Coronacrisis in Nieuwkoop vandaag 13:04

Aalsmeerbaan weer in gebruik

Je hebt het misschien wel gemerkt. De Aalsmeerbaan op Schiphol is weer in gebruik. Dat betekent weer meer landende en startende vliegtuigen over onze gemeente.

Coronacrisis in Nieuwkoop 7 jul. 2020 11:21

Braderie Langeraar: focus op 2021

Het was nog even spannend, maar ook Stichting Braderie Langeraar heeft besloten de jaarlijkse braderie te te cancelen en zich te richten op 2021. ‘’Het is niet haalbaar in verband met het coronavirus.’’ De organisatie is daarom al druk bezig met de plannen voor volgend jaar. Tipje van de sluier: een hardloopwedstrijd. 

Coronacrisis in Nieuwkoop 5 jul. 2020 10:29

Kermissen ondanks versoepeling massaal afgelast: "burgemeesters lijken bang te zijn"

Tijdens de persconferentie maakte premier Mark Rutte bekend dat kermissen, twee maanden eerder dan gepland, open mochten. Maar kermisexploitanten hebben het idee dat ze blij zijn gemaakt met een dode mus. Burgemeesters in heel Nederland gelasten namelijk massaal kermissen af. Hoe is dat in onze gemeente?

Coronacrisis in Nieuwkoop 3 jul. 2020 08:44

Coronabesmetting via het water is gering, maar waarom?

Kun je besmet raken met het coronavirus door zwemwater of door open water of fonteinen? Dat is een vraag die veel mensen stellen aan GGD Hollands Midden. De kans hierop is gering, maar waarom? Dat legt GGD Hollands Midden uit. 

Coronacrisis in Nieuwkoop 2 jul. 2020 14:39

Resultaten coronatesten afgelopen week: weinig personen testen positief

In de week van 22 tot en met 28 juni zijn er in de corona teststraten in de regio Hollands Midden in totaal 2969 coronatesten afgenomen. Hiervan is tot nu toe slechts 0,3% positief getest, in totaal 10 personen. Ook zijn er geen nieuwe coronaclusters ontstaan.

Coronacrisis in Nieuwkoop 1 jul. 2020 08:52

Zorgpersoneel krijgt bonus voor inzet in coronacrisis

Er werd al vaker over gesproken: een bonus voor alle zorgmedewerkers die te maken hebben gehad met de gevolgen van het coronavirus. Nu wordt deze bonus werkelijkheid! Zorgorganisaties in de gemeente Nieuwkoop laten weten de bijdrage 'enorm' te waarderen.

Coronacrisis in Nieuwkoop 29 jun. 2020 11:19

Zo verloopt de coronatest in de teststraat

Sinds 1 juni is het voor iedereen mogelijk om zich bij milde klachten te laten testen. Hoe verloopt nu precies zo'n coronatest in een teststraat?

Coronacrisis in Nieuwkoop 26 jun. 2020 08:46

Overgrote meerderheid geteste kinderen heeft geen corona

Afgelopen week is het landelijke beleid voor het testen van kinderen gewijzigd. GGD Hollands Midden heeft honderden kinderen getest, maar het aantal besmettingen staat pas op 1. Wel houdt de GGD een vinger aan de pols.

Coronacrisis in Nieuwkoop 24 jun. 2020 19:31

Kabinet kondigt reeks nieuwe versoepelingen aan

Tijdens de persconferentie op woensdagavond 24 juni heeft premier Mark Rutte de nieuwe versoepelingen aangekondigd die vanaf 1 juli ingaan. Zo mogen de sportscholen, sauna’s en casino’s weer open, komt er meer ruimte voor het houden van evenementen, en het openbaar vervoer kan weer gebruikt worden voor niet-noodzakelijke reizen.

Coronacrisis in Nieuwkoop 24 jun. 2020 16:11

Dit zijn de resultaten uit de corona teststraten in de regio

Sinds 1 juni mag iedereen in Nederland met klachten zich laten testen op het coronavirus. Tussen 1 juni en 15 juni zijn er 113.800 testen afgenomen bij de speciaal ingerichte GGD locaties. Maar hoe was dat de afgelopen week? En wat zijn de resultaten in onze gemeente?

Coronacrisis in Nieuwkoop 22 jun. 2020 13:08

Coronaregels, wat mag er nu wel en wat niet?

De coronaregels, veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Met hoe veel mensen mag je nou in de auto zitten? En hoe veel mensen mag je thuis uitnodigen? Wij zochten het uit.

Coronacrisis in Nieuwkoop 18 jun. 2020 14:53

GGD Hollands Midden geeft geen coronavrij verklaringen af

Regelmatig krijgt GGD Hollands Midden de vraag of zij een corona-vrij verklaring kunnen verstrekken, bijvoorbeeld voor een werkgever of een reisorganisator. GGD Hollands Midden laat echter weten dat zij dit soort verklaringen niet afgeven. 

Coronacrisis in Nieuwkoop 17 jun. 2020 15:43

Resultaten uit de GGD teststraten in de regio

Sinds 1 juni mag iedereen in Nederland met klachten zich laten testen op het coronavirus. Wat zijn hier de resultaten van? En hoe zit het met onze gemeente?

Coronacrisis in Nieuwkoop 16 jun. 2020 07:53

Ondernemers positief over komst mobiliteitscentrum

Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA) onderzoekt de behoefte naar de komst van een mobiliteitscentrum in de regio. Ook voor Nieuwkoop en Kaag en Braassem wordt er geïnventariseerd.

Coronacrisis in Nieuwkoop 13 jun. 2020 23:18

Stand van zaken coronavirus in Nieuwkoop

Hoewel de grootste piek in het aantal coronabesmettingen is platgeslagen, betekent het niet dat het virus er niet meer is. Ook in de gemeente Nieuwkoop is het virus niet verdwenen.

Coronacrisis in Nieuwkoop 12 jun. 2020 10:58

Maatregelen Regiotaxi in coronatijd

Ook de Regiotaxi wil het vervoer ook in deze tijden van het coronavirus veilig uit blijven voeren. Maar wat voor maatregelen neem je als Regiotaxi?

Coronacrisis in Nieuwkoop 11 jun. 2020 16:38

Wanneer laat je je kind testen op corona?

De basisscholen en kinderopvangen zijn weer volledig open. Bij klachten die kunnen wijzen op het coronavirus, moeten kinderen thuis blijven. Maar uit onderzoek blijkt dat kinderen relatief weinig corona krijgen. Wanneer laat je je kind dan testen op het virus?

Coronacrisis in Nieuwkoop 8 jun. 2020 08:47

Fysiotherapie na corona

Veel patiënten zijn op dit moment aan het herstellen van het coronavirus. De restklachten die na deze ziekte overblijven zijn zeer divers, maar wel wordt steeds duidelijker dat fysiotherapie een belangrijke rol kan spelen bij de revalidatie.