Ingezonden

Dierendag bij Ipse de Bruggen

Schapen en geiten gaan genieten van feestelijke brunch. Op zaterdag 1 oktober viert  kinderboerderij de Schaapskooi haar jaarlijkse dierenverwendag.

Vanaf 11:30 uur gaan de dieren van de kinderboerderij ’aan tafel’. Al meerdere jaren wordt dierendag bij de Schaapskooi op deze wijze gevierd: voor alle dieren wordt een tafel gedekt met een fraai kleed en allerlei lekkers: groentetaart, gemaakt van wortels, kool en sla voor de schapen en geiten en fruitsticks voor de cavia’s.

De dieren weten inmiddels wat hen op deze dag te wachten staat en zorgen zelf wel op tijd klaar te staan om ’aan te vallen’. Dat vormt een fraai spektakel voor het publiek, dat vanaf 09:30 uur welkom is om alle voorbereidingen van het feestmaal bij te wonen. Kinderen kunnen ook helpen bij het klaarmaken van het feestmaal.

“We verkopen dan koffie en thee met wat lekkers voor de ouders en natuurlijk staat er ook limonade klaar voor alle kinderen”, zegt Dianne Bos, als vrijwilligster bij de Schaapskooi en mede-verantwoordelijk voor manege de Tijd.

"Bezoekers kunnen ook, weliswaar tegen betaling, een rondje meerijden met de huifkar op het terrein van Landgoed Ursula in Nieuwveen. De opbrengst (ook van de koffie en limonade) komt ten goede aan de kinderboerderij, die gewoonlijk van maandag tot vrijdag voor bezoekers open is van 09:00 tot 17:00 uur en in het weekend van 10:30 tot 15:00 uur.”


Meer nieuws

Verkeer en vervoer 16 jul. 2024 14:51

Werkzaamheden N231 Blokland en Achterweg

De provincie voert onderhoud uit op de provinciale weg N231 (Blokland en Achterweg) van 29 juli tot en met 19 augustus 2024. De weg is dan afgesloten.

Maatschappij 15 jul. 2024 14:52

BandGebeuren haalt 1500 euro op voor Bunkamp Noorden

Het bedrag werd maandag jl. overhandigd door Allan den Hertog, en Benjamin Verduijn aan bestuursleden van de organisatie Frank Kalshoven en Learoyd van der Haven. BandGebeuren 2024 werd zondag 26 mei gehouden. Het is een evenement waar een aantal bands optreedt. Die bands waren eerder dit jaar bij loting samengesteld uit een groep van tegen de dertig muzikanten.

Natuur en recreatie 15 jul. 2024 10:14

Ingebruikstelling Vuilwaterstation in Nieuwkoop

Vrijdagmiddag 5 juli jl. is in Nieuwkoop aan De Hoogt (in de bocht van de Nieuwveenseweg naar de Noordenseweg) een vuilwaterstation in gebruik genomen. Dit vuilwaterstation maakt het mogelijk om het zogenaamde 'zwarte water' (afvalwater van het toilet) op een milieuverantwoorde manier af te voeren.

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.