Club50plus Noorden

Mijn Club: Club50plus Noorden

Anneke Kentrop is binnen het bestuur verantwoordelijk voor de financiën: Het begon in 1986, toen K.B.O. Noorden werd opgericht. In het jaar 2001 is de naam K.B.O. Noorden veranderd in Club50plus Noorden. Aanvankelijk waren de activiteiten verspreid over verschillende locaties, maar sinds de opening van De Rietzanger(1994) zijn alle activiteiten geconcentreerd in of rondom ons clubhuis, die eigenlijk al snel te klein bleek voor alle activiteiten en werd besloten tot uitbreiding in 1997.

Dat was nog niet het einde van alle verbouwingen, want in samenwerking met IJsclub Noorden werd in 2003 ook nog de biljartzaal aangebouwd. En tenslotte werden in 2015 ook nog de jeu de boules banen (buiten, maar overdekt) in gebruik genomen.Omdat wij eigenlijk de enige huurder zijn, (daarnaast ook voor verjaardagen, vergaderingen, jubilea, recepties (uitsluitend van onze leden) en condeoleances, leverenwij ook alle vrijwilligers (60) voor (tuin-)onderhoud en de andere werkzaamheden. We hebben nu zon 370 leden die, toen zij lid werden in 2001 (meestal) al boven 50 jaar waren en aangezien zelden iemand afhaakt (behalve door ouderdom of overlijden) zou de naam Club70+ Noordenook van toepassing kunnen zijn. We hebben wel een aantal slapendeleden, die niet altijd meer naar onze activiteiten komen, maar wel graag betrokken willen blijven voor de lage contributie van 12,00 per jaar. Maar jongere mensen zijn natuurlijk altijd welkom; loop gewoon eens (vrijblijvend) binnen, om te zien wat we allemaal doen!

Onze belangrijkste businessis eigenlijk het organiseren van gezellige activiteiten voor oudere mensen (50+): bijvoorbeeld op gebied van bewegen en sport: biljarten, jeu de boules, koersballen, gymnastiek, line dance en onze maandelijkse (3e woensdag) fietstochten in de zomer. En op gebied van denksport: bingo, klaverjassen, bridge en onze Keezen-spelavond. Maar ook hebben we soms een interessante spreker, zoals een apotheker, de notaris of iemand, die komt vertellen over verduurzaming van je woning of over allerlei toeslagen van de overheid. En alles voor vriendelijke prijzen, dankzij subsidie en enkele sponsors. En natuurlijk dankzij onze zelfwerkzaamheden: barbeheer, schoonmaak etc. Op 11 maart (de landelijke actiedag van NLdoet) hebben we alle lampen vervangen door LED-verlichting; zelfs de burgemeester kwam n handje helpen

De volgende:

Anneke Kentrop is ook vrijwilliger bij De Huiskamerin Woerdense Verlaat, in activiteiten waarschijnlijk vergelijkbaar met club 50plus Noorden. Maar misschien zijn er ook verschillen? Dat gaan we vragen aan mevrouw Coby Langerak, die daar ook vrijwilliger is en helpt activiteiten te organiseren.

 

Loek Sassen


Meer nieuws

Natuur en recreatie 26 apr. 2024 19:26

Tentoonstelling Wil Schropp

Wil Schropp is een kunstenaar die houten beelden maakt. Onlangs was deze markante man in Nieuwkoop. Dat ontging ook onze razende reporter Theo Leliveld niet...

Gemeente 26 apr. 2024 18:25

Kaag en Braassem en Nieuwkoop samen op zoek naar locatie vluchtelingenopvang

De gemeenten Kaag en Braassem en Nieuwkoop gaan samen op zoek naar een geschikte locatie voor de komst van een asielzoekerscentrum (azc). Dat hebben de gemeenteraden van Kaag en Braassem en Nieuwkoop besloten. De gemeenteraden gaven daarbij wel aandachtspunten mee op verschillende onderwerpen. De spreidingswet geeft de gemeenten de wettelijke opdracht vluchtelingen op te vangen, terwijl hun asielverzoek wordt beoordeeld. Voor 1 juli 2025 moeten de gemeenten samen zorgen voor 367 opvangplekken voor minimaal vijf jaar. Streven is voor de zomer een geschikte locatie te vinden voor een azc. Het gaat dus niet om reguliere woningen. Omdat de dorpskernen in beide gemeenten klein zijn, gaan zij op zoek naar een geschikte locatie in gebieden waar ze aan elkaar grenzen buiten het bestaand stad- en dorpsgebied (BSD).

Gemeente 26 apr. 2024 14:21

Lintjesregen in Nieuwkoop met bijzonder hoge onderscheiding

In aanloop naar Koningsdag heeft vrijdag de welbekende lintjesregen plaatsgevonden. Tien inwoners van de gemeente Nieuwkoop zijn onderscheiden. Hierbij is één Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, een onderscheiding die jaarlijks aan gemiddeld maar zo'n tien Nederlanders wordt uitgereikt.

Winkels 26 apr. 2024 13:44

Dorpsboerderij Nieuwkoop grote winnaar van de Jumbo Bas Bobeldijk Sponsoractie

Na zes weken sponsorvouchers sparen - en online verzilveren - bij Jumbo Bas Bobeldijk in Nieuwkoop is er een einde gekomen aan de Jumbo Bas Bobeldijk Sponsoractie. Op woensdagavond 24 april was de afsluitende avond in de kantine van SV Nieuwkoop waar alle deelnemers hun verdiende sponsorcheques in ontvangst mochten nemen. Dorpsboerderij Nieuwkoop was de grote winnaar en mocht een cheque ter waarde van bijna 2000 euro ontvangen uit handen van supermarkteigenaar Bas Bobeldijk.

Verkeer en vervoer 26 apr. 2024 09:49

Nieuwveenseweg N231 dicht voor werkzaamheden

De provincie voert onderhoud uit aan de Nieuwveenseweg (N231) tussen Nieuwveen en Nieuwkoop op maandag 6 en dinsdag 7 mei 2024. De weg is afgesloten van 6 mei 20.00 uur tot 7 mei 06.00 uur. Het verkeer volgt omleidingsroutes.

Gemeente 25 apr. 2024 15:35

Gemeentehuis beklad tegen komst AZC

Het gemeentehuis van Nieuwkoop is afgelopen nacht beklad. De teksten zijn gericht tegen de mogelijke komst van een AZC. De gemeenteraad bespreek donderdagavond of samen met buurgemeente Kaag & Braassem naar een locatie wordt gezocht.