Ondernemers in het zonnetje gezet

De Dag van de Ondernemer, 17 november, is dit jaar op een bijzonder feestelijke wijze gevierd. De Verenigde Ondernemers Nieuwkoop (V.O.N.) wilde graag de ondernemers van de gemeente Nieuwkoop bedanken voor hun durf, doorzettingsvermogen en bijdrage aan de economie. Tenslotte zijn de ondernemers de motor die de economie draaiende houden. Daarom verdienen zij een schouderklopje en nam V.O.N. even de tijd om ze een keer in het zonnetje te zetten.

Deze feestdag startte ‘s-morgens om acht uur in Keukenwarenhuis Ter Aar met een voortreffelijk ontbijt. Ruim honderd ondernemers waren in de gelegenheid hierbij aanwezig te zijn. Na eerst een warm welkom door de voorzitter van de evenementencommissie, Theo Agterof, was het woord aan de wethouder economie Antoinette Ingwersen. Zij sprak vele bemoedigende woorden en dank uit. De veerkracht van de ondernemers na zo’n enorme brand op Bovenlanden, de BIZ organisaties van de kern Nieuwkoop en Ter Aar die energiek aan hun winkelcentrum werken.

Ook de winkeliers in de kleine kernen en de toeristische sector die op innovatieve wijze bezig zijn werden bedankt. Samenwerking met de Verenigde Ondernemers Nieuwkoop, het parkmanagement en de GCN vindt de wethouder van grote toegevoegde waarde. De Verenigde Ondernemers Nieuwkoop zijn onze oren en ogen, met hun inbreng en steun kunnen wij beleid maken. Daarom deed zij nog een oproep om allemaal lid van de V.O.N. te worden.

Vervolgens gaf Jos Verkerk, mede directeur Keukenwarenhuis, een presentatie in vogelvlucht over “60 jaar Verkerk”. Een echt familie bedrijf! Zeer innovatief door de jaren heen. Begonnen met een klein werkplaatsje aan de Westkanaalweg en uitgegroeid naar meer dan honderd keukenzaken. Toen de boel verkocht en enkele jaren later weer gestart met een andere kijk op de keukenmarkt, de marketing, de sociale media enz. In plaats van honderd filialen nu slechts twee grote showrooms. En een verkoop waar je met honderd showrooms niet aan kan tippen.

Na dit inspirerende verhaal van deze rasondernemers was het gezellig netwerken en ontbijten, dat uitstekend verzorgd was door team Verkerk samen met de nieuwe ondernemers aan het Lindenplein in Ter Aar “Meek coffee & Foods”. Meer informatie over de V.O.N. kunt u vinden op onze website www.vonieuwkoop.nl, ook te volgen via facebook, instagram en Linkedin.


Meer nieuws

Voor Kinderen gisteren 14:20

Coach4you Nieuwkoop zoekt dringend nieuwe coaches m/v

Coach4you werkt al op 22 plaatsen in Nederland, waaronder: Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn, Kaag & Braassem. Coach4you helpt kinderen die dat nodig hebben, als zij van basisonderwijs overstappen naar de brugklas in het voortgezet onderwijs.

Mijn Club 11 jun. 2024 14:59

Mijn Club: Stichting Historische Kring Liemeer

“Je vooraankondiging van dit stukje alsof het zou gaan over St Historische Kring Nieuwveen’ klopt niet", begint secretaris Frits Mesman. "Ooit werd St. Historische Kring Zevenhoven opgericht, toen de collectie bodemvondsten (scherven en aardewerk) van Dirk van den Bosch, die hij vond op zijn land aan de Kousweg, werd tentoongesteld in de toenmalige RK Basisschool Johannes de Doper."

Politie 11 jun. 2024 12:54

Opnieuw babbeltruc, nu in Nieuwkoop

De politie waarschuwt voor babbeltrucs in Nieuwkoop. Eerder werden de oplichtingspraktijken al in Woubrugge en Leimuiden toegepast. Wijkagent Angelique roept op om ouders, ooms, tantes enzovoort te waarschuwen.

Natuur en recreatie 11 jun. 2024 08:46

Bijenoase in park Buytewech in Nieuwkoop

In Park Buytewech in Nieuwkoop is een gebied aangewezen welke mag worden omgetoverd tot een bijenoase. Een nieuwe plek waar wilde bijen, hommels, vlinders, andere insecten, amfibieën, vissen en andere (zoog-)dieren kunnen leven.

Gezondheid en welzijn 10 jun. 2024 13:06

Jong in beweging met diverse leuke activiteiten

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd van 10 tot en met 16 juni organiseren we vrijdag 14 juni 'Jong in Beweging'. Dit is een evenement voor alle jeugd (tot 23 jaar) in onze gemeente. 14 juni is er vanaf 15.00 uur van alles te doen bij Nicolaas Boys in Nieuwveen. Je kunt gamen, voetballen, springen, meewerken aan een groot spandoek en een speur-kleurtocht doen. Ook is er kinderyoga, een drumworkshop, bijen en vlinders knutselen, tekenen en kunst maken met tegeltjes. Voor de allerkleinsten is er een mini hindernisbaantje.