Initiatief ’Langeraar fietst op tegen kanker’ krijgt opvolging

Sportcentrum Nieuwkoop (Nieuwveenseweg 39a) organiseert op vrijdag 5 april een zogenoemde ’Spinning Marathon’. Doel is om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het team van Richard Servaas (team 2), één van de drie teams die op 6 juni meedoen aan Alpe d’Huzes, hèt sportieve evenement in Frankrijk om geld in te zamelen voor kankeronderzoek door KWF.

'Langeraar fietst op tegen kanker’ is een initiatief van 28 man (waarvan de meesten wonen of geboren zijn in Langeraar of Ter Aar). zegt Richard. "En omdat ik ook meedoe, maar niet zoveel fietservaring heb, ben ik in januari, om te trainen, begonnen met spinning bij het Sportcentrum.”

Spinners (ervaren alsook beginners) kunnen op vrijdag 5 april een spinningfiets (één van de 18) huren bij Sportcentrum Nieuwkoop. Spinning-instructeurs Peter, Wouter en Quinty ’doen’ de begeleiding; een unieke kans om kennis te maken met het spinnen en tegelijkertijd het goede doel te steunen!

Het Sportcentrum stelt zich ten doel om gedurende de marathon van 4 uur, een mooi bedrag op te halen: het huren van een fiets kost € 5,00 per uur (meer mag ook). Dus wie het 1 of 2 uur volhoudt levert al een mooie bijdrage aan het grotere doel…!

Een schrale troost: een uur duurt vandaag maar ± 50 minuten… tussen ieder uur is 10 minuten pauze om even te rusten, wat te eten of te drinken, te wisselen en de fiets klaar te maken voor een volgende.

Opgeven kan tot 2 april via: info@scnieuwkoop.nl. Daarbij ook aangeven welke uren de voorkeur geniet. Na 2 april wordt de indeling bekend gemaakt. Quinty voegt nog toe: “Bijzonder daarbij is, dat de laatste les door Richard zelf wordt gegeven.”

Overzicht fietsuren, die te reserveren zijn:
1e les: 18:30 tot 19:20 uur
2e: 19:30 tot 20:20 uur (al volgeboekt)
3e: 20:30 tot 21:20 uur
4e: 21:30 tot 22:30 uur

Ieder, die de 3 teams nog wil steunen, kan doneren via één van de drie teampagina’s. Maar óók om te zien, wie in de verschillende teams meedoen:

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/langeraarfietstoptegenkankeri

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/langeraarfietstoptegenkanker2

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/langeraarfietstoptegenkanker3

Doneren aan KWF kan ook via Richard zelf:

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/RichardServaas/alpe-dhuzes


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!