Ingezonden

Wil jij ook energie besparen?

“Daar kunnen onze energiecoaches bij helpen; zij geven gratis persoonlijk advies!” zegt Geert Martens, coördinator van de energiecoaches. En daarvan maakten inmiddels al 100 gezinnen in Nieuwkoop gebruik. Aan de keukentafel met de woning-eigenaren of -huurders adviseren de coaches kleine (gedragsaanpassingen, energiebesparende producten en - gadgets) en grotere (isolatie, HR++ of triple-glas, zonnepanelen of warmtepompen) maatregelen.

Een goed gesprek leidt niet tot een compleet plan plus offertes, maar wel tot een stappenplan om vervolgens gericht aan de slag te kunnen. Het blijkt namelijk, dat mensen, die ons uitnodigen voor een adviesgesprek, meestal zelf al een  idee hebben over hoe en wat zij zouden willen, maar vaak niet weten, waar te beginnen?”

Hij vervolgt: “Onze coaches (14) zijn gecertificeerd en verbonden aan de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop (GCN) en werken (belangeloos) in alle kernen  in de gemeente Nieuwkoop.” Hans van Niel, een van de coaches zegt: “Ik kwam onlangs weer iemand, bij wie ik ben geweest voor een adviesgesprek, tegen en die vertelde, dat sommige van m’n adviezen al zijn omgezet in acties; dat vond ik wel leuk om te horen!”

Een afspraak maken is eenvoudig te doen via deze website.

GebiedsCoöperatie Nieuwkoop (GCN)

De Gebiedscoöperatie is van en voor de inwoners van Nieuwkoop en opgericht om duurzame initiatieven te ontwikkelen of te versnellen, waarbij staat één ding vast staat: hoe meer inwoners en partijen actief meedenken en meedoen, des te sneller een duurzame toekomst voor Nieuwkoop werkelijkheid wordt! Eén activiteit is het ’leveren’ van energiecoaches, maar een van de meest zichtbare initiatieven zijn de postcoderoosprojecten, waarvoor GCN steeds op zoek is naar geschikte daken om zonnepanelen op te kunnen leggen, die door deelnemers (particulieren en bedrijven) kunnen worden gekocht.

Zowel particulieren als bedrijven kunnen lid worden van GCN. Voor particuliere leden bedraagt de jaarlijkse contributie € 12 en bedrijven betalen € 120. Alle informatie, antwoorden op je vragen en de mogelijkheid om in te schrijven vind je op www.gcnieuwkoop.nl


Meer nieuws

Verkeer en vervoer 16 jul. 2024 14:51

Werkzaamheden N231 Blokland en Achterweg

De provincie voert onderhoud uit op de provinciale weg N231 (Blokland en Achterweg) van 29 juli tot en met 19 augustus 2024. De weg is dan afgesloten.

Maatschappij 15 jul. 2024 14:52

BandGebeuren haalt 1500 euro op voor Bunkamp Noorden

Het bedrag werd maandag jl. overhandigd door Allan den Hertog, en Benjamin Verduijn aan bestuursleden van de organisatie Frank Kalshoven en Learoyd van der Haven. BandGebeuren 2024 werd zondag 26 mei gehouden. Het is een evenement waar een aantal bands optreedt. Die bands waren eerder dit jaar bij loting samengesteld uit een groep van tegen de dertig muzikanten.

Natuur en recreatie 15 jul. 2024 10:14

Ingebruikstelling Vuilwaterstation in Nieuwkoop

Vrijdagmiddag 5 juli jl. is in Nieuwkoop aan De Hoogt (in de bocht van de Nieuwveenseweg naar de Noordenseweg) een vuilwaterstation in gebruik genomen. Dit vuilwaterstation maakt het mogelijk om het zogenaamde 'zwarte water' (afvalwater van het toilet) op een milieuverantwoorde manier af te voeren.

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.