Ondernemers in het zonnetje gezet

De Dag van de Ondernemer, 17 november, is dit jaar op een bijzonder feestelijke wijze gevierd. De Verenigde Ondernemers Nieuwkoop (V.O.N.) wilde graag de ondernemers van de gemeente Nieuwkoop bedanken voor hun durf, doorzettingsvermogen en bijdrage aan de economie. Tenslotte zijn de ondernemers de motor die de economie draaiende houden. Daarom verdienen zij een schouderklopje en nam V.O.N. even de tijd om ze een keer in het zonnetje te zetten.

Deze feestdag startte ‘s-morgens om acht uur in Keukenwarenhuis Ter Aar met een voortreffelijk ontbijt. Ruim honderd ondernemers waren in de gelegenheid hierbij aanwezig te zijn. Na eerst een warm welkom door de voorzitter van de evenementencommissie, Theo Agterof, was het woord aan de wethouder economie Antoinette Ingwersen. Zij sprak vele bemoedigende woorden en dank uit. De veerkracht van de ondernemers na zo’n enorme brand op Bovenlanden, de BIZ organisaties van de kern Nieuwkoop en Ter Aar die energiek aan hun winkelcentrum werken.

Ook de winkeliers in de kleine kernen en de toeristische sector die op innovatieve wijze bezig zijn werden bedankt. Samenwerking met de Verenigde Ondernemers Nieuwkoop, het parkmanagement en de GCN vindt de wethouder van grote toegevoegde waarde. De Verenigde Ondernemers Nieuwkoop zijn onze oren en ogen, met hun inbreng en steun kunnen wij beleid maken. Daarom deed zij nog een oproep om allemaal lid van de V.O.N. te worden.

Vervolgens gaf Jos Verkerk, mede directeur Keukenwarenhuis, een presentatie in vogelvlucht over “60 jaar Verkerk”. Een echt familie bedrijf! Zeer innovatief door de jaren heen. Begonnen met een klein werkplaatsje aan de Westkanaalweg en uitgegroeid naar meer dan honderd keukenzaken. Toen de boel verkocht en enkele jaren later weer gestart met een andere kijk op de keukenmarkt, de marketing, de sociale media enz. In plaats van honderd filialen nu slechts twee grote showrooms. En een verkoop waar je met honderd showrooms niet aan kan tippen.

Na dit inspirerende verhaal van deze rasondernemers was het gezellig netwerken en ontbijten, dat uitstekend verzorgd was door team Verkerk samen met de nieuwe ondernemers aan het Lindenplein in Ter Aar “Meek coffee & Foods”. Meer informatie over de V.O.N. kunt u vinden op onze website www.vonieuwkoop.nl, ook te volgen via facebook, instagram en Linkedin.


Meer nieuws

Cultuur 10 dec. 2023 12:17

Wordt Nederland preutser? Ontdek het zelf in de expositie BLOOTGEWOON-2

Vanwege het overweldigende succes van vorig jaar heeft de Modeltekengroep Nieuwkoop gemeend dit jaar een vervolgexpositie te maken met als titel BLOOTGEWOON-2. Heeft u vorig jaar gemist, kom dan nu kijken in de herkansing. En was u vorig jaar wel van de partij? Kom dan ook want er is weer veel nieuws te zien en te beleven.

Rechtszaak 9 dec. 2023 14:34

Gemeente Nieuwkoop zet beroep tegen natuurvergunning Schiphol door

De gemeenteraad van Nieuwkoop heeft besloten het beroep tegen de natuurvergunning van Schiphol voort te zetten. Schiphol kreeg de vergunning in september. De raad ziet dat er voldoende juridische gebreken zijn om de vergunning aan te vechten.

Maatschappij 8 dec. 2023 10:40

Kerstmarkt bij Ipse de Bruggen Nieuwveen

Niet vergeten: Op donderdag 14 december is de Kerstmarkt in tuincentrum de Olifant, achter op landgoed Ursula in Nieuwveen. “Klanten zijn welkom van 10:00 tot 17:00 uur, zegt dagbestedings-begeleider Joke Loos. “We verkopen van alles: kerststukjes, vogelvoerstukken, insectenhotels en nog véél meer. En alles zelf gemaakt door onze cliënten: vriendelijk geprijsd en van alles bestaat er maar één!”

Muziek 7 dec. 2023 13:25

Kerstsamenzang op zondag 17 december

“Ja, we mogen weer: op zondagmiddag om 15:00 uur in de H. Adrianuskerk in Langeraar!” zegt Louis Hoogervorst, lid van de werkgroep Kerstsamenzang, bestaande uit vertegenwoordigers van de hervormde-, gereformeerde- en katholieke kerk. “We kregen vorig jaar zoveel leuke reacties; veel oudere mensen blijken liever overdag nog op pad te gaan, dan in het donker en er waren trouwens ook heel wat gezinnen met jonge kinderen. Ondanks dat het overdag is, zorgen we tòch dat de kerk sfeervol wordt verlicht.”

Dieren 6 dec. 2023 21:57

Honden mogen weer los in deel park Buytenwech

Honden mogen weer loslopen in het noordelijke deel van park Buytenwech in Nieuwkoop. De gemeente had eerder bepaald dat dit niet meer mocht na meldingen van bezorgde inwoners over de combinatie loslopende honden en spelende kinderen. De gemeente draait dit besluit nu terug.