Ingezonden

Duurzame activiteiten in Bibliotheek Nieuwkoop en Ter Aar

Benieuwd hoe jij je leven en omgeving kan verduurzamen? Vanaf september organiseert Bibliotheek Rijn en Venen in samenwerking met regionale partners duurzame activiteiten in Nieuwkoop en Ter Aar. Iedere maand kan jong en oud ook hier ontdekken hoe je op een leuke en toegankelijke manier ‘groener’ kunt leven.

Met de uitbreiding van het Huis van Duurzaamheid naar gemeente Nieuwkoop wil de Bibliotheek inwoners ondersteunen, informeren en inspireren bij het samen bouwen aan een toekomstbestendige samenleving. Daarnaast is het Huis van Duurzaamheid een (online) plek waar particulieren, ondernemers, professionals en organisaties elkaar kunnen ontmoeten. 

Leuke activiteiten voor jong en oud  

Iedere maand kunnen volwassenen tijdens de uiteenlopende activiteiten inspiratie opdoen voor een duurzamere levensstijl. Denk aan workshops over (moes)tuinieren, fashionswaps, en wildpluktochten. Ook kinderen kunnen tijdens de maandelijkse GroenMakers-activiteit kennismaken met duurzame thema’s: van water- en landsafari’s tot natuuryoga en recyclekunst. 

Kijk hier voor meer informatie over het Huis van Duurzaamheid en het volledige activiteitenprogramma. 

De duurzaamheidsprogrammering van het Huis van Duurzaamheid is een samenwerking met de gemeente en lokale, duurzame ondernemers en organisaties. 


Meer nieuws

Verkeer en vervoer 16 jul. 2024 14:51

Werkzaamheden N231 Blokland en Achterweg

De provincie voert onderhoud uit op de provinciale weg N231 (Blokland en Achterweg) van 29 juli tot en met 19 augustus 2024. De weg is dan afgesloten.

Maatschappij 15 jul. 2024 14:52

BandGebeuren haalt 1500 euro op voor Bunkamp Noorden

Het bedrag werd maandag jl. overhandigd door Allan den Hertog, en Benjamin Verduijn aan bestuursleden van de organisatie Frank Kalshoven en Learoyd van der Haven. BandGebeuren 2024 werd zondag 26 mei gehouden. Het is een evenement waar een aantal bands optreedt. Die bands waren eerder dit jaar bij loting samengesteld uit een groep van tegen de dertig muzikanten.

Natuur en recreatie 15 jul. 2024 10:14

Ingebruikstelling Vuilwaterstation in Nieuwkoop

Vrijdagmiddag 5 juli jl. is in Nieuwkoop aan De Hoogt (in de bocht van de Nieuwveenseweg naar de Noordenseweg) een vuilwaterstation in gebruik genomen. Dit vuilwaterstation maakt het mogelijk om het zogenaamde 'zwarte water' (afvalwater van het toilet) op een milieuverantwoorde manier af te voeren.

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.