Google maps

Samen Beter Nieuwkoop vergadert over Dorpshart Ter Aar

Samen Beter Nieuwkoop gaat 5 juni tijdens haar fractievergadering graag met in gesprek met belangstellenden over het dorpshart van Ter Aar.De plannen worden op 6 en 22 juni in de gemeenteraad besproken.

Er is een masterplan gepresenteerd voor het Dorpshart van Ter Aar. Er zijn verschillende momenten geweest, waarop de gemeente (digitaal) inloopmomenten heeft georganiseerd voor inwoners, omwonenden en ondernemers. Dit is een grote en belangrijke ontwikkeling voor Ter Aar.

Samen Beter Nieuwkoop stelt de leefomgeving centraal, en vindt het belangrijk dat er goed meegedacht kan worden. Ondernemers moeten goed kunnen ondernemen en dichtbij bereikbaar zijn. Ook is de partij geïnteresseerd in de mening van de inwoners, als bezoeker van het centrum waar ze graag terug willen komen, of als omwonende. Het plan moet goed onderbouwd zijn, met woningbouw, horeca en parkeren op passende locaties.

De informatie die de gemeente opgehaald heeft tijdens het proces wordt met de raad gedeeld. Op 22 juni neemt de raad een besluit over de plannen. Eerst is er op 6 juni een meningsvormende raadsvergadering waarin de politieke partijen het debat met elkaar aangaan over hoe zij tegen het plan aankijken.

Er zijn verschillende positieve signalen maar ook zorgen over dit plan. Op 5 juni heeft Samen Beter Nieuwkoop haar fractievergadering. In deze vergadering is er van 19.30 - 20.30 uur ruimte om aan Samen Beter Nieuwkoop input mee te geven over de plannen voor het Dorpshart Ter Aar.
 
De vergadering is op maandagavond 5 juni, 19.30 uur bij voetbalvereniging TAVV. Meld je vooraf aan via mariellederomijn@ziggo.nl.

Hier vind je de informatie over het masterplan: https://denkmee.nieuwkoop.nl/nl-NL/folders/dorpshart-ter-aar

 


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!