Ingezonden

Dierendag bij Ipse de Bruggen

Schapen en geiten gaan genieten van feestelijke brunch. Op zaterdag 1 oktober viert  kinderboerderij de Schaapskooi haar jaarlijkse dierenverwendag.

Vanaf 11:30 uur gaan de dieren van de kinderboerderij ’aan tafel’. Al meerdere jaren wordt dierendag bij de Schaapskooi op deze wijze gevierd: voor alle dieren wordt een tafel gedekt met een fraai kleed en allerlei lekkers: groentetaart, gemaakt van wortels, kool en sla voor de schapen en geiten en fruitsticks voor de cavia’s.

De dieren weten inmiddels wat hen op deze dag te wachten staat en zorgen zelf wel op tijd klaar te staan om ’aan te vallen’. Dat vormt een fraai spektakel voor het publiek, dat vanaf 09:30 uur welkom is om alle voorbereidingen van het feestmaal bij te wonen. Kinderen kunnen ook helpen bij het klaarmaken van het feestmaal.

“We verkopen dan koffie en thee met wat lekkers voor de ouders en natuurlijk staat er ook limonade klaar voor alle kinderen”, zegt Dianne Bos, als vrijwilligster bij de Schaapskooi en mede-verantwoordelijk voor manege de Tijd.

"Bezoekers kunnen ook, weliswaar tegen betaling, een rondje meerijden met de huifkar op het terrein van Landgoed Ursula in Nieuwveen. De opbrengst (ook van de koffie en limonade) komt ten goede aan de kinderboerderij, die gewoonlijk van maandag tot vrijdag voor bezoekers open is van 09:00 tot 17:00 uur en in het weekend van 10:30 tot 15:00 uur.”


Meer nieuws

Milieu en duurzaamheid gisteren 14:35

Dorpsraad schoont Langeraarse Plassen

Zwerfafval zorgt voor veel ergernis. Het trekt ongedierte aan en het bederft uitzicht op de natuur in en op het water. Bovendien is zwerfvuil slecht voor natuur, dier en mens: het kan de bodem vervuilen en dieren eten het op of raken er in verstrikt.

Advertorial Cultuur gisteren 11:13

Tsjechovs wereldberoemde De Kersentuin komt naar Alphen

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger schitteren in één van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire: De Kersentuin van Anton Tsjechov. In deze nieuwe bewerking toont Toneelgroep Maastricht een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De toneelklassieker is op 5 april te zien in Theater Castellum.

Overige 16 mrt. 2023 10:19

Inspraakavond 21 maart: aanleg zonnevelden Nieuwkoop

De taskforce RES van Dorpsraad ’Rondom de Plassen’ maakt zich ernstig zorgen over plannen van de gemeente, om de Vierambachtspolder (de polder ten zuiden van Langeraar) - als één van vier potentiële gebieden - aan te wijzen om daar eventueel 110 voetbalvelden aan zonnepanelen aan te leggen.

Politiek 15 mrt. 2023 22:01

Stembiljetten op bij meerdere stembureau’s

Op enkele stembureau's in de gemeente Nieuwkoop waren de stembiljetten voor de waterschapsverkiezingen op. Hierdoor konden meerdere mensen hun stem niet uitbrengen.