Castellum
Advertorial Voor Kinderen

Allereerste stop-motionfilm van Nederlandse bodem in Bioscoop Castellum

Knor is de eerste lange Nederlandse stop-motionfilm ooit gemaakt. Regisseur Mascha Halberstad werkte maar liefst 7,5 jaar aan de familiefilm, gebaseerd op het boek De Wraak van Knor van Tosca Menten. De film werd gelanceerd op grote filmfestivals en gaat in meer dan vijftien landen uitkomen. Knor is nu te zien in Bioscoop Castellum.

Het film-biggetje Knor is om op te vreten. Figuurlijk natuurlijk, maar eigenlijk draait het verhaal daar ook om. De 9-jarige Babs krijgt voor haar verjaardag van haar opa uit Amerika een varkentje cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee, want Knor zet het huishouden op z'n kop door alles onder te poepen. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Ondertussen blijkt opa een verborgen agenda te hebben. Ooit werd hij tijdens een worstenmakerswedstrijd gediskwalificeerd en nu is het tijd voor revanche...

Voor de hele familie

Knor is een inventieve komedie die heel soepel zowel kinderen als volwassenen weet aan te spreken. Halberstad snijdt een maatschappelijk thema aan en legt op kinderniveau uit waar ons voedsel vandaan komt. Het typisch Nederlandse decor levert een feest der herkenning op én benadrukt dat Knor een product van Nederlandse bodem is.

Bekende stemmencast

Jelka van Houten en Henry van Loon hebben elkaar tijdens de opnames leren kennen, een relatie gekregen en zijn inmiddels zelfs ouders geworden. Ook Johnny Kraaijkamp, Loes Luca, Kees Prins, Alex Klaasen en Remko Vrijdag zijn in de film te horen.

Stop-motion

Een stop-motionfilm bestaat uit heel veel foto’s van een voorwerp dat steeds iets verplaatst wordt. Hierdoor ontstaat beweging. Dit is een hele tijdrovende klus, want er gaan tientallen foto’s in een paar seconden film.

Tickets

Knor is nu te zien in Bioscoop Castellum. Kijk voor de tijden en tickets op bit.ly/KnorCas.


Meer nieuws

Advertorial Werken gisteren 13:12

Bibliotheek Rijn en Venen is op zoek naar jou

Wil jij jouw plezier in voorlezen overbrengen op kinderen en hun ouders? Heeft het werken met DigiD geen geheimen meer voor jou? Of geef je jouw kennis van techniek graag spelenderwijs door aan de jongere generatie? Word dan vrijwilliger bij Bibliotheek Rijn en Venen. 

Dieren gisteren 11:03

Dierendag bij Ipse de Bruggen

Schapen en geiten gaan genieten van feestelijke brunch. Op zaterdag 1 oktober viert  kinderboerderij de Schaapskooi haar jaarlijkse dierenverwendag.

Overige 23 sep. 2022 11:59

Unieke expositie fotoboeken van Nieuwkoop en Noorden

Het Historisch Genootschap Nieuwkoop en omstreken brengt het verleden tot leven en organiseert een unieke expositie in de Loopstal op het terrein van De Zevensprong aan de Noordenseweg. 

Advertorial Overige 22 sep. 2022 14:18

Castellum breidt aanbod Theater met Tolk uit

Zaterdag 24 september is het Internationale Dag van de Gebarentaal. Een perfect moment om bekend te maken dat het aanbod van theatervoorstellingen met gebarentolk in seizoen 22/23 is uitgebreid. 

Blog Opinie 21 sep. 2022 14:19

Handelen of wandelen?

Ik heb het er al vaker over gehad; met familie moet je wandelen en niet handelen. Maar ja, makkelijker gezegd dan gedaan.