Mijn Club 4 mrt. 2021 14:44

KBO: club van de toekomst - een club om lid van te zijn

De plaatselijke afdeling van de grootste seniorenorganisatie in Nederland (KBO-PCOB) werd opgericht door oud-burgemeester Piet Verhoef in 1994. Lees meer over KBO in deze editie van Mijn Club door Loek Sassen!

Mijn Club 19 feb. 2021 09:17

Toneelvereniging Piccolo - Altijd op zoek naar nieuwe spelers

Alle activiteiten van toneelvereniging Piccolo in Langeraar liggen op dit moment nagenoeg stil. Voorzitter Marga Schreuder: “De jeugd was aan het repeteren voor een voorstelling in april 2020, maar dat kon natuurlijk niet doorgaan. En de volwassenen kunnen niet repeteren met 1.5 meter afstand, daarvoor is onze ruimte (LSa: Oude kleuterschool in Langeraar) veel te klein. Dus… hopelijk volgend jaar weer?!”

Mijn Club 4 feb. 2021 10:51

CV Plasduikers bestaat 55 jaar - viering nog onzeker

Leden van de carnavalsvereniging de Plasduikers bezorgden huis-aan-huis een kleurige brochure, waarin veel te lezen is over het ontstaan en de geschiedenis van de Plasduikers. Eén van de grondleggers, Ton van Rijn, beschrijft hoe de vereniging aan de naam is gekomen.

Mijn Club 24 dec. 2020 14:56

Popkoor Happiness - Kerstsamenzang dit jaar online

Een ’gelegenheidskoor’, in alle haast opgericht om met Kerstmis 2014 de Kerstsamenzang in de H. Adrianus in Langeraar mogelijk te maken, vormde de concrete aanleiding om Popkoor Happiness op te richten. 

Mijn Club 3 dec. 2020 14:54

De echte Sint blijft dit jaar thuis

Dit jaar is alles anders: door Covid-19 wordt de gezelligheid in ons leven voor een groot deel in de war geschopt. Dat geldt ook de feestelijkheden rondom de viering van Sinterklaas. Waar gewoonlijk de aankomst van de Sint royaal wordt gevierd op een zaterdag in november, kwam hij nu in alle stilte aan op een geheime plek in Nederland. 

Mijn Club 17 nov. 2020 09:58

Tennisclub Langeraar gaat op de schop

[Langeraar] Terwijl verschillende vrijwilligers alvast begonnen zijn met opknappen van het schuurtje, worden binnen het bestuur al voorbereidingen getroffen voor nog veel grotere klussen. “We krijgen rondom nieuwe hekken, LED-verlichting op de banen en we gaan ook al het straatwerk vernieuwen: De club en het complex bestaan sinds 1976 en nu zijn we toe aan een grondige opknapbeurt’’, zegt voorzitter Cleem Egberts. 

Mijn Club 3 nov. 2020 15:41

Biljartvereniging De Plas

Langeraar - Er zijn in Nederland maar weinig verenigingen, die zo’n mooi clubhuis hebben, als Biljartvereniging de Plas in Langeraar. De vereniging bestaat sinds 1947 en dankt zijn naam aan de plek, waar de oprichting plaatsvond: het toenmalige hotel-cafe ’De Plas’ aan de Langeraarse Plas.

Mijn Club 8 okt. 2020 13:53

Mijn Club - Postduivenvereniging de Luchtsport

De duiven van PV de Luchtsport zitten al weer ’n paar weken in hun hok. Op donderdagavond 17 september kwamen de clubleden met hun duiven nog ’n keer samen in het clubhuis om hun duiven in te korven en klaar te maken voor transport naar de laatste bestemming van dit seizoen: Pont St. Maxsense (150 km boven Parijs): een vlucht van zo’n 350 kilometer. 

Mijn Club 16 sep. 2020 09:22

Mijn Club: Vissersvereniging Nieuwkoop Noorden

Beijeman: “De Vissersvereniging bestaat sinds 1905 en was oorspronkelijk een vereniging voor beroepsvissers en botenverhuurders op de Nieuwkoopse Plassen.''

Mijn Club 26 aug. 2020 13:28

RTCN - Recreatieve ToerClub Nieuwkoop

RTCN bestaat al sinds 1980: “Opgericht in een periode waarin veel meer fietsclubs werden opgericht, misschien aangestuwd door de successen van wielrenner Joop Zoetemelk in die tijd, (oa bekend van Tour de France (1980) en Ronde van Spanje (1979)’’, zegt Martin Wiersma, voorzitter van RTCN. 

Mijn Club 10 aug. 2020 13:29

Sportvereniging OKK Nieuwkoop: ''Samenwerken waar we kunnen''

“We hebben op dit moment ongeveer 300 leden, en een groot aanbod verschillende lessen. Voor de allerjongsten kleutergym en voor de wat oudere leden hebben we Sportfit, ’Fifty Fit’ en ook ’Fit en Fun’: op een verantwoorde manier werken aan de conditie'', aldus José Dijkers van Oefening Kweekt Kunst.

Mijn Club 23 jul. 2020 14:46

Mijn club: Muziekvereniging Eensgezind

Iedere twee weken verschijnt er weer een nieuw verhaal in de serie Mijn Club. Deze keer werd de beurt gegeven aan muziekvereniging Eensgezind. Deze muziekvereniging werd opgericht in 1908 en is daarmee een van de oudste verenigingen in Nieuwkoop. 

Mijn Club 9 jul. 2020 16:51

Mijn club: Scouting Nieuwkoop

[Nieuwkoop] Het bieden van een mooie creatieve bezigheid aan kinderen van alle leeftijden, zonder wedstrijd-element of prestatiedruk. De omgang met elkaar, respect en ieder waarderen, zoals die is. “Dat is voor mij de grootste waarde van scouting'', zegt Martien van Dam, voorzitter van Scouting Nieuwkoop, zelf al 60 jaar lid van de scouting. 

Mijn Club 19 jun. 2020 17:03

Mijn Club – Lionsclub Nieuwkoop: ‘’We serve’’

[Nieuwkoop] De Lionsclub Nieuwkoop is een lokale afdeling van een wereldwijde organisatie. Ieder jaar wordt het lokale bestuur voorgezeten door een andere voorzitter. Op dit moment is de vice-president Henk van Schie: “Je zou ook ’vice-voorzitter’ kunnen zeggen, maar vanwege het internationale karakter van de club is ’President’ in alle talen duidelijker.”

Mijn Club 4 jun. 2020 15:41

Mijn Club: Hockeyclub Nieuwkoop

Aan het woord komt deze keer Michiel Pelser, die de beurt kreeg van Jelle Moraal, voorzitter van Stichting Muziek Tent (SMT) Nieuwkoop. Pelser is de voorzitter van Hockeyclub Nieuwkoop, de enige hockeyclub die Nieuwkoop rijk is en bestaat sinds 1971. Met een hypermodern èn vooral duurzaam complex aan de Dreg in Nieuwkoop. 

Mijn Club 14 mei 2020 11:18

Mijn Club: Stichting Muziektent Nieuwkoop

Iedere twee weken verschijnt in deze serie een verhaal over een van de vele verenigingen die gemeente Nieuwkoop rijk is. Deze keer komt aan het woord: Jelle Moraal, die voorzitter is van Stichting Muziektent Nieuwkoop. Hij kreeg deze beurt doorgegeven van Thea Alders van de Culturele Vereniging ’t Regthuys.

Mijn Club 8 apr. 2020 14:04

RV de Meije - roeien: gezond voor lijf en leden

Onze rubriek Mijn Club geeft je inzicht in het verenigingsleven in Nieuwkoop. Deze week is de beurt aan roeivereniging de Meije aan het Meijepad. Onze verslaggever Loek Sassen sprak met voorzitter Carla Tavenier. 

Mijn Club 27 mrt. 2020 12:20

Mijn Club: Kermis Langeraar

[Langeraar] De kermis in Langeraar; wie komt er niet?! Het jaarlijkse dorpsfeest trekt bezoekers van heinde en verre; vooral de feesttent met een groot scala aan Nederlandse artiesten trekt altijd veel publiek. Het dorpsfeest bestaat bijna 100 jaar.