Loek Sassen

De Ter Aarse winkel(h)ier vertelt... Huisartsenpraktijk Ter Aar

“Met de verhuizing naar het Gezondheidscentrum De Aar, op het kruispunt Aardamseweg/Essenlaan zijn we al veel zichtbaarder geworden, zegt Thomas Knol (42). Op onze ’oude’ praktijk, aan het Wilgenpad, stond nog niet eens aangegeven, dat wij daar waren gevestigd als huisarts…"

Ik zocht destijds, - als zoon van dokter Knol in Dedemsvaart -, na ook gewerkt te hebben in Spanje, ’in’ de psychiatrie en als waarnemer bij een huisarts in Utrecht, een goede plek om mij te vestigen als huisarts en kwam in contact met Marie Louise Jansen, die met haar man (dr. Zandstra) deze praktijk heeft opgezet. Dat  klikte en ik kon direct beginnen..  Later kwam mijn collega Lianne Verhaar (40) als waarnemer erbij en nu ’runnen’ we de praktijk samen, daarbij ondersteund door diverse medewerkers: twee praktijkondersteuners (GGZ en één voor somatiek), diëtisten, een psychotherapeut en 3 assistentes: Inge, Jacqueline en Lindy.”

Hij vervolgt: “Omdat we samen werken, hebben we één keer per week praktijkoverleg, waarin we specifieke zaken ten aanzien van elkaars patiënten kunnen bespreken: twee weten meer dan één! Het is ook fijn, dat een patiënt bij ons in principe kan kiezen of hij/zij door een man of ’n vrouw wil worden behandeld. Bovendien vind ik zelf ook prettig om, naast alle patiëntenzaken, voldoende tijd te hebben en aandacht te kunnen geven aan alle andere zaken, die binnen onze organisatie spelen.

Wij zijn erg tevreden met de nieuwe praktijkruimte: als je ’s morgens binnen komt in zo’n ruimte: voldoende ruim, lekker licht, mooi ingericht en als je dan ook nog een positieve terugkoppeling krijgt van een patiënt, is mijn dag meestal goed. Ik loop ook regelmatig een rondje met m’n hond Nila: even lekker naar buiten en m’n hoofd leegmaken tijdens zo’n kleine wandeling.” Lianne: “En wat we beiden belangrijk en fijn vinden: dat het binnen het team zo lekker loopt...!”

Thomas: “En, wat voor de toekomst nòg belangrijker wordt - en waar we al goede stappen hebben gezet - is de samenwerking met plaatselijke en regionale zorgverleners in het wijksamenwerkingsverband ’Welzocompleet’. Wij proberen die samenwerking, dáár waar we kunnen, nog verder te stimuleren, waardoor de zorg voor onze patiënt nog verder kan verbeteren.” Op de website www.huisartsteraar.nl kunnen patiënten, na een zorgvuldige inlogprocedure, alle voor hen relevante informatie vinden: eigen patiëntendossier, openingstijden, contactgegevens, maar ook om een herhaalrecept te vragen of een afspraak maken.

Loek Sassen

 

 


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 11:39

Zolderbrand in Nieuwkoop

Op de Beethovenlaan in Nieuwkoop heeft een korte brand gewoed op de zolder van een woning. De brandweer schaalde op naar middelbrand, omdat het vuur waarschijnlijk in het dak zat.

Advertorial Sport 2 jul. 2022 14:28

AJAX KOMT NAAR NIEUWKOOP!

Goed nieuws, want in de zomervakantie van dit jaar organiseert Ajax een Ajax voetbalkamp bij SV Nieuwkoop. Van maandag 8 t/m vrijdag 12 augustus kunnen jongens en meiden tussen de 6 en 16 jaar oud een week lang trainen als een Ajax-speler.

Evenementen 2 jul. 2022 10:20

Kindervakantiespelen Ter Aar is terug

Na bijna drie jaar is de kindervakantiespelen Ter Aar terug. Nadat in 2019 de week helaas een minder goede afloop had aan het einde en er daarna ook nog 2 jaar van Corona achteraan kwam. Kijkt de organisatie nu gelukkig weer positief vooruit naar een nieuwe editie nummer 44.

Advertorial Winkels 1 jul. 2022 15:30

Krijg een GRATIS boxspring bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring? Zijn je matrassen doorgezakt en is je bed aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. De hele maand juli krijg je bij Dutch Dream Slaapcomfort namelijk een boxspring CADEAU!

Wonen en bouwen 1 jul. 2022 12:46

Verhoging starterslening

Jongeren of starters die hun eerste koopwoning willen aanschaffen kunnen bij de gemeente terecht voor een starterslening. Gemeente Nieuwkoop gaat deze starterslening verhogen.