Coronacrisis in Nieuwkoop gisteren 19:23

Geen nieuwe versoepelingen, wel ‘correcties’ op huidige maatregelen

’Als de verwachting uitkomt dat begin zomer iedereen die wil minimaal één keer gevaccineerd is, dan is dat het moment dat we weer grote stappen richting het normale leven kunnen zetten’’, zo begint premier Rutte zijn speech. Toch zijn er voor nu nog geen nieuwe versoepelingen. Wel wordt een aantal maatregelen gecorrigeerd. 

Coronacrisis in Nieuwkoop gisteren 09:09

Aantal nieuwe coronabesmettingen in Nieuwkoop daalt

In week 8 steeg het aantal nieuwe coronabesmettingen in Nieuwkoop met 105 nieuwe besmettingen. Een week later, in week 9, werden er 82 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD.

Coronacrisis in Nieuwkoop 23 feb. 2021 19:27

Nederland gaat voorzichtig versoepelen: "We doen hiermee iets heel spannends"

Goed nieuws voor veel contactberoepen, zij mogen vanaf 3 maart weer aan de slag. Ook voor het voortgezet onderwijs komen er versoepelingen. Daarnaast mag iedereen tot 27 jaar weer aan buitensport doen en mogen winkels verder versoepelen. De avondklok wordt wel verlengd tot 15 maart. En horecagelegenheden? Die moeten nog even geduld hebben. 

Coronacrisis in Nieuwkoop 22 feb. 2021 17:44

Verwachte drukte bij kappers vanwege mogelijke versoepelingen in maart

Zondag 21 februari kwam het nieuws naar buiten dat een aantal versoepelingen, zoals contactberoepen, mogelijk ingezet worden. Dinsdag 23 februari, tijdens de persconferentie wordt het besluit pas definitief genomen. Kappers in de gemeente Nieuwkoop zijn opgelucht en kijken alvast voorzichtig op de zaken vooruit. 

Coronacrisis in Nieuwkoop 22 feb. 2021 10:52

Opnieuw stijging aantal nieuwe coronabesmettingen

De afgelopen week is het aantal nieuwe coronabesmettingen in Nieuwkoop opnieuw gestegen. Er zijn 39 besmetting meer gemeld dan de week ervoor. Het aantal besmettingen in Nederland zijn ook gestegen. Toch zullen er tijdens de persconferentie dinsdagavond enkele versoepelingen worden aangekondigd. En de avondklok? Die blijft nog even.

Coronacrisis in Nieuwkoop 18 feb. 2021 16:36

Aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt weer flink in de gemeente Nieuwkoop

Na de restricties van de afgelopen tijd, leek het beter te gaan met het aantal besmettingen in de gemeente. Nu is er weer een flinke stijging te zien in het aantal positieve coronagevallen in het land. Ook in de gemeente Nieuwkoop loopt het aantal weer hoog op.

Coronacrisis in Nieuwkoop 16 feb. 2021 21:16

Avondklok blijft van kracht totdat de zaak in hoger beroep is behandeld

Het duurde even voordat het duidelijk was, maar vlak voor het ingaan van de avondklok om 21:00 uur was daar toch het besluit dat de uitspraak over het einde van de avondklok wordt opgeschort. Dit betekent dat de avondklok voorlopig nog van kracht blijft.

Coronacrisis in Nieuwkoop 8 feb. 2021 11:59

Aantal nieuwe coronabesmettingen in Nieuwkoop licht gedaald

Ten opzichte van vorige week is het aantal nieuwe coronabesmettingen licht gedaald in de gemeente Nieuwkoop. Vorige week meldde GGD Hollands Midden namelijk 56 besmettingen, daar kwamen de afgelopen week 50 besmettingen bij.

Coronacrisis in Nieuwkoop 6 feb. 2021 15:05

GGD-locaties blijven zondag dicht door code rood

Vanwege het slechte weer dat op komst is, hadden een aantal GGD locaties in het land eerder al aangekondigd te sluiten. Nu er code rood is afgegeven door het KNMI heeft de GGD besloten om alle locaties zondag te sluiten. 

Coronacrisis in Nieuwkoop 2 feb. 2021 19:31

Lockdown met een maand verlengd, nog geen besluit over verlenging avondklok

De lockdown wordt verlengd tot 2 maart. Wel kunnen basisscholen en de kinderopvang vanaf 8 februari weer open. Ook voor winkels is er een kleine versoepeling, zij mogen open voor het afhalen van bestellingen. Of de avondklok verlengd gaat worden is nog niet duidelijk.

Coronacrisis in Nieuwkoop 28 jan. 2021 09:15

Datagegevens GGD gestolen

Afgelopen weekend zijn twee medewerkers van het landelijke coronatest afsprakennummer aangehouden op verdenking van datadiefstal. Deze medewerkers zouden in ruil voor geld persoonsgegevens uit de GGD-systemen hebben gedeeld. 

Coronacrisis in Nieuwkoop 22 jan. 2021 14:50

Kogel is door de kerk: avondklok gaat zaterdag in

Na een kleine wijziging heeft de Tweede Kamer toch ingestemd met de avondklok. Vanaf zaterdag 23 januari is het tussen 21:00 uur ’s avonds en 04:30 uur ’s ochtends verboden om buiten te zijn. Burgemeester Robbert-Jan van Duijn reageert.