...