Google maps

Samen Beter Nieuwkoop vergadert over Dorpshart Ter Aar

Samen Beter Nieuwkoop gaat 5 juni tijdens haar fractievergadering graag met in gesprek met belangstellenden over het dorpshart van Ter Aar.De plannen worden op 6 en 22 juni in de gemeenteraad besproken.

Er is een masterplan gepresenteerd voor het Dorpshart van Ter Aar. Er zijn verschillende momenten geweest, waarop de gemeente (digitaal) inloopmomenten heeft georganiseerd voor inwoners, omwonenden en ondernemers. Dit is een grote en belangrijke ontwikkeling voor Ter Aar.

Samen Beter Nieuwkoop stelt de leefomgeving centraal, en vindt het belangrijk dat er goed meegedacht kan worden. Ondernemers moeten goed kunnen ondernemen en dichtbij bereikbaar zijn. Ook is de partij geïnteresseerd in de mening van de inwoners, als bezoeker van het centrum waar ze graag terug willen komen, of als omwonende. Het plan moet goed onderbouwd zijn, met woningbouw, horeca en parkeren op passende locaties.

De informatie die de gemeente opgehaald heeft tijdens het proces wordt met de raad gedeeld. Op 22 juni neemt de raad een besluit over de plannen. Eerst is er op 6 juni een meningsvormende raadsvergadering waarin de politieke partijen het debat met elkaar aangaan over hoe zij tegen het plan aankijken.

Er zijn verschillende positieve signalen maar ook zorgen over dit plan. Op 5 juni heeft Samen Beter Nieuwkoop haar fractievergadering. In deze vergadering is er van 19.30 - 20.30 uur ruimte om aan Samen Beter Nieuwkoop input mee te geven over de plannen voor het Dorpshart Ter Aar.
 
De vergadering is op maandagavond 5 juni, 19.30 uur bij voetbalvereniging TAVV. Meld je vooraf aan via mariellederomijn@ziggo.nl.

Hier vind je de informatie over het masterplan: https://denkmee.nieuwkoop.nl/nl-NL/folders/dorpshart-ter-aar

 


Meer nieuws

Calamiteiten 28 sep. 2023 22:08

Huiszoeking in Ter Aar in zaak plofkraken

In een groot onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken. In onder andere Ter Aar werden huiszoekingen verricht.

Calamiteiten 27 sep. 2023 22:19

Passanten redden bestuurster uit auto te water in Vrouwenakker

Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een voertuig te water aan de Ruigekade in Vrouwenakker. Aldaar was een bestuurster met haar auto de Amstel ingereden. Enkele toevallige passanten redden haar uit het voertuig. (Foto: Politie Kaag & Braassem)

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 08:40

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Cultuur 26 sep. 2023 19:46

Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Sport 26 sep. 2023 16:38

5 jaar wandelvoetbal bij Altior

Waar en wanneer kun je zo’n 80 grijze (en kale) mannen bij elkaar in een voetbalkantine zien? Welnu, dat kon afgelopen vrijdag (22 september) bij Altior, dat een Walking Football-toernooi organiseerde met deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van Nederland: Monnickendam, Voorschoten, Dordrecht, Maarssen, Amstelveen, Hoofddorp, Kamerik en natuurlijk van Altior zelf, met twee teams: Tikkietrug en Effe Breed.