Gemeente Nieuwkoop

Droom jij van een sfeervolle achtertuin? Schrijf je in en win!

Inwoners van de gemeente Nieuwkoop kunnen een tuinmetamorfose door Lodewijk Hoekstra winnen. Niet alleen de winnaar, maar ook de straat profiteert en vergroent mee! Hoekstra is bekend van zijn tv-programma ‘Lodewijks Groene Geluk’. Omdat groene en klimaatbestendige tuinen steeds belangrijker zijn, geeft de gemeente Nieuwkoop in samenwerking met het programma de tuinmetamorfose weg.

Tuinmetamorfose

Lodewijk Hoekstra gaat samen met de winnaar op dinsdag 7 juni 2022 aan de slag om de achtertuin om te toveren tot een groene en klimaatbestendige tuin met aandacht voor biodiversiteit, waterberging en het tegengaan van hittestress. De tuinmetamorfose wordt uitgezonden in ‘Lodewijks Groene Geluk’. In dit programma gaat Lodewijk Hoekstra samen met Helga van Leur, weervrouw en ambassadeur van klimaat en duurzaamheid, op pad om mensen te helpen bij het vergroenen van hun leefomgeving. 

Tekst gaat verder onder de foto. 

Lodewijk1

Voorwaarden en inschrijven!

Inwoners die dromen van een sfeervolle achtertuin met mooie bloemen en planten, allerlei vlinders en vogels kunnen zich tot 24 april hiervoor aanmelden op www.denkmee.nieuwkoop.nl. Ze zijn op zoek naar een betegelde en versteende tuin, die wel een opknapper kan gebruiken. Wie wil meedoen, moet bij de aanmelding een foto meesturen van de huidige situatie en kan drie wensen voor het tuinontwerp doorgeven. De voorwaarden om voor de tuinmetamorfose in aanmerking te komen zijn: 

  • Inwoner van de gemeente Nieuwkoop.
  • 60% van de tuin is verhard/betegeld.
  • De tuin ligt in de bebouwde kom.
  • De tuin heeft een maximale oppervlakte van 50 m2.
  • Eigenaar is op 7 juni aanwezig en bereid om zelf mee te helpen.
  • Eigenaar gaat akkoord met het (laten) aanpassen van de tuin naar een klimaatbestendige tuin.
  • Eigenaar geeft toestemming voor het gebruik van foto's en video's op gemeentelijke kanalen.
  • Eigenaar doet mee aan het programma ‘Lodewijks Groene Geluk’ en geeft toestemming dat de tuinmetamorfose wordt vastgelegd en uitgezonden op televisie.

Keuze winnaar 

In de week van 25 april controleren de organisatoren of alle ingezonden tuinen aan de voorwaarden voldoen. Uit de beoordeelde tuinen loten ze vier tuinen. Deze tuinen plaatsen zij op www.denkmee.nieuwkoop.nl zodat inwoners kunnen stemmen. Eigenaren ontvangen hiervan bericht. De tuin met de meeste stemmen wint de tuinmetamorfose.

Kijk op www.duurzaam-nieuwkoop.nl/natuur-en-klimaat voor tips en inspiratie.


Meer nieuws

Verkeer en vervoer 16 jul. 2024 14:51

Werkzaamheden N231 Blokland en Achterweg

De provincie voert onderhoud uit op de provinciale weg N231 (Blokland en Achterweg) van 29 juli tot en met 19 augustus 2024. De weg is dan afgesloten.

Maatschappij 15 jul. 2024 14:52

BandGebeuren haalt 1500 euro op voor Bunkamp Noorden

Het bedrag werd maandag jl. overhandigd door Allan den Hertog, en Benjamin Verduijn aan bestuursleden van de organisatie Frank Kalshoven en Learoyd van der Haven. BandGebeuren 2024 werd zondag 26 mei gehouden. Het is een evenement waar een aantal bands optreedt. Die bands waren eerder dit jaar bij loting samengesteld uit een groep van tegen de dertig muzikanten.

Natuur en recreatie 15 jul. 2024 10:14

Ingebruikstelling Vuilwaterstation in Nieuwkoop

Vrijdagmiddag 5 juli jl. is in Nieuwkoop aan De Hoogt (in de bocht van de Nieuwveenseweg naar de Noordenseweg) een vuilwaterstation in gebruik genomen. Dit vuilwaterstation maakt het mogelijk om het zogenaamde 'zwarte water' (afvalwater van het toilet) op een milieuverantwoorde manier af te voeren.

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.