Corona: aantal ziekenhuisopnames stijgt naar 5

Het aantal coronapatiënten uit de gemeente Nieuwkoop dat in het ziekenhuis is opgenomen in het ziekenhuis is opgelopen naar 5.

Het RIVM werkt sinds dinsdag 31 maart met een andere manier om de verspreiding van het coronavirus te laten zien. Er wordt nu gekeken naar het aantal ziekenhuisopnames in de gemeente. Het gaat dan om het aantal mensen dat momenteel in het ziekenhuis ligt in verband met het coronavirus, maar ook om het aantal personen dat al in het ziekenhuis heeft gelegen en inmiddels weer thuis zijn. Op dit moment betreft het aantal 5 personen.

Het RIVM licht toe: “Er zijn verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien. De beste data die er op dit moment zijn, zijn de ziekenhuisopnames per gemeente.” Daarom is vanaf 31 maart op de kaart van het RIVM het aantal opgenomen personen in het ziekenhuis te zien in plaats van het aantal besmettingsgevallen. De verspreiding laat de woonplaats van de patiënten zien. De ziekenhuisopnames hebben zich in de afgelopen dagen voorgedaan, maar zijn in de afgelopen 24 uur gerapporteerd.

Genezingen

Het is niet bekend hoeveel personen er genezen zijn van het coronavirus. "Er is geen meldingsplicht om door te geven dat mensen zijn genezen van de ziekte", legt het RIVM uit. Daarbij heeft de GGD het te druk met het opsporen van nieuwe brandhaarden en de bestrijding van het coronavirus. Ook hebben zij niet de mankracht om bij elke patiënt na te vragen wie er wel en niet hersteld is.

Testbeleid

Naar verwachting ligt het daadwerkelijke aantal hoger dan nu geconstateerd omdat het testbeleid is veranderd. Niet alle personen die het coronavirus hebben worden namelijk getest. "Het testbeleid is erop gericht om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden, hen te beschermen en op tijd te kunnen behandelen."
Daarom wordt er benadrukt om de maatregelen van het RIVM nauw op te volgen: houd 1,5 meter afstand van elkaar, blijf thuis bij klachten zoals neusverkoudheid en hoesten en tref de nodige hygiënemaatregelen. Ook wordt geadviseerd thuis te werken voor zover dat kan.

Lees ook: Maatregelen verlengd tot 28 april


Meer nieuws

Gemeente vandaag 14:21

Lintjesregen in Nieuwkoop met bijzonder hoge onderscheiding

In aanloop naar Koningsdag heeft vrijdag de welbekende lintjesregen plaatsgevonden. Tien inwoners van de gemeente Nieuwkoop zijn onderscheiden. Hierbij is één Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, een onderscheiding die jaarlijks aan gemiddeld maar zo'n tien Nederlanders wordt uitgereikt.

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Nieuwveenseweg N231 dicht voor werkzaamheden

De provincie voert onderhoud uit aan de Nieuwveenseweg (N231) tussen Nieuwveen en Nieuwkoop op maandag 6 en dinsdag 7 mei 2024. De weg is afgesloten van 6 mei 20.00 uur tot 7 mei 06.00 uur. Het verkeer volgt omleidingsroutes.

Gemeente gisteren 15:35

Gemeentehuis beklad tegen komst AZC

Het gemeentehuis van Nieuwkoop is afgelopen nacht beklad. De teksten zijn gericht tegen de mogelijke komst van een AZC. De gemeenteraad bespreek donderdagavond of samen met buurgemeente Kaag & Braassem naar een locatie wordt gezocht.

Cultuur gisteren 14:25

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop de komende week: Theater: Whisky proeverij, Gerard Alderliefste & Friends met “Une Belle Histoire” en Film: the Miracle Club.

Sport gisteren 13:04

YoLo Judo start in Nieuwkoop: Hajimé!

Vanaf half mei start een nieuwe Judoschool in Nieuwkoop: YoLo Judo. Op zowel 15 als 22 mei zijn er speciale introductiedagen in sporthal De Steupel om kennis te maken met dit nieuwe initiatief voor jeugd-judo.

Blog gisteren 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.