Aeresteijn en Rotary sturen zes shelterboxen naar Turkije en Syrië

Op vrijdag 17 maart heeft Bart Duijst van Rotary Ter Aar op basisschool Aeresteijn een mooie cheque in ontvangst genomen met een bijdrage voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije.

De aardbeving en de beelden uit het NOS jeugdjournaal waren in de groepen 5 en 6 van basisschool Aeresteijn hét onderwerp van gesprek. In deze gesprekken ontstond het plan om geld in te zamelen voor de slachtoffers van deze ramp. De leerlingen gingen met skelters door de dorpen Langeraar en Papenveer om de lege flessen op te halen. Er werd fudge en cake gemaakt. Ook gingen zij met strijkkralen aan de slag.

Dit met als doel om samen met Rotary Ter Aar een shelterbox aan te kunnen schaffen: een grote groene kist met daarin een ‘schuilplaats’ en een groot overlevingspakket. De leerlingen haalden met elkaar een bedrag van € 2225 op. Rotary Ter Aar heeft dit bedrag verhoogd waardoor er niet één, maar zes shelterboxen kunnen worden aangeschaft. "Basisschool Aeresteijn en Rotary Ter Aar zijn trots op dit prachtige resultaat!"


Meer nieuws

Voor Kinderen gisteren 14:20

Coach4you Nieuwkoop zoekt dringend nieuwe coaches m/v

Coach4you werkt al op 22 plaatsen in Nederland, waaronder: Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn, Kaag & Braassem. Coach4you helpt kinderen die dat nodig hebben, als zij van basisonderwijs overstappen naar de brugklas in het voortgezet onderwijs.

Mijn Club 11 jun. 2024 14:59

Mijn Club: Stichting Historische Kring Liemeer

“Je vooraankondiging van dit stukje alsof het zou gaan over St Historische Kring Nieuwveen’ klopt niet", begint secretaris Frits Mesman. "Ooit werd St. Historische Kring Zevenhoven opgericht, toen de collectie bodemvondsten (scherven en aardewerk) van Dirk van den Bosch, die hij vond op zijn land aan de Kousweg, werd tentoongesteld in de toenmalige RK Basisschool Johannes de Doper."

Politie 11 jun. 2024 12:54

Opnieuw babbeltruc, nu in Nieuwkoop

De politie waarschuwt voor babbeltrucs in Nieuwkoop. Eerder werden de oplichtingspraktijken al in Woubrugge en Leimuiden toegepast. Wijkagent Angelique roept op om ouders, ooms, tantes enzovoort te waarschuwen.

Natuur en recreatie 11 jun. 2024 08:46

Bijenoase in park Buytewech in Nieuwkoop

In Park Buytewech in Nieuwkoop is een gebied aangewezen welke mag worden omgetoverd tot een bijenoase. Een nieuwe plek waar wilde bijen, hommels, vlinders, andere insecten, amfibieën, vissen en andere (zoog-)dieren kunnen leven.

Gezondheid en welzijn 10 jun. 2024 13:06

Jong in beweging met diverse leuke activiteiten

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd van 10 tot en met 16 juni organiseren we vrijdag 14 juni 'Jong in Beweging'. Dit is een evenement voor alle jeugd (tot 23 jaar) in onze gemeente. 14 juni is er vanaf 15.00 uur van alles te doen bij Nicolaas Boys in Nieuwveen. Je kunt gamen, voetballen, springen, meewerken aan een groot spandoek en een speur-kleurtocht doen. Ook is er kinderyoga, een drumworkshop, bijen en vlinders knutselen, tekenen en kunst maken met tegeltjes. Voor de allerkleinsten is er een mini hindernisbaantje.