Maatschappij 10 apr. 2024 14:00

De Zonnebloem: hoe werkt dat eigenlijk?

“Wij hadden ook een kraampje op de zorgmarkt, die op 9 maart werd georganiseerd door Dorpsraad ’Rondom de Plassen’. Dat was ’n heel mooie manier om in contact te komen met mensen van onze doelgroep!" zegt Carolien de Bruin, voorzitter van afdeling Zonnebloem Ter Aar-Langeraar. "En in die gesprekken bleek eigenlijk steeds, dat veel mensen niet precies weten, wat men precies van een lokale Zonnebloemafdeling kan verwachten en stelden vragen zoals of je eerst lid moet worden en jaarlijks contributie betalen? Het antwoord daarop is simpel: men hoeft geen lid te worden; de Zonnebloem is voor iedereen, die bijvoorbeeld door verminderde mobiliteit in een isolement terecht kan komen.”

Maatschappij 9 apr. 2024 12:39

Bike Challenge Rotary Ter Aar: mijn spieren voor jouw spieren

Op zondag 7 april (Wereldgezondheidsdag) organiseerde Rotary Ter Aar eo. weer haar jaarlijkse Bike Challenge, geschikt voor zowel doorgewinterde wielrenners alsook recreatieve fietsers. Want het ging hierbij niet om wie de snelste is en als eerste weer terug, maar wie het beste kon voorspellen wat zijn/haar gemiddelde snelheid zou zijn. Doel van de organisatie is om voor het goede doel een zo hoog mogelijke opbrengst te realiseren.

Maatschappij 4 apr. 2024 20:10

In gesprek met... 4 april 2024

Gerard Been is sinds 4 jaar natuurgids en klimaatdocent bij IVN Alphen aan den Rijn. IVN is een landelijke organisatie die de mensen betrekt bij de natuur. Van huis uit is hij assistent bij een technisch bedrijf in Lisse.

Maatschappij 2 apr. 2024 11:38

Gezocht: vrijwilligers voor Taal Lokaal

Stichting Participatie Academie Nieuwkoop (= SPAN ) zoekt vrijwilligers voor Taal Lokaal. Taal Lokaal is een taalcafé voor anderstalige Nieuwkopers (statushouders en Oekraïners) die de Nederlandse taal willen oefenen en verbeteren. Het is geen les, maar een plek waar je in een gezellige sfeer nieuwe mensen leert kennen.

Maatschappij 27 mrt. 2024 09:57

Initiatief ’Langeraar fietst op tegen kanker’ krijgt opvolging

Sportcentrum Nieuwkoop (Nieuwveenseweg 39a) organiseert op vrijdag 5 april een zogenoemde ’Spinning Marathon’. Doel is om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het team van Richard Servaas (team 2), één van de drie teams die op 6 juni meedoen aan Alpe d’Huzes, hèt sportieve evenement in Frankrijk om geld in te zamelen voor kankeronderzoek door KWF.

Maatschappij 21 mrt. 2024 08:54

Rotary Ter Aar fietst voor goede doel

Op zondag 7 april organiseert Rotary Ter aar weer de Bike Challenge, een mooie fietstocht door het Groene Hart. Doel is om, met zo veel mogelijk deelnemers, een mooi bedrag bij elkaar te fietsen. De Rotary organiseert de Bike Challenge al voor de 7e keer en net als vorig jaar is de opbrengst weer bestemd voor de stichting Spieren voor Spieren.

Maatschappij 15 mrt. 2024 14:59

Wil je helpen statushouders te leren fietsen?

Stichting Participatie Academie Nieuwkoop (SPAN) zoekt fietscoaches en begeleiders voor het begeleiden van fietslessen voor statushouders/Oekraïners (nieuwe Nieuwkopers), in de periode april tot juli èn september tot begin november.

Maatschappij 13 mrt. 2024 15:26

Opbrengst flessenautomaat Jumbo Bas Bobeldijk Nieuwkoop voor Inversa

Bij Jumbo Bas Bobeldijk in Nieuwkoop wordt er iedere maand een ander lokaal goed doel gekoppeld aan de flessenautomaat. De supermarkt zet zich maandelijks in voor verschillende lokale initiatieven. In de maand februari stond de schijnwerper op Inversa, een organisatie met een woonzorgboerderij in Nieuwkoop en Woubrugge. Inversa biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en autisme. Zij wonen bij Inversa of hebben er dagbesteding.

Maatschappij 11 mrt. 2024 08:43

Bas Bobeldijk zet zich in voor Sponsorloper Jeroen en het Prinses Máxima Centrum

Op zaterdag 16 maart loopt Bas Bobeldijk - eigenaar van Jumbo Bas Bobeldijk in Nieuwkoop - de Radio 538 Ochtendrun om Sponsorloper Jeroen van Veen te ondersteunen en geld in te zamelen voor het Prinses Máxima Centrum. De sponsorloop, waar Bas één van de 538 deelnemers is, vindt plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Ook jij kunt bijdragen aan dit goede doel door een donatie over te maken of speciale sponsor-poucen te kopen bij de Jumbo in Nieuwkoop.

Maatschappij 28 feb. 2024 14:27

Langeraar fietst op tegen kanker

Wat ooit begon met een klein groepje fietsers is inmiddels uitgegroeid tot een team van 28 man (waarvan de meesten wonen of geboren zijn in Langeraar of Ter Aar). En gaan we meedoen aan de Alpe dHuzes, hèt sportieve evenement in Frankrijk om geld in te zamelen voor kankeronderzoek door KWF", zegt Thom Egberts, een van de mede-initiatiefnemers.

Maatschappij 26 feb. 2024 09:17

KBO Ter Aar bestaat 30 jaar

Tijdens de dertigste jaarvergadering van KBO Ter Aar nam voorzitter Els Kelder de gelegenheid, secretaris Ad Persoons in het zonnetje te zetten. Zij memoreerde hoe hij, samen met oa. oud-burgemeester Piet Verhoef, in 1994 aan de wieg stond van de nieuw opgerichte KBO-afdeling. 30 jaar lang maakte Persoons deel uit van het bestuur, maar is vandaag aftredend en niet meer herkiesbaar. Behalve het erelidmaatschap, geeft zij hem namens het bestuur een dinerbon en bloemen voor zijn vrouw Diny. Persoons op zijn beurt geeft aan, “altijd plezierig gewerkt te hebben met het bestuursteam en terug te kunnen denken aan een mooie tijd”.

Maatschappij 23 feb. 2024 11:30

Ontdek hoe leuk werken in een moestuin is!

Het is een trend die niet meer weg te denken is. De moestuin is populairder dan ooit. En dat is niet zo gek, want het is heel erg leuk om je eigen gezonde kruiden, fruit en groenten te zaaien, verzorgen en te zien groeien. Benieuwd hoe leuk dat is? Op zaterdag 16 maart is het NLdoet - de vrijwilligersactie van het Oranjefonds - en ben je van 10.00 tot 15.00 van harte welkom op Dorpsmoestuin Nieuwkoop om te komen helpen. Je vindt ons bij het Kennedyplein onderaan de dijk, links naast de Dorpsboerderij. Wij zorgen voor koffie en thee en een lekkere lunch.  

Maatschappij 8 feb. 2024 09:38

Zonnebloem Nieuwkoop zoekt vrijwilligers

“Maar het is eigenlijk Zonnebloem Nieuwkoop-Noorden-Woerdense Verlaat,” zegt secretaris Netty van der Kooij. En ze zoekt nieuwe vrijwilligers.

Maatschappij 30 jan. 2024 14:53

Stamppot voor Zonnebloem Ter Aar

Met Wat eten we vandaag?”….Stamppot!!opent Annie Rekelhof van Zonnebloem Ter Aar het stamppotbuffet op donderdagmiddag 25 januari, bij de Vosseburch in Langeraar. Het stamppotbuffet is één van de (8 tot 10) activiteiten, die wij jaarlijks organiseren voor onze gasten", zegt Loes Ravestijn van het bestuur. "En dit is weer de eerste van 2024.

Maatschappij 23 jan. 2024 10:48

Huiskamer Noorden is 10 jarig bestaan al voorbij

De Huiskamer Noorden is gestart in 2013 en was een initiatief van Mia Vork en haar broer Jan Tersteeg. “We kwamen destijds in contact met de toenmalige directeur van Woningstichting Nieuwkoop (WSN), toen we hoorden dat zij, in samenspraak met de gemeente, een voorziening wilden bouwen voor dementerende mensen in Noorden. Dat kwam ongeveer tegelijkertijd met de aankondiging van nieuw beleid van de overheid tav de bejaardenzorg in Nederland.

Maatschappij 14 jan. 2024 14:59

Open dagen Futura Ter Aar trekken veel bekijks

Op 1 november is de kleinschalige woonzorglocatie voor ouderen van Futura Zorg aan de Aalscholverlaan 52 in Ter Aar opgeleverd. Gedurende de eerste twee weken hebben medewerkers hard gewerkt om alles gereed te maken, zodat begin november de allereerste bewoners hun intrek konden nemen in het nieuwe Futurahuis. Begin december was er voor belangstellenden gelegenheid om hier een kijkje te nemen, de sfeer te proeven en kennis te maken met de nieuwe bewoners en medewerkers. Het was druk!

Maatschappij 8 jan. 2024 15:13

Papenveer .... we komen er aan!

Fietsmaatjes wordt ook actief in Papenveer nu zij een mooie stalling hebben voor een duofiets.

Maatschappij 4 jan. 2024 14:32

Deelkastjes, Omzien naar elkaar

Stichting Noodfonds Nieuwkoop One (Omzien naar Elkaar) wil dorpsgenoten binnen de gemeente Nieuwkoop die het financieel moeilijk hebben een helpende hand bieden. Eén project waarmee dat gedaan wordt is het plaatsen van deelkastjes. Houdbare levensmiddelen en verzorgingsartikelen kunnen in de kast worden geplaatst en worden meegenomen wanneer het nodig is.

Maatschappij 29 dec. 2023 11:27

Club 50 plus Nieuwkoop kijkt terug op 2023

De Club 50 plus Nieuwkoop kijkt terug op een jaar vol leuke en gezellige klaverjasavonden. Elke keer is het een feestje om zo sportief en gezellig met elkaar bezig te zijn. Zoals altijd is het Parochiehuis in Nieuwkoop.

Maatschappij 24 dec. 2023 18:32

Nieuwkoopse StOPA start crowdfunding voor Malawi

De Nieuwkoopse Stichting Ondersteuning Positieve Acties (StOPA) start een crowdfunding voor Malawi. Door te doneren helpt u de stichting lampen in te kopen zodat studenten 's avonds bij de lampen kunnen studeren in plaats van bij kaarslicht.

Maatschappij 23 dec. 2023 15:53

Kerstbrunch Zonnebloem afdeling Ter Aar-Langeraar

Zo'n 70 deelnemers en 18 vrijwilligers van de Zonnebloemafdeling Ter Aar-Langeraar hebben zondagmiddag 17 december genoten van een gezellige kerstbrunch in Partycentrum Parola. Bij binnenkomst kwam iedereen meteen in de stemming met een glaasje glühwein. Na een lekker soepje, een trio van lekkere broodjes en ijs met kersen als toetje, was het tijd voor een muzikale verrassing.

Maatschappij 20 dec. 2023 09:21

Zonnebloem Ter Aar-Langeraar - afscheid vrijwilligers

Tijdens de kerstbrunch op zondag 17 december heeft de Zonnebloemafdeling Ter Aar-Langeraar, afscheid genomen van twee vrijwilligers die héél erg gemist gaan worden. Annie Wijfje is 34 jaar vrijwilliger geweest en Mia van Montfoort 29 jaar. In al die jaren hebben ze honderden huisbezoeken afgelegd en heel veel activiteiten georganiseerd voor de deelnemers.

Maatschappij 8 dec. 2023 10:40

Kerstmarkt bij Ipse de Bruggen Nieuwveen

Niet vergeten: Op donderdag 14 december is de Kerstmarkt in tuincentrum de Olifant, achter op landgoed Ursula in Nieuwveen. “Klanten zijn welkom van 10:00 tot 17:00 uur, zegt dagbestedings-begeleider Joke Loos. “We verkopen van alles: kerststukjes, vogelvoerstukken, insectenhotels en nog véél meer. En alles zelf gemaakt door onze cliënten: vriendelijk geprijsd en van alles bestaat er maar één!”

Maatschappij 5 dec. 2023 15:20

Zon in de Nieuwveense schoorsteen

Sinterklaas is voor velen een lichtpuntje in de donkere wintermaanden. De Zonnebloem wil mensen met een lichamelijke beperking, die hierdoor in een sociaal isolement dreigen te raken, graag een hart onder de riem steken.