Aeresteijn en Rotary sturen zes shelterboxen naar Turkije en Syrië

Op vrijdag 17 maart heeft Bart Duijst van Rotary Ter Aar op basisschool Aeresteijn een mooie cheque in ontvangst genomen met een bijdrage voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije.

De aardbeving en de beelden uit het NOS jeugdjournaal waren in de groepen 5 en 6 van basisschool Aeresteijn hét onderwerp van gesprek. In deze gesprekken ontstond het plan om geld in te zamelen voor de slachtoffers van deze ramp. De leerlingen gingen met skelters door de dorpen Langeraar en Papenveer om de lege flessen op te halen. Er werd fudge en cake gemaakt. Ook gingen zij met strijkkralen aan de slag.

Dit met als doel om samen met Rotary Ter Aar een shelterbox aan te kunnen schaffen: een grote groene kist met daarin een ‘schuilplaats’ en een groot overlevingspakket. De leerlingen haalden met elkaar een bedrag van € 2225 op. Rotary Ter Aar heeft dit bedrag verhoogd waardoor er niet één, maar zes shelterboxen kunnen worden aangeschaft. "Basisschool Aeresteijn en Rotary Ter Aar zijn trots op dit prachtige resultaat!"


Meer nieuws

Calamiteiten 28 sep. 2023 22:08

Huiszoeking in Ter Aar in zaak plofkraken

In een groot onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken. In onder andere Ter Aar werden huiszoekingen verricht.

Calamiteiten 27 sep. 2023 22:19

Passanten redden bestuurster uit auto te water in Vrouwenakker

Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een voertuig te water aan de Ruigekade in Vrouwenakker. Aldaar was een bestuurster met haar auto de Amstel ingereden. Enkele toevallige passanten redden haar uit het voertuig. (Foto: Politie Kaag & Braassem)

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 08:40

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Cultuur 26 sep. 2023 19:46

Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Sport 26 sep. 2023 16:38

5 jaar wandelvoetbal bij Altior

Waar en wanneer kun je zo’n 80 grijze (en kale) mannen bij elkaar in een voetbalkantine zien? Welnu, dat kon afgelopen vrijdag (22 september) bij Altior, dat een Walking Football-toernooi organiseerde met deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van Nederland: Monnickendam, Voorschoten, Dordrecht, Maarssen, Amstelveen, Hoofddorp, Kamerik en natuurlijk van Altior zelf, met twee teams: Tikkietrug en Effe Breed.