Politiek Plein

Politiek 26 nov. 2020 11:07

D66 lanceert krachtige organisatie met oog op verkiezingen

De D66-afdelingen Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Kaag en Braassem en Nieuwkoop gaan sinds woensdag 25 november samen verder als D66 Groene Hart. De reden voor de samenvoeging is een behoefte aan meer slagkracht in de regio, wat betreft D66 speerpunten waaronder duurzaamheid, onderwijs en klimaat. 

Politiek 11 sep. 2020 12:02

Gerben van Duin nieuwe wethouder voor Natuurlijk Nieuwkoop

Natuurlijk Nieuwkoop draagt Gerben van Duin voor als wethouder in de gemeente Nieuwkoop met ingang van 1 oktober 2020 als opvolger van Bernadette Wolters. Zij moest in augustus om gezondheidsredenen haar functie als wethouder helaas neerleggen.

Politiek 31 mrt. 2020 12:11

Brief aan ondernemers van wethouder Ingwersen

Ook wethouder Economie, Antoinette Ingwersen, leeft in deze roerige tijden extra mee met ondernemers en heeft speciaal voor alle ondernemers in Nieuwkoop een brief geschreven.

Politiek 30 mrt. 2020 09:34

Bericht van wethouder Wolters

Wethouder Zorg, Bernadette Wolters, schreef een brief aan de inwoners van Nieuwkoop over de zorgen en onzekerheden die het coronavirus met zich meebrengt en wat dat betekent voor de zorg.

Politiek 26 mrt. 2020 14:02

Bericht van wethouder Elkhuizen

Wethouder Sport & Wonen, Guus Elkhuizen, laat via een bericht weten mee te leven met alle inwoners en sportverenigingen van Nieuwkoop.

Politiek 2 mrt. 2020 13:21

VVD Nieuwkoop stelt vragen over ‘Eigen migranten eerst’ beleid

Woensdag 19 februari stemde de meerderheid van de gemeenteraad van Kaag en Braassem in met het niet overnemen van het voorstel van het college, namelijk verruiming voor het beleid ten aanzien van de huisvesting van arbeidsmigranten. VVD Nieuwkoop stelde vragen over dit ‘Eigen migranten eerst’ beleid.

Politiek 13 feb. 2020 16:31

VVD Nieuwkoop stelt het college vragen over loden leidingen

NOS brengt de loden leidingen in Nederland in kaart. Veel gemeenten dragen hier al aan bij, maar gemeente Nieuwkoop heeft dat nog niet gedaan. VVD Nieuwkoop stelt om deze redenen een aantal vragen aan het college.

Politiek 13 feb. 2020 09:15

Leeftijd is maar een getal

Het zal je vast niet ontgaan zijn, sinds een week zit de 32-jarige Robbert-Jan van Duijn op de stoel van de burgemeester van Nieuwkoop. Wij spraken met hem over zijn weg naar het burgemeesterschap en waar hij voor staat. Maar ook naar wat hij graag in zijn vrije tijd doet.

Politiek 12 feb. 2020 10:43

Willen we kleine windmolens in ons landelijk gebied?

Natuurlijk Nieuwkoop heeft de raad voorgesteld om eerst de inwoners hun mening te vragen om kleine windmolens toe te staan en pas daarna te bekijken of de raad daadwerkelijk een procedure wil starten. Dit voorstel is overgenomen. 

Politiek 4 feb. 2020 17:12

Brief van Remco Hendriks

''Na 10 jaar lid te zijn geweest en 6 jaar raadslidmaatschap voor Samen Beter Nieuwkoop, heb ik besloten ermee te stoppen.''

Politiek 22 jan. 2020 12:00

Centrumplan Nieuwveen - Nieuwveen leeft mee!

Ruim 100 inwoners doen mee! Op de 2e bijeenkomst op 21 januari over het centrumplan Nieuwveen waren ruim 100! Nieuwveners aanwezig. Gestart werd met een presentatie van Woningstichting Nieuwkoop (WSN) over wat er in de vorige bijeenkomst op 10 december door de inwoners is ingebracht en wat er mee wordt gedaan.

Politiek 12 dec. 2019 12:00

Zorglandschap

Op 12 december bespraken we het visiedocument Zorglandschap Nieuwkoop. De SGP-ChristenUnie maakt zich zorgen over het te rooskleurige beeld dat van dit document uit gaat. Met name de noodkreet van de kleine zorgondernemers gaat ons aan het hart. 

Politiek 4 dec. 2019 12:00

Oproep CDA: Welke vrijwilliger geeft u op?

Van de bestuurder van de sportclub tot de mantelzorger: zonder de inzet van vrijwilligers zouden vele activiteiten in onze gemeente ondenkbaar zijn. Om de waardering naar vrijwilligers over te blijven brengen, gaat het CDA Nieuwkoop op vrijdag 7 december tijdens de Nationale Vrijwilligersdag vrijwilligers bezoeken en een kleinigheidje aanbieden als blijk van waardering.