Rabobank Groene Hart Noord
Advertorial Maatschappij

Inwoners in Groene Hart Noord steunen verenigingsleven massaal

De afgelopen weken hebben meer dan 3.500 Rabobank-leden uit de regio via Rabo ClubSupport gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen. In totaal waren er 171 doelen en projecten aangemeld waarop gestemd kon worden. Al deze clubs en verenigingen kunnen rekenen op een ondersteuning. De bank verdeelde dit jaar € 100.000 uit hun coöperatief dividend over de deelnemende clubs.

Na het tellen van alle stemmen bleek het Hospice Amandi in Nieuwe Wetering als grote winnaar uit de bus te komen. Zij ontvangen € 3.030,52 vanuit Rabo ClubSupport voor scholing van de vrijwilligers. Maar er waren veel meer winnaars. Zo ontvangt scouting Welverro in Nieuwkoop een bijdrage van € 1.063,15 voor nieuwe tenten voor de kampen, Alphense Boys een bedrag van € 913,96 voor een geluidsinstallatie voor buiten en het Historisch Museum Ter Aar een bedrag van € 410,47 voor aanschaf van een beamer. Het totale overzicht is te bekijken op Rabobank.nl.

Een steuntje in de rug in moeilijke tijden

“Het is fantastisch om te zien hoeveel leden gestemd hebben", vertelt Wim Nobel, directeur coöperatieve Rabobank. “Daaruit spreekt een enorme betrokkenheid en juist in deze uitdagende tijden is het een steuntje in de rug. Het verenigingsleven vervult een belangrijke sociale en maatschappelijke rol in onze regio. Het is een plek waar iedereen welkom is, je van elkaar kan leren, je kan ontwikkelen en jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen die dat wil kan deelnemen. Dankzij Rabo ClubSupport versterken we het verenigingsleven zodat ze die rol kunnen blijven vervullen.”

Rabo ClubSupport

Via Rabo ClubSupport konden clubs en verenigingen zich aanmelden voor ondersteuning op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Dit jaar hebben meer dan 31.000 clubs zich landelijk opgegeven. In deze regio hebben 171 verenigingen zich aangemeld en hebben meer dan 3.500 leden hun stemmen uitgebracht.

Het totale overzicht en meer informatie vind je op Rabobank.nl.


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:45

NeuroFitGym

Dat ProMove, bewegen & gezondheid diverse beweegactiviteiten zoals de FysioSport, Pilates en wandelgroepen aanbiedt is bij velen bekend. Maar ook de NeuroFitGym valt onder het beweegaanbod van ProMove.

Gemeente gisteren 12:50

Veel reacties op enquête flexwoningen

In december heeft de gemeente een enquête uitgezet om de behoefte aan flexwoningen onder de inwoners te onderzoeken. Ruim 400 inwoners hebben gereageerd. Meer dan de helft gaf aan zelf interesse te hebben in een flexwoning of iemand te kennen die interesse heeft.     

Advertorial Overige 30 jan. 2023 13:35

Hendrik Groen komt voor de laatste keer naar het theater

In 2020 verscheen een nieuw boek: ‘Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar’. En een nieuw boek betekent een nieuw toneelstuk waarin Beau Schneider voor de derde keer in de huid kruipt van lievelingsbejaarde Hendrik Groen. Op 18 februari is de voorstelling ‘Opgewekt naar de eindstreep’, waarin dementie een grote rol speelt, te zien in Theater Castellum.

Wonen en bouwen 27 jan. 2023 15:25

Positieve reacties op ontwerp Weteringplein

Op de goed bezochte inloopavond over het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte van het Weteringplein in Nieuwveen op 25 januari waren veel positieve reacties te horen: ‘Het is mooi om te zien dat er echt gewerkt is met onze ideeën’, en ‘Het zijn mooie gebouwen, passend bij het dorpse karakter van Nieuwveen’.