Pixabay

GGD Hollands Midden ziet de vaccinatiebereidheid in onze regio stijgen

Waar in november nog 59 procent van de ondervraagden aangaf zich te willen laten vaccineren, is dit percentage inmiddels gestegen naar 82 procent. Ook onder zorgmedewerkers is de vaccinatiebereidheid gestegen.

Dit blijkt uit het gedragsonderzoek dat in december en januari is afgenomen. Onder zorgmedewerkers steeg de vaccinatiebereidheid van 47 procent naar 77 procent. Alle vaccinatieplekken voor zorgmedewerkers die zich willen laten vaccineren, zijn inmiddels opgevuld. Zorgmedewerkers die zich niet meer konden aanmelden, worden teruggebeld voor een afspraak als er nieuwe vaccins beschikbaar zijn.

Vaccineren

Het vaccineren van diverse groepen is inmiddels begonnen. Afgelopen vrijdag 15 januari begon GGD Hollands Midden in Leiden met inenten van zorgmedewerkers. “Ik ben trots op alle medewerkers die dit voor elkaar hebben gekregen. Ik ben ook dankbaar voor alle zorgmedewerkers die zich willen laten vaccineren”, zei Sjaak de Gouw, directeur van GGD Hollands Midden vrijdagochtend.

Het vaccineren van 60+’ers begint naar verwachting half februari. Of dit ook echt per half februari gaat gebeuren is afhankelijk van de levering van vaccins door de fabrikanten. De GGD, huisartsen en zorginstellingen zijn zich wel druk aan het voorbereiden op het vaccineren van deze groep.


Meer nieuws

Coronacrisis in Nieuwkoop gisteren 19:23

Geen nieuwe versoepelingen, wel ‘correcties’ op huidige maatregelen

’Als de verwachting uitkomt dat begin zomer iedereen die wil minimaal één keer gevaccineerd is, dan is dat het moment dat we weer grote stappen richting het normale leven kunnen zetten’’, zo begint premier Rutte zijn speech. Toch zijn er voor nu nog geen nieuwe versoepelingen. Wel wordt een aantal maatregelen gecorrigeerd. 

Advertorial Cultuur gisteren 14:57

Expositie Lies Roos bij Bakker & De Vos

Nieuwkoop,  Sinds de afgelopen week is er weer een nieuwe expositie te zien bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, op de Vijverhof in Nieuwkoop.

Gemeente gisteren 12:43

Gemeente Nieuwkoop sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

Sinds 1 maart 2021 is de gemeente Nieuwkoop officieel aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem (MMA). Met als doel de veiligheid in de gemeente vergroten. ''Het vergroten van de veiligheid is niet alleen een taak van politie en justitie. Ook inwoners en gemeente hebben een rol. Samen met de andere gemeenten in het district Alphen aan den Rijn – Gouda hebben wij een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.''  

Coronacrisis in Nieuwkoop gisteren 09:09

Aantal nieuwe coronabesmettingen in Nieuwkoop daalt

In week 8 steeg het aantal nieuwe coronabesmettingen in Nieuwkoop met 105 nieuwe besmettingen. Een week later, in week 9, werden er 82 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD.