Dieren 6 dec. 2023 21:57

Honden mogen weer los in deel park Buytenwech

Honden mogen weer loslopen in het noordelijke deel van park Buytenwech in Nieuwkoop. De gemeente had eerder bepaald dat dit niet meer mocht na meldingen van bezorgde inwoners over de combinatie loslopende honden en spelende kinderen. De gemeente draait dit besluit nu terug.

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Dieren 2 sep. 2023 09:07

Martin Gaus Hondenschool Alphen aan den Rijn

Naast de oprit van recreatieboerderij De Vooruitgang (Achtermiddenweg 3 in Aarlanderveen) staat een tuinhuisje, helemaal afgeladen met spullen, die nodig zijn voor een hondentraining: ballen, tonnen, tunnels, hoepels en nog veel meer….!

Dieren 26 jul. 2023 10:23

Groot succes voor duivenliefhebber

De duivensport staat onder druk. Door vergrijzing van de huidige leden, loopt het aantal leden van duivensportverenigingen in onze regio langzaam terug en bij gebrek aan instroom van nieuwe, jonge leden moet zelfs voor het voortbestaan van de duivensport worden gevreesd.

Dieren 27 feb. 2023 17:39

Lepelaars zijn terug in de Nieuwkoopse Plassen

Ze zijn er weer! De lepelaars zijn terug in de Nieuwkoopse Plassen. Nu is het wachten totdat zij de eerste eieren van dit jaar leggen. Liefhebbers kunnen via de webcam de lepelaars volgen bij het broeden.

Dieren 16 nov. 2022 10:25

Goede herstart dorpsboerderij

Dorpsboerderij Nieuwkoop draait weer bijna als vanouds. Bijna, want de gevederde bewoners zijn er niet meer. Na een vervelende en verdrietige periode willen de vrijwilligers bij de dorpsboerderij er weer flink tegenaan.

Advertorial Dieren 31 okt. 2022 11:50

Gezond honden- en kattenvoeding van Naturavetal

“Het is eigenlijk zo simpel, dat iedereen het blijkbaar is vergeten: honden- en kattenvoeding op basis van hoe de natuur het bedoeld heeft. Van hoge kwaliteit en zonder synthetische toevoegingen: voor een lang, gezond en vitaal leven voor iedere hond en kat”, zegt Raphaël Schaufeli.

Dieren 20 okt. 2022 12:11

Dorpsboerderij Nieuwkoop is weer open

Dorpsboerderij Nieuwkoop (her)opende 15 oktober haar deuren voor bezoekers. Na een zware periode door de vogelgriep heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit groen licht gegeven. 

Dieren 27 sep. 2022 11:03

Dierendag bij Ipse de Bruggen

Schapen en geiten gaan genieten van feestelijke brunch. Op zaterdag 1 oktober viert  kinderboerderij de Schaapskooi haar jaarlijkse dierenverwendag.

Dieren 10 sep. 2022 22:44

Vogelgriep op Dorpsboerderij Nieuwkoop

De Dorpsboerderij in Nieuwkoop is getroffen door de vogelgriep. Het gaat om de hoogpathogene variant, wat betekent dat het besmettelijk en 100% dodelijk is. Alle overige vogels op de boerderij moeten worden geruimd.

Dieren 27 aug. 2022 20:58

Vogelgriep in Ter Aar

Bij een hobbyhouder in Ter Aar is vogelgriep vastgesteld. De locatie wordt geruimd. De hobbyhouder houdt kippen en eenden. Naast het ruimen, is ook een vervoersverbod ingesteld in een straal van 10 kilometer rondom de locatie.

Dieren 21 apr. 2022 18:18

Pelikaan gesignaleerd in Nieuwkoop

Het was mooi weer vandaag in Nieuwkoop, maar dat het zó tropisch was dat er een pelikaan voorbij kwam kunnen we toch niet zeggen.

Dieren 31 jan. 2022 13:44

Nieuw konijnenhok op de Schaapskooi officieel geopend

Omringd door familie heeft cliënt Maxime het (ver-)nieuwde konijnenhok op de kinderboerderij van Ipse de Bruggen geopend, door - wat meestal is voorbehouden aan de Koningin of andere hoogwaardigheidsbekleders - heel officieel een lintje door te knippen.

Dieren 28 sep. 2021 12:24

Dierendag bij Dorpsboerderij nieuwkoop

Op zaterdag 2 oktober van 11.00 uur tot 15.00 uur viert Dorpsboerderij Nieuwkoop dierendag. De dieren worden extra in het zonnetje gezet en er zijn verschillende activiteiten zoals dieren voeren, dieren borstelen, schminken en pony rijden.

Dieren 19 jul. 2021 13:06

Dode karpers in de Langeraarse Plassen

Begin mei verschenen de eerste berichten over opvallende karpersterfte in de Nederlandse binnenwateren. De eerste meldingen waren afkomstig uit de Osdorper Binnenpolder en Lutkemeerpolder, een poldergebied tussen Haarlem en Amsterdam. Hoe dat komt, is nog niet duidelijk, maar kan meerdere oorzaken hebben.