Mijn Club 16 sep. 2020 09:22

Mijn Club: Vissersvereniging Nieuwkoop Noorden

Beijeman: “De Vissersvereniging bestaat sinds 1905 en was oorspronkelijk een vereniging voor beroepsvissers en botenverhuurders op de Nieuwkoopse Plassen.''

Mijn Club 26 aug. 2020 13:28

RTCN - Recreatieve ToerClub Nieuwkoop

RTCN bestaat al sinds 1980: “Opgericht in een periode waarin veel meer fietsclubs werden opgericht, misschien aangestuwd door de successen van wielrenner Joop Zoetemelk in die tijd, (oa bekend van Tour de France (1980) en Ronde van Spanje (1979)’’, zegt Martin Wiersma, voorzitter van RTCN. 

Mijn Club 10 aug. 2020 13:29

Sportvereniging OKK Nieuwkoop: ''Samenwerken waar we kunnen''

“We hebben op dit moment ongeveer 300 leden, en een groot aanbod verschillende lessen. Voor de allerjongsten kleutergym en voor de wat oudere leden hebben we Sportfit, ’Fifty Fit’ en ook ’Fit en Fun’: op een verantwoorde manier werken aan de conditie'', aldus José Dijkers van Oefening Kweekt Kunst.

Mijn Club 23 jul. 2020 14:46

Mijn club: Muziekvereniging Eensgezind

Iedere twee weken verschijnt er weer een nieuw verhaal in de serie Mijn Club. Deze keer werd de beurt gegeven aan muziekvereniging Eensgezind. Deze muziekvereniging werd opgericht in 1908 en is daarmee een van de oudste verenigingen in Nieuwkoop. 

Mijn Club 9 jul. 2020 16:51

Mijn club: Scouting Nieuwkoop

[Nieuwkoop] Het bieden van een mooie creatieve bezigheid aan kinderen van alle leeftijden, zonder wedstrijd-element of prestatiedruk. De omgang met elkaar, respect en ieder waarderen, zoals die is. “Dat is voor mij de grootste waarde van scouting'', zegt Martien van Dam, voorzitter van Scouting Nieuwkoop, zelf al 60 jaar lid van de scouting. 

Mijn Club 19 jun. 2020 17:03

Mijn Club – Lionsclub Nieuwkoop: ‘’We serve’’

[Nieuwkoop] De Lionsclub Nieuwkoop is een lokale afdeling van een wereldwijde organisatie. Ieder jaar wordt het lokale bestuur voorgezeten door een andere voorzitter. Op dit moment is de vice-president Henk van Schie: “Je zou ook ’vice-voorzitter’ kunnen zeggen, maar vanwege het internationale karakter van de club is ’President’ in alle talen duidelijker.”

Mijn Club 4 jun. 2020 15:41

Mijn Club: Hockeyclub Nieuwkoop

Aan het woord komt deze keer Michiel Pelser, die de beurt kreeg van Jelle Moraal, voorzitter van Stichting Muziek Tent (SMT) Nieuwkoop. Pelser is de voorzitter van Hockeyclub Nieuwkoop, de enige hockeyclub die Nieuwkoop rijk is en bestaat sinds 1971. Met een hypermodern èn vooral duurzaam complex aan de Dreg in Nieuwkoop. 

Mijn Club 14 mei 2020 11:18

Mijn Club: Stichting Muziektent Nieuwkoop

Iedere twee weken verschijnt in deze serie een verhaal over een van de vele verenigingen die gemeente Nieuwkoop rijk is. Deze keer komt aan het woord: Jelle Moraal, die voorzitter is van Stichting Muziektent Nieuwkoop. Hij kreeg deze beurt doorgegeven van Thea Alders van de Culturele Vereniging ’t Regthuys.

Mijn Club 8 apr. 2020 14:04

RV de Meije - roeien: gezond voor lijf en leden

Onze rubriek Mijn Club geeft je inzicht in het verenigingsleven in Nieuwkoop. Deze week is de beurt aan roeivereniging de Meije aan het Meijepad. Onze verslaggever Loek Sassen sprak met voorzitter Carla Tavenier. 

Mijn Club 27 mrt. 2020 12:20

Mijn Club: Kermis Langeraar

[Langeraar] De kermis in Langeraar; wie komt er niet?! Het jaarlijkse dorpsfeest trekt bezoekers van heinde en verre; vooral de feesttent met een groot scala aan Nederlandse artiesten trekt altijd veel publiek. Het dorpsfeest bestaat bijna 100 jaar.

Mijn Club 2 mrt. 2020 16:43

Er gaat niks boven je eigen boot

[Langeraar] Rob Morelisse van Watersportvereniging Langeraar trapt de serie ’Mijn Club’ af: de voorzitter aan het woord over zijn club: WSVL.