Ingezonden

Dierendag bij Ipse de Bruggen

Schapen en geiten gaan genieten van feestelijke brunch. Op zaterdag 1 oktober viert  kinderboerderij de Schaapskooi haar jaarlijkse dierenverwendag.

Vanaf 11:30 uur gaan de dieren van de kinderboerderij ’aan tafel’. Al meerdere jaren wordt dierendag bij de Schaapskooi op deze wijze gevierd: voor alle dieren wordt een tafel gedekt met een fraai kleed en allerlei lekkers: groentetaart, gemaakt van wortels, kool en sla voor de schapen en geiten en fruitsticks voor de cavia’s.

De dieren weten inmiddels wat hen op deze dag te wachten staat en zorgen zelf wel op tijd klaar te staan om ’aan te vallen’. Dat vormt een fraai spektakel voor het publiek, dat vanaf 09:30 uur welkom is om alle voorbereidingen van het feestmaal bij te wonen. Kinderen kunnen ook helpen bij het klaarmaken van het feestmaal.

“We verkopen dan koffie en thee met wat lekkers voor de ouders en natuurlijk staat er ook limonade klaar voor alle kinderen”, zegt Dianne Bos, als vrijwilligster bij de Schaapskooi en mede-verantwoordelijk voor manege de Tijd.

"Bezoekers kunnen ook, weliswaar tegen betaling, een rondje meerijden met de huifkar op het terrein van Landgoed Ursula in Nieuwveen. De opbrengst (ook van de koffie en limonade) komt ten goede aan de kinderboerderij, die gewoonlijk van maandag tot vrijdag voor bezoekers open is van 09:00 tot 17:00 uur en in het weekend van 10:30 tot 15:00 uur.”


Meer nieuws

Calamiteiten 25 nov. 2022 15:27

Auto gestolen in Nieuwveen

In Nieuwveen is in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 november een auto gestolen.

Natuur en recreatie 24 nov. 2022 13:05

Smienten massaal terug naar de Nieuwkoopse Plassen

Boswachter John Pietersen van Natuurmonumenten ziet eindelijk grote groepen smienten terugkeren naar zijn natuurgebied. “Ze zijn echt weken later dan normaal, waarschijnlijk vanwege het warme najaar”, concludeert de boswachter van de Nieuwkoopse Plassen. “Nu het gefluit weer te horen is in het gebied, mag van mij de winter beginnen!”

Advertorial Winkels 23 nov. 2022 15:38

Alleen deze week nog tot 20% korting bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Is je matras aan vervanging toe? Is de levensduur van je boxspring nu echt voorbij? En/of ligt je kussen niet meer lekker? Loop dan eens binnen bij Dutch Dream in Ter Aar. Hier krijg je nu namelijk op alles waar je op slaapt tot wel 20% korting!

Mijn Club 23 nov. 2022 10:13

DN-IJszeilvereniging Nieuwkoop

“Maar we zijn geen échte vereniging zoals de meeste anderen: met bijbehorend clubgevoel en gezelligheid vóór, tijdens en na onze activiteiten", zegt voorzitter Leendert Lekkerkerker (69). "Wij zijn eigenlijk opgericht, omdat je in Nieuwkoop - als enige gemeente in Nederland - een vergunning nodig hebt om te mogen ijszeilen."

Advertorial Gezondheid en welzijn 22 nov. 2022 10:27

Meer energie en rust door het coaching traject van Jworxout

Moeilijk in slaap komen doordat het chaos is in je hoofd? Jworxout leert jou hoe jij een lichaam kan creëren die vóór je werkt en niet tegen. Je neemt de klachten voor lief, omdat je niet weet hoe je hieruit moet komen. Door deel te nemen aan een van de coaching trajecten van Jworxout, breng je alle zes domeinen weer in balans.