Josh Walet

Kogel is door de kerk: avondklok gaat zaterdag in

Na een kleine wijziging heeft de Tweede Kamer toch ingestemd met de avondklok. Vanaf zaterdag 23 januari is het tussen 21:00 uur ’s avonds en 04:30 uur ’s ochtends verboden om buiten te zijn. Burgemeester Robbert-Jan van Duijn reageert.

De zware maatregel is nodig om de besmettingsgraad terug te dringen. Vooral omdat de zorgen over de mutaties van het coronavirus groot zijn. Daarom is het bezoek dat je thuis mag ontvangen al teruggegaan naar maximaal één persoon per dag. Om besmettingen achter de voordeur nog verder te beperken, is de Tweede Kamer na een Kamerdebat ook akkoord gegaan met het invoeren van een avondklok. Vanaf zaterdag 23 januari is het dan ook verboden om tussen 21:00 uur ‘s avonds en 04:30 uur ’s ochtends zonder geldige reden op straat te zijn.

Enorm ingrijpend

Burgemeester Van Duijn: “Het invoeren van een avondklok is een enorm ingrijpende maatregel. Niemand wordt blij van een dergelijke maatregel, ook ik niet. De realiteit is wel dat wanneer de avondklok ingaat, we ons er aan te houden hebben. Ik vertrouw er op dat een ieder hier verstandig mee om gaat.”

Hij vervolgt: ‘’Het is aan de politie om te handhaven, maar die kunnen niet op iedere hoek van de straat een agent laten posten. Dus bij deze een dringende oproep aan iedereen: houd je eraan, hoe ingewikkeld dat soms ook is.’’


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 16:14

1 jaar Gezondheidscentrum “De Aar”

Het is alweer een jaar geleden dat Gezondheidscentrum “De Aar” in Ter Aar haar deuren opende. Dat het zo’n turbulent jaar zou worden kon niemand voorspellen.

Advertorial Sport vandaag 08:51

Ouder-Kind maandchallenge van Jworxout en YOFI van start

Vandaag, maandag 1 maart, start de Ouder-Kind maandchallenge van Jworxout en YOFI. De challenge staat in het teken van dagelijkse weetjes, unieke recepten en uitdagende work-outs. ‘’Alles om aan jouw gezondheid te werken in deze gekke tijd.’’