Maatschappij 14 mrt. 2023 09:50

Nieuwe kas voor de Dorpstuin Nieuwkoop

Precies een jaar geleden nadat ruim 20 vrijwilligers een begin maakten met de aanleg van de Dorpstuin (900 m2) aan het Kennedyplein in Nieuwkoop, zijn zij op zaterdag 11 maart (de landelijke actiedag van NLdoet) weer aanwezig om de officiële opening van de nieuwe kas bij te wonen.

Maatschappij 9 feb. 2023 13:06

Flitsende aftrap voor de Rotary Bike Challenge

Het begin is er. De bodem voor een mooie bijdrage aan Spieren voor Spieren is deze week gelegd tijdens de aftrap voor de 6e Rotary Bike Challenge. Al bijna 50 teams hebben zich tijdens deze kick-off ingeschreven voor één van de drie afstanden van deze fietstocht, waarvan de opbrengst gaat naar de strijd tegen spierziekten bij kinderen.

Advertorial Maatschappij 12 dec. 2022 15:18

Overzicht in je maandlasten met de budgettraining: “Dat ik iedere maand tekort kwam, was een eyeopener”

Hoe houd je overzicht in je maandbudget? Hoe maak je een jaarbegroting? Wat is je uitgavenpatroon? Dat leren inwoners met de budgettraining ‘Uitkomen met inkomen’, een gratis hands-on training voor inwoners uit Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem die meer grip willen krijgen op hun uitgaven. Wat levert dat op? Rita uit Alphen aan den Rijn vertelt. 

Maatschappij 9 dec. 2022 17:02

Noordkaap Challenge: geld ophalen voor de Hospicegroep

Op vrijdag 9 december rijden Ruud Pietersen en Peter Immerzeel de “Noordkaap Challenge”. Dit met als doel om geld binnen te halen voor de Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop. 

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 11:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Maatschappij 21 nov. 2022 12:21

Belang bewonerscommissie Moeraswijk onderschat

“In deze wijk (De Brak, Ronde Bonk, Halve Roe, Churchilllaan en Joris Zudde in Nieuwkoop) staan vooral huurhuizen (66). Gezins- en ook senioren-woningen. Maar ook 22 koophuizen", aldus Jos Keijzer.

Advertorial Maatschappij 26 okt. 2022 15:20

Wegwijs in relatie en scheiding: spreekuur van Tom in de buurt biedt ondersteuning

Ervaar jij problemen in je relatie? Of heb je behoefte aan ondersteuning omdat je gaat scheiden? Dan is het spreekuur ‘Wegwijs in relatie en scheiding’ van Tom in de buurt bedoeld voor jou. De spreekuren zijn in Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Tijdens dit spreekuur kun je terecht met allerhande vragen over relatie en scheiding.

Advertorial Maatschappij 20 okt. 2022 14:22

Een mantelzorgbakkie voor mantelzorgers

Zorg je voor jouw familie, vrienden of buren omdat je extra hulp geeft in verband met lichamelijke of psychische ziekte of een beperking? Mantelzorgtaken kunnen mooi zijn, je helpt iemand die je goed kent. Maar het kan ook een zware taak zijn.

Advertorial Maatschappij 18 okt. 2022 10:27

Inwoners in Groene Hart Noord steunen verenigingsleven massaal

De afgelopen weken hebben meer dan 3.500 Rabobank-leden uit de regio via Rabo ClubSupport gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen. In totaal waren er 171 doelen en projecten aangemeld waarop gestemd kon worden. Al deze clubs en verenigingen kunnen rekenen op een ondersteuning. De bank verdeelde dit jaar € 100.000 uit hun coöperatief dividend over de deelnemende clubs.

Maatschappij 6 okt. 2022 15:51

Halve marathon om geld op te halen voor Stichting Matchis

Op woensdag 7 december wordt een halve marathon gerend om geld op te halen voor Stichting Matchis. Hidde loopt de marathon mee samen met zijn boer, zus en twee huisgenoten. Dit omdat Hidde een bijzonder verhaal heeft.

Advertorial Maatschappij 3 okt. 2022 15:12

Stop financiële uitbuiting bij ouderen

Elk jaar worden in Nederland zo’n 30.000 senioren slachtoffer van financiële uitbuiting. Rabobank wil dit financieel misbruik bespreekbaar maken en het helpen te voorkomen.  

Advertorial Maatschappij 15 sep. 2022 15:48

Woningstichting Nieuwkoop staat met een Buurtbus in de wijk

Woningstichting Nieuwkoop staat regelmatig met een buurtbus in de wijk. In samenwerking met de medewerkers van handhaving, politie, brandweer en woondiensten Aarwoude, staan zij in de wijk klaar met een kopje koffie.

Maatschappij 23 aug. 2022 11:29

Fietsmaatjes Nieuwkoop nu ook in Ter Aar

Het idee van het project Fietsmaatjes.nl, waarbij mensen door omstandigheden niet meer zelfstandig willen of kunnen fietsen, toch samen met een ’maatje’  een rondje kunnen fietsen, is ontstaan bij het echtpaar Burgmeijer-Zwinkels in Warmond in gemeente Teylingen (2012). Al snel viel het concept ook in de smaak bij andere gemeenten: Kaag & Braassem, Leiden en Leiderdorp, Ronde Venen, Alphen aan den Rijn, Amersfoort en nog veel meer…

Advertorial Maatschappij 28 jul. 2022 16:00

Nieuw in de regio Groene Hart Noord: het Rabo Impactfonds

Rabobank Groene Hart Noord heeft een nieuw fonds in de regio: het Rabo Impactfonds. Met dit fonds geven ze een deel van de winst terug aan de samenleving door donaties aan maatschappelijke initiatieven. Ook zetten zij kennis en verbindingskracht in om deze initiatieven te versterken. Het fonds bestaat naast Rabo ClubSupport.

Maatschappij 16 jul. 2022 15:06

Eerste vluchtelingen vandaag in De Vlijt

Gemeente Nieuwkoop meldt dat vandaag, zaterdag 16 juli, de eerste vluchtelingen in sporthal De Vlijt in Zevenhoven worden opgevangen. Het gaat om zogenaamde nareizigers, mannen en vrouwen met minderjarige kinderen die in het kader van gezinshereniging naar Nederland mogen komen.

Maatschappij 14 jul. 2022 11:13

Noodopvang Sporthal De Vlijt

Er is sprake van een crisis bij de opvang van asielzoekers. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft op dit moment onvoldoende plaatsen beschikbaar om alle asielzoekers ‘bed, bad en brood’ te bieden. 

Maatschappij 12 jul. 2022 14:11

Opvang voor nareizigers in De Vlijt

Met het COA is afgesproken dat in De Vlijt nareizigers worden opgevangen. Nareizigers krijgen een vergunning die is afgeleid van de vergunning van de statushouder die al in Nederland woont. Vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen, kunnen binnen drie maanden gezinshereniging aanvragen.