Milieu en duurzaamheid 4 sep. 2023 21:24

Succesvolle eerste zaterdag van de Nationale Tuin & Klimaat Route

Op zaterdag 2 september vond de eerste dag van de Nationale Tuin & Klimaat Route plaats. Meer dan 60 enthousiaste tuineigenaren door heel Nederland openden hun klimaatvriendelijke tuin voor bezoekers. In de gemeente Nieuwkoop stelden twee tuineigenaren hun tuin open tijdens de eerste dag van de Tuin & Klimaat Route.

Milieu en duurzaamheid 1 jun. 2023 09:42

Herenboerderij aan den Drecht - Leimuiden zoekt extra monden

“Een herenboer is eigenaar, ondernemer, producent en consument van z’n eigen boerderij. We hebben nu 249 leden, die groente (en vlees) afnemen voor zo’n 483 monden, maar we produceren genoeg voor 520 personen, dus er kunnen er nog ’n paar bij!” zegt Martin Robertz, lid van de coöperatie sinds de start.

Milieu en duurzaamheid 20 mrt. 2023 14:35

Dorpsraad schoont Langeraarse Plassen

Zwerfafval zorgt voor veel ergernis. Het trekt ongedierte aan en het bederft uitzicht op de natuur in en op het water. Bovendien is zwerfvuil slecht voor natuur, dier en mens: het kan de bodem vervuilen en dieren eten het op of raken er in verstrikt.

Advertorial Milieu en duurzaamheid 18 jan. 2023 16:10

TechNiChallenge daagt kinderen uit om Nederland te redden van de klimaatverandering

Hoe ver staat jouw huis onder water als de dijken nu breken? En hoe ver als de zeespiegel door klimaatverandering nog verder stijgt? Het zijn best confronterende vragen die leerlingen van groep 7 en 8 tijdens de TechNiChallenge in TechniekHuis Nieuwkoop voorgeschoteld krijgen. 

Milieu en duurzaamheid 17 jan. 2023 12:41

Ga voor groen met de subsidie Groene Daken

De gemeente Nieuwkoop gaat, met de nieuwe subsidie Groene Daken, bijdragen aan de kosten voor het aanleggen van een groen dak.  

Advertorial Milieu en duurzaamheid 13 jan. 2023 13:09

Duurzaam in 2023 met de bieb

Wil jij in 2023 ook duurzamer gaan leven? Kom dan inspiratie opdoen bij de Bibliotheek in Nieuwkoop en Ter Aar. Iedere maand is er voor jong en oud een gratis ‘groene’ activiteit!

Advertorial Milieu en duurzaamheid 24 okt. 2022 10:13

Groen aan de slag bij Bibliotheken Nieuwkoop en Ter Aar

Wil jij op een leuke en toegankelijke manier een duurzamer en groener leven verkennen? Kom dan naar de Bibliotheek in Nieuwkoop en Ter Aar – iedere maand is er voor jong en oud een gratis ‘groene’ activiteit.

Milieu en duurzaamheid 31 aug. 2022 13:03

Wil jij ook energie besparen?

“Daar kunnen onze energiecoaches bij helpen; zij geven gratis persoonlijk advies!” zegt Geert Martens, coördinator van de energiecoaches. En daarvan maakten inmiddels al 100 gezinnen in Nieuwkoop gebruik. Aan de keukentafel met de woning-eigenaren of -huurders adviseren de coaches kleine (gedragsaanpassingen, energiebesparende producten en - gadgets) en grotere (isolatie, HR++ of triple-glas, zonnepanelen of warmtepompen) maatregelen.

Advertorial Milieu en duurzaamheid 30 aug. 2022 15:30

Duurzame activiteiten in Bibliotheek Nieuwkoop en Ter Aar

Benieuwd hoe jij je leven en omgeving kan verduurzamen? Vanaf september organiseert Bibliotheek Rijn en Venen in samenwerking met regionale partners duurzame activiteiten in Nieuwkoop en Ter Aar. Iedere maand kan jong en oud ook hier ontdekken hoe je op een leuke en toegankelijke manier ‘groener’ kunt leven.

Milieu en duurzaamheid 30 jun. 2022 12:51

Krachtvoer voor de bodem

Bij het parkje aan het eind van de Poldermolen, Nieuw Amstel West in Nieuwveen ligt een 'wit ding' in het weiland. Maar wat is dat? 

Milieu en duurzaamheid 30 mei 2022 09:33

Achtste postcoderoosproject bij Comforta Nieuwkoop van start

Temidden van diverse andere bedrijfsgebouwen op bedrijventerrein de Olm, (oa. Omefa, Vakgarage vd Laan, Kuijf) die al zijn voorzien van zonnepanelen van de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop (GCN), staat ook het pand van Comforta Nieuwkoop BV.

Milieu en duurzaamheid 27 mei 2022 13:35

Elektrisch baggeren weer van start in de Langeraarse Plassen

Het Hoogheemraadschap van Rijnland is weer begonnen met het baggeren van de Langeraarse Plassen om te zorgen dat de diversiteit in de plassen toeneemt. Dit doen ze door middel van een baggerdepot.

Milieu en duurzaamheid 19 mei 2022 15:08

Aanvragen éénmalige energietoeslag mogelijk

Huishoudens met een laag inkomen kunnen een eenmalige energietoeslag krijgen van € 800. Met dit extra geld kan (een deel van) de energiekosten worden betaald. Is uw inkomen bekend bij de gemeente en voldoet u aan de voorwaarden, dan ontving u tussen half april en half mei de energietoeslag al automatisch op uw rekening.

Milieu en duurzaamheid 8 apr. 2022 12:07

Droom jij van een sfeervolle achtertuin? Schrijf je in en win!

Inwoners van de gemeente Nieuwkoop kunnen een tuinmetamorfose door Lodewijk Hoekstra winnen. Niet alleen de winnaar, maar ook de straat profiteert en vergroent mee! Hoekstra is bekend van zijn tv-programma ‘Lodewijks Groene Geluk’. Omdat groene en klimaatbestendige tuinen steeds belangrijker zijn, geeft de gemeente Nieuwkoop in samenwerking met het programma de tuinmetamorfose weg.

Milieu en duurzaamheid 21 jan. 2022 10:22

Besluit over route naar aardgasvrij

De gemeenteraad heeft op 16 december een besluit genomen over de route naar een aardgasvrije gemeente in 2050.

Milieu en duurzaamheid 3 nov. 2021 12:29

Karton en oud papier, hier!

Naast GFT+E zijn ook oud papier en karton waardevolle grondstoffen. Het scheiden van waardevolle grondstoffen in onze regio gaat goed, maar kan op sommige onderdelen nog beter.

Milieu en duurzaamheid 31 aug. 2021 10:36

18 september World Cleanup Day. Doet u ook mee?

Zwerfafval staat al jaren in de top 3 van ergernissen. Een goede reden om elkaar zoveel mogelijk bewust te maken van de effecten van zwerfafval en hoe we samen in actie kunnen komen binnen onze gemeente. 

Advertorial Milieu en duurzaamheid 17 feb. 2021 13:46

HeatTransformers, dé expert in warmtepompen

Wil je graag jouw woning verduurzamen maar twijfel je over wat de beste manier daarvoor is? HeatTransformers helpt je graag! “Verduurzamen begint bij jezelf en dat is precies waar wij voor staan. Isoleren is bijvoorbeeld een goede optie, maar de hybride warmtepomp is qua CO2 besparing de beste optie voor de bestaande bouw.”

Milieu en duurzaamheid 8 feb. 2021 17:02

Tweede-Kamerlid Tjeerd de Groot (D66) ziet geen toekomst in Nieuwkoops stikstofplan

Boeren vroegen in september 2020 al om steun van de Landbouwminister Carola Schouten voor hun stikstofplan. Schouten liet toen weten € 300.000 te subsidiëren. De provincie Zuid-Holland deed met € 200.000 ook nog een duit in het zakje. In schriftelijke vragen aan Schouten laat Tjeerd de Groot, van D66, weten da hij de toegevoegde waarde niet inziet en zijn vraagtekens zet bij het plan.