Schoolvoetbaltoernooi 2023 bij Altior

Bij Altior werd weer het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi van basisscholen in de gemeente Nieuwkoop gehouden.

“Alle basisscholen in gemeente Nieuwkoop zijn uitgenodigd…, zegt Jan Willem van den Bos, als lid van de TC van Altior betrokken bij de organisatie, … bovendien ook IKC Het Woud in Rijnsaterwoude, maar die kwamen jammer genoeg niet opdagen..” Alle scholen formeerden teams uit de groepen 5-6 en 7-8. In totaal 23 teams deden mee. De kinderen bedachten zelf een goeie naam voor hun team: Liverpool, Chelsea, Paris Saint Germaine, Manchester City, etc. “Ooit begon TAVV met dit toernooi en wij nemen het nu ’n keer over…, zegt Jan Willem…hopelijk wordt het voor de schooljeugd van Nieuwkoop een jaarlijks terugkerend evenement?”

Voor aanvang wachten de scheidsrechters (voor deze gelegenheid geselecteerd uit de teams ’Tikkie Trug’ en ’Effe Breed’ (Walking Football Altior)) geduldig op instructie. “Belangrijk om te weten.., zegt Jan Willem…. is dat zij niet in-gooien bij een uitbal, maar in-dribbelen,” “Oooh, da’s dus hetzelfde als bij ons!” reageert walking footballer Paul Egberts.

Altior-voorzitter Dave Lieverse brengt alvast een grote jerrycan naar beneden. “Wij zijn vandaag de gastheer en zorgen goed voor onze ’gasten’: gratis limonade en ze krijgen ook nog een stukje fruit vanmiddag! En we stellen de wisselbekers ter beschikking; kost niet eens zo heel veel en wie weet, worden kinderen later nog lid…, dus hebben we dat er graag voor over!”

In de kantine legt keeper Jelle V. van De Veenvogel (Nieuwveen) het bij de tactiekbespreking aan Chloë nog één keer uit: “Àls je een doelpunt maakt, kom je zo snel mogelijk weer naar achteren!”

En om alle misverstanden uit te sluiten heeft Jan Willem in de uitnodiging al geschreven: ’Je wint, wanneer je bij het eindsignaal méér doelpunten hebt gescoord dan de tegenpartij. Bij winst krijg je 3 punten.’

In de finale van poule 7-8 stonden twee teams van Aeresteijn tegenover elkaar: Chelsea en Arsenal. Chelsea heeft tenslotte - na penalty’s - gewonnen.

In de finale van poule 5-6 trok - vlak voor tijd - Argentinië (Diamant uit Zevenhoven) aan het langste eind: zij wonnen tegen Denemarken (Veenvogel) met 1 - 0.


Meer nieuws

Calamiteiten 28 sep. 2023 22:08

Huiszoeking in Ter Aar in zaak plofkraken

In een groot onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken. In onder andere Ter Aar werden huiszoekingen verricht.

Calamiteiten 27 sep. 2023 22:19

Passanten redden bestuurster uit auto te water in Vrouwenakker

Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een voertuig te water aan de Ruigekade in Vrouwenakker. Aldaar was een bestuurster met haar auto de Amstel ingereden. Enkele toevallige passanten redden haar uit het voertuig. (Foto: Politie Kaag & Braassem)

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 08:40

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Cultuur 26 sep. 2023 19:46

Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Sport 26 sep. 2023 16:38

5 jaar wandelvoetbal bij Altior

Waar en wanneer kun je zo’n 80 grijze (en kale) mannen bij elkaar in een voetbalkantine zien? Welnu, dat kon afgelopen vrijdag (22 september) bij Altior, dat een Walking Football-toernooi organiseerde met deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van Nederland: Monnickendam, Voorschoten, Dordrecht, Maarssen, Amstelveen, Hoofddorp, Kamerik en natuurlijk van Altior zelf, met twee teams: Tikkietrug en Effe Breed.