Ingezonden

Rotary Ter Aar overhandigt nieuwe duofiets aan Aarhoeve

Rotary Ter Aar organiseerde op zondag 12 juni het eerste SUP-event op de Langeraarse Plassen. Van de opbrengst werd een nieuwe duofiets aangeschaft en geschonken aan huize Aarhoeve.

“We hebben gekozen voor een knalrode, want die andere is blauw, dat praat gemakkelijk", zegt Peter van Eijk, lid van de plaatselijke Rotary en voorzitter van de activiteitencommissie, die ook het SUP-event op de kaart zette. "Het is een basisfiets van van Raam, maar wél een met extra opties: de rechterstoel van deze kan draaien, zodat iedereen gemakkelijk kan opstappen. Beide fietsen hebben ook een stokhouder. En een onwillig been kan eenvoudig op de trapper worden vastgemaakt, zodat gebruikers kùnnen meetrappen. Dat hoeft niet persé, want ze hebben allebei elektrische ondersteuning om de snelheid er in te houden.”

“We hadden er al twee, maar de oudste; daar is het beste nu wel af en moet een beetje opgeknapt worden. Ik was dus blij verrast toen Peter van Eijk van de Rotary mij destijds belde en vroeg of ik geïnteresseerd was in een nieuwe duofiets: natuurlijk, altijd!” zegt Ron Sanders, ’manager wonen’ bij huize Aarhoeve. Op dinsdag 21 juni was het zover en werd de nieuwe fiets afgeleverd. “Ze staan allebei in de hal; daar heeft ieder voldoende ruimte om op te stappen en worden ze door bezoekers ook iedere dag gezien ter herinnering: 'Oh ja, die wil ik wel een keer lenen om een mooi rondje te gaan fietsen.'”

"Want de fietsen zijn voor iedereen gratis te gebruiken; we werken wel met een reserveringssysteem, maar als ze vrij zijn, kan iedereen ze zó (gratis) pakken. Behalve op dinsdag, want dan zij ze allebei gereserveerd voor leden van de Rotary (Maarten vd Pijl en Pierre den Haan), die iedere week gaan fietsen met bewoners van de Aarhoeve. Zorgmedewerkers weten dan, wie er graag een keer mee willen en ’aan de beurt zijn’. Maar bijvoorbeeld ook: een echtpaar was onlangs 60 jaar getrouwd, allebei slecht ter been en de kinderen trakteerden hen op een ’dagje fietsen met een koffiestop en een lunch onderweg’. Ze hadden een mooie dag..!"

"We denken er nu over, de oudste fiets te geven aan De Sleutelbloem in Noorden. Dat is een dagbestedingsproject voor mensen met psychosociale en psychiatrische problemen en door allerlei oorzaken een achterstand hebben op de arbeidsmarkt. Daar komen dus ook mensen met technische ervaring, die de fiets in goede conditie kunnen houden, zodat anderen er soms een stukje op kunnen rijden.”

Van Eijk: “De voorbereidingen voor het volgende SUP-event starten binnenkort alweer; jaarlijks op de tweede zondag van juni; in 2023 is dat op 11 juni."

Loek Sassen


Meer nieuws

Gemeente vandaag 14:21

Lintjesregen in Nieuwkoop met bijzonder hoge onderscheiding

In aanloop naar Koningsdag heeft vrijdag de welbekende lintjesregen plaatsgevonden. Tien inwoners van de gemeente Nieuwkoop zijn onderscheiden. Hierbij is één Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, een onderscheiding die jaarlijks aan gemiddeld maar zo'n tien Nederlanders wordt uitgereikt.

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Nieuwveenseweg N231 dicht voor werkzaamheden

De provincie voert onderhoud uit aan de Nieuwveenseweg (N231) tussen Nieuwveen en Nieuwkoop op maandag 6 en dinsdag 7 mei 2024. De weg is afgesloten van 6 mei 20.00 uur tot 7 mei 06.00 uur. Het verkeer volgt omleidingsroutes.

Gemeente gisteren 15:35

Gemeentehuis beklad tegen komst AZC

Het gemeentehuis van Nieuwkoop is afgelopen nacht beklad. De teksten zijn gericht tegen de mogelijke komst van een AZC. De gemeenteraad bespreek donderdagavond of samen met buurgemeente Kaag & Braassem naar een locatie wordt gezocht.

Cultuur gisteren 14:25

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop de komende week: Theater: Whisky proeverij, Gerard Alderliefste & Friends met “Une Belle Histoire” en Film: the Miracle Club.

Sport gisteren 13:04

YoLo Judo start in Nieuwkoop: Hajimé!

Vanaf half mei start een nieuwe Judoschool in Nieuwkoop: YoLo Judo. Op zowel 15 als 22 mei zijn er speciale introductiedagen in sporthal De Steupel om kennis te maken met dit nieuwe initiatief voor jeugd-judo.

Blog gisteren 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.