Samen Beter Nieuwkoop logo

Samen Beter Nieuwkoop

Samen Beter is een lokale volkspartij van, voor én door de inwoners, verenigingen en bedrijven, in onze mooie gemeente. Ook voor jou! Politiek is eerst en vooral mensenwerk. Wij zetten jou als inwoner voorop in het maken van afwegingen.

 

De titel van onze ambities – Samen nóg beter - is de kern van onze werkwijze. Bij jou, in samenwerking met anderen, zit de kracht van onze gemeenschap. De gemeente ondersteunt samenwerking en stimuleert deze extra daar waar nodig. “Wat kunnen we zelf doen?” is hierbij de belangrijke vraag. De gemeente is er om daarbij te helpen; om partijen en de inwoners te verbinden. We lichten dit verder toe in onze ambities. Samen Beter vindt participatie, vrijheid, eigen verantwoordelijkheid, sociale betrokkenheid en het goede evenwicht daartussen belangrijk. Jíj moet kunnen ondernemen. Wij willen dat jij prettig kan wonen en dat jij je goed kan vermaken in onze mooie gemeente. Wij wensen jou een gelukkig en gezond leven en áls jij zorg nodig hebt, moet die - op maat, met keuzemogelijkheden en in natura - beschikbaar zijn. Het goede gesprek met en tussen belanghebbenden is de basis voor “Samen nóg beter”. Wij staan voor medezeggenschap en participatie. Wij willen dat beslissingen genomen worden door jouw input en belangen af te wegen, of je nu inwoner of ondernemer bent of een vereniging vertegenwoordigt. Wij kruipen daarom in de huid van jouw bij het maken van afwegingen en het nemen van beslissingen.

Natuurlijk staan we ook stil bij de resultaten van de afgelopen vier jaar, waarin Samen Beter een wethouder beschikbaar stelde en daarmee bestuurlijk verantwoordelijk was. Vervolgens vatten we onze ambities kort voor je samen in een aantal speerpunten. Na de speerpunten vind je onze ambities, ook per dorp.