Theater Castellum logo
Tip!

Theater Castellum

Castellum: dé belangrijkste culturele ontmoetingsplaats voor Alphen aan den Rijn en omgeving.

Castellum leeft. Want de vele voorstellingen die ze in de afgelopen jaren naar Alphen aan den Rijn hebben gehaald hebben het gebouw een ziel gegeven. In de kleedkamers klinkt het stemmen van de instrumenten nog na, in de zalen hangt de galm van applaus en na een gezellige avond hoor je in het theatercafé nog het geroezemoes van theaterliefhebbers die nagenieten met een drankje en natuurlijk... bitterballen!

Kijk voor meer informatie op theatercastellum.nl.

Castellum is niet meer weg te denken uit gemeente Alphen aan den Rijn. Een plek waar cultuurliefhebbers elkaar ontmoeten en samen genieten van uiteenlopende theater- en filmvoorstellingen.

Castellum biedt een podium aan zowel professionele artiesten als lokale amateurverenigingen en gezelschappen. Of het nu gaat om grote artiesten van internationale allure of aanstormend lokaal talent, het maakt niet uit. Castellum zet iedereen in de spotlights.

Het team van Castellum doet er alles aan om iedereen een onvergetelijke beleving te bezorgen. Zowel voor als achter de schermen wordt er hard, en met veel plezier, betrokkenheid en liefde voor het mooie vak gewerkt!

Openingstijden De ticket & servicebalie is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 12.00 en 14.00 uur via 0172– 429292, of via kassa@theatercastellum.nl. De balie is fysiek geopend vanaf anderhalf uur voor aanvang van de theatervoorstelling.

Castellum is dé bioscoop voor Alphen aan den Rijn en omstreken voor iedereen die van films houdt. Hier kom je geen film kijken, maar film beleven! 

Castellum vertoont de allernieuwste films en heeft een ruim en gevarieerd aanbod. Naast de allernieuwste films heeft Castellum ook diverse specials zoals Cineplusfilm (overdag genieten van de mooiste films, speciaal afgestemd op de 50+ doelgroep, inclusief een kopje koffie of thee), Ladies Nights en speciale Kidsmiddagen. Zo is er voor iedereen wat. 

Er zijn drie bioscoopzalen met in totaal 288 luxe stoelen en optimaal zit- en geluidcomfort. De zalen zijn ruim opgezet met extra ruime stoelen en veel beenruimte. 

Avondje uit met relaties? 

Wil je een bijzondere avond met relaties, collega's of familie? Waar kan dat beter dan in een theater waar de artiesten staan te trappelen om je een onvergetelijke beleving te bezorgen. Je kiest een voorstelling uit waar voldoende kaarten voor beschikbaar zijn en wij reserveren de kaarten. Er kan een tafel gereserveerd worden in één van de sfeervolle foyers en gedurende de inloop, pauze of na afloop serveren we desgewenst hapjes en drankjes. 

Jouw (amateur)voorstelling in Castellum? 

De grote of de kleine zaal kan ook gehuurd worden. Deze zalen zijn technisch geoutilleerd en de theatertechnici denken graag mee over de juiste technische invulling. Ook de kaartverkoop kan verzorgd worden.  

Meer informatie over het huren van een zaal of met het bedrijf Castellum bezoeken? Neem vrijblijvend contact op met Noor Swets, nswets@theatercastelum.nl of tijdens kantooruren 0172-429281 

Mindervalide 

Castellum is toegankelijk voor mindervaliden. Alle verdiepingen zijn via de lift bereikbaar en aangepaste sanitaire voorzieningen zijn aanwezig. De theater- bioscoopzalen beschikken over rolstoelplaatsen, deze zijn te reserveren  via kaartverkoop@theatercastellum.nl

Slechthorend 

In beide theaterzalen kunnen bezoekers met een gehoorbeperking gebruik maken van gehoorondersteuning. Deze voorziening is te verkrijgen bij de garderobe, hier zijn ook testzenders geplaatst, zodat apparatuur vooraf optimaal ingesteld kan worden. 

Slechtziend 

Het is mogelijk bij reservering aan te geven dat je slechtziend bent, via kaartverkoop@theatercastellum.nl. Indien mogelijk word je geplaceerd op één van de rijen dichtbij het podium. 

In de bioscoop kan gebruik gemaakt worden van EarCatch. Via een app krijg je te horen wat er op het scherm gebeurt. Je kan de Earcatch-app zelf downloaden via earcatch.nl 

Stoelverhogers 

Speciaal voor de kleine theater- en filmbezoekers heeft Castellum stoelverhogers in bruikleen.