Coronacrisis in Nieuwkoop vandaag 09:12

Aangepast bron- en contactonderzoek vanwege toename coronabesmettingen

Doordat het aantal personen dat positief test op corona hard oploopt, moet GGD Hollands Midden maatregelen nemen. Ze zijn overgeschakeld naar een risicogestuurd bron- en contactonderzoek, waarbij mensen zelf hun contacten dienen te informeren als blijkt dat ze besmet zijn.

Coronacrisis in Nieuwkoop gisteren 10:00

Alles wat je moet weten over de coronamaatregelen in onze regio

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, gelden er sinds zondagavond aangescherpte maatregelen voor zes regio’s. In diverse regio’s gelden daarnaast nog aparte maatregelen, maar niet in de regio Hollands Midden. Wat gaat de veiligheidsregio dan wel doen? Dat lees je hier.

Coronacrisis in Nieuwkoop 17 sep. 2020 13:03

Vijf nieuwe besmettingen in de gemeente

Het aantal coronabesmettingen in onze gemeente is sinds 1 september opgelopen tot 68, dat betekent dat er in die tijd vijf nieuwe besmettingen zijn bijgekomen. Dat wordt duidelijk uit de actuele cijfers van GGD Hollands Midden. 

Coronacrisis in Nieuwkoop 16 sep. 2020 12:15

Hertesten: heeft dat zin?

Het blijkt steeds vaker voor te komen dat mensen zich in een korte periode laten hertesten op het coronavirus bij de GGD. Maar is dit zinvol?

Coronacrisis in Nieuwkoop 1 sep. 2020 19:28

Geen versoepelingen: discotheken en nachtclubs blijven gesloten

Op dinsdagavond 1 september gaven premier Rutte en minister De Jonge opnieuw een persconferentie. Maar de toon was dit keer minder somber. Toch waren er geen versoepelingen. Dit betekent: discotheken en nachtclubs moeten gesloten blijven.

Coronacrisis in Nieuwkoop 1 sep. 2020 10:58

Aantal coronabesmettingen in de gemeente stijgt met twee

Het aantal coronabesmettingen in onze gemeente is opgelopen tot 63, dat betekent dat er in de afgelopen week twee nieuwe besmettingen zijn bijgekomen. Dat wordt duidelijk uit de actuele cijfers van GGD Hollands Midden. 

Coronacrisis in Nieuwkoop 1 sep. 2020 08:57

''Helaas geen Halve Marathon Nieuwkoop dit jaar''

De crisis rond het coronavirus heeft grote invloed op vrijwel alle sportevenementen wereldwijd. Helaas betekent dat ook dat lokale evenementen zoals de Nieuwkoop Halve Marathon dit jaar niet kunnen doorgaan.

Coronacrisis in Nieuwkoop 27 aug. 2020 09:17

Code rood voor de evenementenbranche

Afgelopen dinsdag 25 augustus heeft de evenementenbranche zich laten zien op het Malieveld. Om de noodtoestand kenbaar te maken was ook Thijs Standbouw uit Ter Aar aanwezig en hebben zij ook meegedaan met de actie Night Of Live, waarbij zij het pand in Ter Aar in het rood hebben verlicht.

Coronacrisis in Nieuwkoop 24 aug. 2020 11:37

Alles wat je moet weten over quarantaine

We horen het allemaal dagelijks voorbij komen in het nieuws: (thuis)quarantaine. Maar weten we eigenlijk wel wat quarantaine is? Wat is het verschil met (thuis)isolatie? En wat mag wel en wat mag niet? Je leest het hier. 

Coronacrisis in Nieuwkoop 20 aug. 2020 09:49

Zorgelijke trend: onjuiste gegevens verstrekken bij bron- en contactonderzoek

Voor het bron- en contactonderzoek belt GGD Hollands Midden met mensen die in contact zijn geweest met een persoon die positief is getest op corona. Maar er wordt steeds vaker onjuiste informatie of zelfs helemaal geen informatie gegeven. Iets waar GGD Hollands Midden zich zorgen om maakt.

Coronacrisis in Nieuwkoop 18 aug. 2020 19:36

Kabinet verzoekt dringend om maximum aantal gasten thuis te beperken

Beperk het maximum aantal gasten thuis tot zes personen. Dat is het dringende advies van premier Rutte, zo werd duidelijk tijdens de persconferentie op dinsdagavond 18 augustus. Dit omdat het aantal besmettingen dat bij mensen thuis of op feestjes plaatsvindt, het kabinet zorgen baart. 

Coronacrisis in Nieuwkoop 14 aug. 2020 12:16

Foutieve coronadashboards in omloop

Er zijn steeds meer dashboards te vinden die cijfers en clusters van het coronavirus bijhouden. GGD Hollands Midden heeft moeten concluderen dat deze dashboards vaak foutieve informatie bevatten. En dat zorgt voor onrust in gemeenten. 

Coronacrisis in Nieuwkoop 13 aug. 2020 16:11

‘Lightversie’ van bron- en contactonderzoek door veel nauwe contacten

Personen die besmet zijn met het coronavirus, hebben steeds meer nauwe sociale contacten, zo meldt GGD Hollands Midden. Het nabellen van tientallen contacten kost veel tijd. Daarom zal er in sommige gevallen gekozen worden voor een ‘lightversie’ van het bron- en contactonderzoek. 

Coronacrisis in Nieuwkoop 12 aug. 2020 11:56

Kabinet kiest voor invoeren quarantaineplicht

De GGD merkt dat mensen regelmatig niet mee willen werken aan het bron- en contactonderzoek en dat zij zich niet houden aan het advies om thuis in quarantaine te gaan. Daarom gaan ze over tot een quarantaineplicht. Mensen die zich hier niet aan houden kunnen rekenen op fikse consequenties.

Coronacrisis in Nieuwkoop 8 aug. 2020 14:08

Stijging van coronabesmettingen veroorzaakt door risicovol gedrag

GGD-medewerkers zien steeds vaker mensen langskomen die niet de 1,5 meter waarborgen, niet in quarantaine willen gaan of contacten verzwijgen. ‘’Dit risicovol gedrag leidt tot een stijgend aantal besmettingen en het belemmert GGD’en om hun werk te doen’’, aldus de GGD.

Coronacrisis in Nieuwkoop 7 aug. 2020 09:17

Coronabesmetting via het water is gering, maar waarom?

Kun je besmet raken met het coronavirus door zwemwater of door open water of fonteinen? Dat is een vraag die veel mensen stellen aan GGD Hollands Midden. De kans hierop is gering, maar waarom? Dat legt GGD Hollands Midden uit. 

Coronacrisis in Nieuwkoop 6 aug. 2020 19:25

Rutte: ‘’Corona is niet voorbij, houd je aan de regels’’

Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid lasten vanavond een persconferentie in om een update te geven over de toename van het aantal coronabesmettingen. ‘’Een tweede lock-down hoeft niet te komen, maar dat gaat niet vanzelf.’’ Niet alleen komen er regionale maatregelen, ook landelijk worden de maatregelen aangescherpt.

Coronacrisis in Nieuwkoop 30 jul. 2020 11:33

De coronatest: hoe gaat dat in zijn werk?

Sinds 1 juni kun je je bij milde klachten laten testen op corona in de daarvoor bestemde teststraten. Inmiddels hebben 182 inwoners van de gemeente Nieuwkoop zo’n test gedaan. Maar hoe is het eigenlijk om zo’n test te doen?

Coronacrisis in Nieuwkoop 28 jul. 2020 17:12

Nieuwe besmettingen in de gemeente Nieuwkoop

GGD Hollands Midden meldt dat in de gemeente Nieuwkoop twee nieuwe besmettingen met corona zijn vastgesteld. Het is voor het eerst in vijf weken dat er weer nieuwe besmettingen zijn vastgesteld binnen de gemeentegrenzen.

Coronacrisis in Nieuwkoop 27 jul. 2020 09:14

Hoe is de gemeente Nieuwkoop voorbereid op een corona-uitbraak?

Mocht het aantal coronabesmettingen verder oplopen, dan volgt er waarschijnlijk een regionale of lokale lockdown in plaats van een landelijke lockdown. Burgemeesters uit het hele land bereiden zich daarom voor op een dergelijke lockdown. Hoe is onze gemeente voorbereid op een eventuele uitbraak?