Aeresteijn en Rotary sturen zes shelterboxen naar Turkije en Syrië

Op vrijdag 17 maart heeft Bart Duijst van Rotary Ter Aar op basisschool Aeresteijn een mooie cheque in ontvangst genomen met een bijdrage voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije.

De aardbeving en de beelden uit het NOS jeugdjournaal waren in de groepen 5 en 6 van basisschool Aeresteijn hét onderwerp van gesprek. In deze gesprekken ontstond het plan om geld in te zamelen voor de slachtoffers van deze ramp. De leerlingen gingen met skelters door de dorpen Langeraar en Papenveer om de lege flessen op te halen. Er werd fudge en cake gemaakt. Ook gingen zij met strijkkralen aan de slag.

Dit met als doel om samen met Rotary Ter Aar een shelterbox aan te kunnen schaffen: een grote groene kist met daarin een ‘schuilplaats’ en een groot overlevingspakket. De leerlingen haalden met elkaar een bedrag van € 2225 op. Rotary Ter Aar heeft dit bedrag verhoogd waardoor er niet één, maar zes shelterboxen kunnen worden aangeschaft. "Basisschool Aeresteijn en Rotary Ter Aar zijn trots op dit prachtige resultaat!"


Meer nieuws

Mijn Club vandaag 12:14

Mijn Club: Stichting Jeugdwerk Noorden de Bun

“Vroeger was het voor kinderen in onze regio simpel: je gaat ’op’ de voetbal of naar scouting, Hier in Noorden was de keuze: NSV of de Bun. Maar vandaag de dag is er zòveel meer te doen, zodat de animo voor de Bun nu toch wel ’n beetje terugloopt, zegt penningmeester Frank Kalshoven van Stichting Jeugdwerk Noorden.

Natuur en recreatie gisteren 20:44

Infoavond Dorpsraad druk bezocht

Dorpsraad ’Rondom de Plassen' organiseerde op dinsdag 23 mei een informatieavond voor alle inwoners van Langeraar en Papenveer. Het draaide met name om alle werkzaamheden op de Langeraarse Plassen en vooral om de aanleg van nieuwe eilanden.

Verkeer en vervoer 29 mei 2023 11:00

Verkeersmaatregelen tijdens Triathlon van Nieuwkoop op zondag 4 juni

Zondag 4 juni organiseert Stichting Triathlon Nieuwkoop de 39e editie van de Triathlon Nieuwkoop. Om 10.30 uur starten de dames, om 11.04 uur de heren. De trio’s en Open Serie start drie minuten later. De eerste finisher verwachten we rond 14.30 uur op het Evenemententerrein. Er zal rond 17:00 uur live muziek zijn.

Gemeente 28 mei 2023 13:20

Een gezellig en toekomstbestendig Dorpshart van Ter Aar

“De afgelopen tijd heeft Gemeente Nieuwkoop met Kavel Vastgoed en diverse betrokkenen en geïnteresseerden intensief samengewerkt aan een plan voor Ter Aar. Wij zijn blij een plan voor te leggen aan de gemeenteraad waarmee het centrum van Ter Aar een gezellig en toekomstbestendig Dorpshart wordt", vertelt wethouder Ingwersen enthousiast.

Sport 27 mei 2023 18:17

SV Zevenhoven is kampioen!

SV Zevenhoven is kampioen geworden. De 4e klasser trad vandaag aan tegen Woubrugge. Met 1 punt voorsprong op de nummer 2 BSC '68 moest Zevenhoven winnen om het in eigen hand te houden. En dat lukte.

Gemeente 27 mei 2023 10:16

Lokale belastingen al betaald?

In februari verstuurde SVHW het aanslagbiljet lokale belastingen. Tot 31 mei 2023 hebben inwoners de tijd om de aanslag te betalen of om automatische incasso aan te vragen. Wanneer er op tijd betaald wordt, voorkomt dat een aanmaning met extra kosten.