NSV’46

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding bij een Bijzondere Gelegenheid

Afgelopen donderdag 6 mei heeft burgemeester Robbert-Jan van Duijn een lintje uitgereikt bij een Bijzondere Gelegenheid.

De voetbalvereniging NSV’46 bestaat dit jaar 75 jaar. In verband met de coronamaatregelen is het helaas nog niet mogelijk om dit groots te vieren. De viering is daarom uitgesteld naar volgend jaar. Toch heeft NSV’46 op de jubileumdatum een kleine bijeenkomst georganiseerd met bestuur en ereleden. De heer Nico Leliveld uit Noorden is één van hun ereleden en ontving voor zijn verdiensten een lintje.

Lintje Nico Leliveld

De heer Nico Leliveld is al vijftig jaar vrijwilliger bij NSV’46. Hij is begonnen als grensrechter en terreinknecht. Hij verzorgt, onderhoudt en krijt de lijnen al 45 jaar. Nico is vanaf het begin betrokken geweest bij het ophalen en ordenen van oud papier. Hij beheert tot op heden de oud papiercontainer bij sportpark De Koet. Eind jaren 70 heeft hij ook vele uren geholpen met het bouwen van de huidige kantine. Sinds zijn pensioen in 2017 maakt hij deel uit van de VUT-ploeg. De VUT-ploeg onderhoudt iedere dinsdagochtend het terrein rondom het clubhuis. Samengevat is Nico Leliveld een vrijwilliger die zeer betrokken is bij de vereniging en daarnaast ook altijd vraagt naar het wel en wee van de spelers.

De gemeente feliciteert de heer Nico Leliveld van harte met zijn onderscheiding!

 

 


Meer nieuws

Gemeente vandaag 14:21

Lintjesregen in Nieuwkoop met bijzonder hoge onderscheiding

In aanloop naar Koningsdag heeft vrijdag de welbekende lintjesregen plaatsgevonden. Tien inwoners van de gemeente Nieuwkoop zijn onderscheiden. Hierbij is één Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, een onderscheiding die jaarlijks aan gemiddeld maar zo'n tien Nederlanders wordt uitgereikt.

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Nieuwveenseweg N231 dicht voor werkzaamheden

De provincie voert onderhoud uit aan de Nieuwveenseweg (N231) tussen Nieuwveen en Nieuwkoop op maandag 6 en dinsdag 7 mei 2024. De weg is afgesloten van 6 mei 20.00 uur tot 7 mei 06.00 uur. Het verkeer volgt omleidingsroutes.

Gemeente gisteren 15:35

Gemeentehuis beklad tegen komst AZC

Het gemeentehuis van Nieuwkoop is afgelopen nacht beklad. De teksten zijn gericht tegen de mogelijke komst van een AZC. De gemeenteraad bespreek donderdagavond of samen met buurgemeente Kaag & Braassem naar een locatie wordt gezocht.

Cultuur gisteren 14:25

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop de komende week: Theater: Whisky proeverij, Gerard Alderliefste & Friends met “Une Belle Histoire” en Film: the Miracle Club.

Sport gisteren 13:04

YoLo Judo start in Nieuwkoop: Hajimé!

Vanaf half mei start een nieuwe Judoschool in Nieuwkoop: YoLo Judo. Op zowel 15 als 22 mei zijn er speciale introductiedagen in sporthal De Steupel om kennis te maken met dit nieuwe initiatief voor jeugd-judo.

Blog gisteren 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.