Ashram college

Bestuurlijke fusie SCOPE-scholengroep en Ashram College

Sinds 1 augustus 2018 werken de SCOPE-scholengroep en het Ashram College samen met het model van de ‘personele unie’, waarbij zowel de bestuurder als de staf voor beide organisaties werken. Sindsdien bestaat de ambitie om te groeien naar een bestuurlijke fusie. 

Er zijn veel vragen, maar in de basis verandert er weinig voor personeel of leerlingen. “De korte lijnen blijven, de schoolnamen veranderen niet en ook voor het karakter en de cultuur van de scholen heeft de fusie geen enkel gevolg”, zo vertelde Laura Geurtsen, lid van de MR van het Ashram College en Pamela van Heuven, voorzitter van de GMR van SCOPE VO, eerder.

De bestuurlijke fusie zorgt volgens beide partijen voor een sterkere (financiële) basis voor het voortbestaan ​​van alle SCOPE-scholen en locaties van het Ashram College. “De intentie is om de regionale positie van de nieuwe organisatie te versterken. De centrale onderwijsondersteunende diensten worden samengevoegd. Kennis en kunde zijn zodoende voor de hele organisatie beschikbaar en de administratieve lasten worden minder”, aldus Jansen.

Positief advies

Beide partijen hebben de gemeente gevraagd om hun mening te geven over een fusie op de grond van de Wet op het primair onderwijs (WPO) en de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO). Gemeente Alphen gaf in overleg met de gemeente Nieuwkoop een positief advies.

“De verwachting is dat door deze fusie het huidige gevarieerde aanbod voor bijzonder primair voortgezet onderwijs geborgd kan blijven, met de mogelijkheid om de huidige onderwijskwaliteit te behouden of te vergroten. Met als doel dat er voor ouders en leerlingen voldoende keuzemogelijkheden zijn. Wij menen daarom dat een bestuurlijke fusie tegemoetkomt aan de lokale behoefte aan goed primair en voortgezet onderwijs”, aldus Gemeente Alphen aan den Rijn.

Wel stelt de gemeente een voorwaarde aan de fusie: de afspraken over de doordecentralisatie onderwijshuisvesting moeten worden nagekomen. “Het is van belang dat de middelen van de doordecentralisatie gereserveerd blijven voor het doel waarvoor ze beschikbaar zijn gesteld.”


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 12:14

Vijf redenen om te sporten bij Jworxout!

De winter komt eraan en het coronavirus is nog niet onder controle. Tijd om jouw immuunsysteem een boost te geven en lekker buiten te gaan sporten. Wij geven je vijf redenen om te sporten bij Jworxout.

Wonen en bouwen vandaag 11:41

Huurders Driekoppenland Noorden plaatsen tijdcapsule

Op 27 oktober 2020 hebben de twaalf nieuwe bewoners van Waterhoen in Noorden een tijdcapsule, met specifieke dingen van 2020, geplaatst in het nieuwbouwproject. Deze tijdcapsules worden ingemetseld en komen pas weer tevoorschijn bij de sloop over vele jaren. Woningstichting Nieuwkoop (WSN) en Vergeer Bouw hebben op deze manier samen met de huurders stilgestaan bij de ‘sprong in de toekomst’ die de nieuwe bewoners gaan maken in deze hypermoderne gasloze woningen.

Advertorial Overige vandaag 10:01

ONNA Letselschade: kosteloos letselschade claimen

Veel mensen weten niet dat je bij letselschade recht hebt op een schadevergoeding. Als je een ongeval overkomt is dat al vervelend genoeg, het is dan fijn als je hulp krijgt bij de afwikkeling van de schade. Je wilt immers niet met de kosten blijven zitten. ONNA Letselschade kan jou hierbij helpen.

Overige gisteren 16:20

Café Freddy’s wordt Sportsbar Ter Aar

De afgelopen tijd was het onzeker wat er met café de Freddy’s in Ter Aar zou gaan gebeuren. Toen kwamen Alphenaren Richard de Knegt en Thomas Runhart met het idee hun concept uit Alphen aan den Rijn ook uit te draaien in Ter Aar.  

Advertorial Overige gisteren 15:30

Prima Systems’ haal- en breng service voor computerreparaties

We blijven en werken op het moment allemaal zo veel mogelijk thuis. Niet vreemd dus dat we véél meer tijd doorbrengen achter de computer of laptop. Maar ineens is je computer of laptop zó traag, of werkt hij niet meer zoals je dat gewend bent. Wat doe je dan?