Loek Sassen
Advertorial Winkelcentrum Ter Aar

De Ter Aarse winkel(h)ier vertelt... Bloemenhuis Pietersen

Om extra aandacht te vestigen op het winkelcentrum van Ter Aar, waarbij de ondernemers verenigd zijn in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ), nemen we iedere twee weken één van de winkels in het commerciële hart onder de loep: deze week Bloemenhuis Pietersen. 

“Het begon allemaal bij opa Pietersen, die een emmertje bloemen langs de weg zette, later ’n kraampje en een schuur en nu runnen kleinzoon Michael en zijn vrouw Angelique drie bloemenwinkels: in Noorden, Nieuwkoop en Ter Aar,” zegt Mieke van der Jagt, die meestal in de winkel aan het Lindenplein te vinden is.

“Ik heb destijds al bij zijn vader stage gelopen, toen ik in Aalsmeer een opleiding voor bloembindster volgde. De winkel in Noorden is best groot en heeft ook een grote buitenpresentatie voor tuinplanten. In Ter Aar verkopen we vooral gemengde bossen en handgebonden boeketten. En specifiek bloemwerk zoals rouwarrangementen en buidsboeketten, hoewel dat het laatste jaar natuurlijk nogal is teruggevallen."

"Toch hebben wij best goed gedraaid tijdens de coronacrisis. Want als je niet bij je moeder of oma op bezoek kon: ’n bloemetje sturen is altijd goed! We zijn aangesloten bij Topbloemen.nl en krijgen van die organisatie de bestellingen voor klanten in Nieuwkoop en omgeving, als iemand, waar dan ook ter wereld, hier ’n bloemetje wil laten bezorgen. Mensen kunnen dan een boeket kiezen op de website van Topbloemen, maar natuurlijk ook op onze eigen website. Bovendien hebben we in de winkel ook voorbeelden staan, waaruit mensen kunnen kiezen om dan elders te laten bezorgen."

"We verkopen ook kamerplanten en natuurlijk vazen en potten en vanwege de beperkte ruimte: een klein assortiment buitenplanten. Wat op dit moment erg ín is, is je huiskamer vol te zetten met decoratieve ’gemakkelijke’ planten, die weinig verzorging nodig hebben. Oudere klanten kopen nog wel graag een Azalea, Orchidee of pot-Anthurium. In het bloemwerk zijn op dit moment de plukboeketten nogal hip: door de losse manier, waarop deze boeketten worden geschikt met hoog en laag gestoken (verschillende) bloemen komt elke bloem optimaal tot zijn recht."

Twee keer per week koopt Michael de bloemen vers op de veiling en verdeelt ze zelf over de drie winkels. "We hebben ook best veel vaste klanten. In deze omgeving is het niet moeilijk om bloemen bij een kweker langs de weg te kopen, maar mensen komen voor bijzondere gelegenheden toch liever naar de winkel en vertellen dan, waar ze ’n bloemetje voor nodig hebben. Dat zijn soms nogal persoonlijke verhalen, niet altijd even mooi… maar als het dan lukt om precies dàt te maken, waar zij naar op zoek zijn, daar word ik wel blij van!"

"Wat we op het Lindenplein eigenlijk missen, zijn ’n paar bankjes of een plek, waar mensen even ’n kopje koffie kunnen kopen; ’n beetje meer reuring op ’t plein maakt het winkelen hier veel gezelliger.”

Loek Sassen


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 11:39

Zolderbrand in Nieuwkoop

Op de Beethovenlaan in Nieuwkoop heeft een korte brand gewoed op de zolder van een woning. De brandweer schaalde op naar middelbrand, omdat het vuur waarschijnlijk in het dak zat.

Advertorial Sport 2 jul. 2022 14:28

AJAX KOMT NAAR NIEUWKOOP!

Goed nieuws, want in de zomervakantie van dit jaar organiseert Ajax een Ajax voetbalkamp bij SV Nieuwkoop. Van maandag 8 t/m vrijdag 12 augustus kunnen jongens en meiden tussen de 6 en 16 jaar oud een week lang trainen als een Ajax-speler.

Evenementen 2 jul. 2022 10:20

Kindervakantiespelen Ter Aar is terug

Na bijna drie jaar is de kindervakantiespelen Ter Aar terug. Nadat in 2019 de week helaas een minder goede afloop had aan het einde en er daarna ook nog 2 jaar van Corona achteraan kwam. Kijkt de organisatie nu gelukkig weer positief vooruit naar een nieuwe editie nummer 44.

Advertorial Winkels 1 jul. 2022 15:30

Krijg een GRATIS boxspring bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring? Zijn je matrassen doorgezakt en is je bed aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. De hele maand juli krijg je bij Dutch Dream Slaapcomfort namelijk een boxspring CADEAU!

Wonen en bouwen 1 jul. 2022 12:46

Verhoging starterslening

Jongeren of starters die hun eerste koopwoning willen aanschaffen kunnen bij de gemeente terecht voor een starterslening. Gemeente Nieuwkoop gaat deze starterslening verhogen.