Joop Jonker

Achtste postcoderoosproject bij Comforta Nieuwkoop van start

Temidden van diverse andere bedrijfsgebouwen op bedrijventerrein de Olm, (oa. Omefa, Vakgarage vd Laan, Kuijf) die al zijn voorzien van zonnepanelen van de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop (GCN), staat ook het pand van Comforta Nieuwkoop BV.

“Comforta Nieuwkoop BV bestaat als groothandel in schoenen, schoenfournituren en onderhoudsmiddelen al ruim 70 jaar”, zegt directeur Corné van der Tang (38). "Het bedrijf is na WOll gesticht door K. Stuurman, die in Amsterdam woonde, maar weleens op vakantie was in Nieuwkoop. Hij was gecharmeerd van de omgeving en de natuur en toen hij hoorde, dat er sprake was van aanleg van een nieuw industrieterrein, heeft hij besloten zich hier te vestigen."

"Mijn vader, Bert, begon hier als vakantiehulpje en kwam in 1971 in vaste dienst. Hij klom op tot directeur-eigenaar en bleef dat tot 2018. Toen heb ik het stokje overgenomen. Met mijn broer als adjunct-directeur is het een echt familiebedrijf.”

"Comforta heeft twee bedrijfstakken. Met ons eigen merk Super Cracks voeren we modieuze schoencollecties in het midden-laag segment. Van laarzen tot sneakers en van sandalen tot pantoffels. Daarnaast ontwikkelen we voor (internationale) schoenwinkelketens collecties met hun eigen merken. De productie vindt voornamelijk plaats in Azië. Daarbij heeft Comforta het merk Marla, dat in de Benelux schoenfournituren en onderhoudsmiddelen, zoals schoensmeer, Anti Rain, veters en inlegzolen op de markt brengt. Ook voor deze tak doen we veel eigen merken voor grootwinkelbedrijven."

“Ik werd nieuwsgierig naar die postcoderoosprojecten, nadat ik in de Omroeper een stuk hierover had gelezen over mijn overbuurman John van der Laan want: hoe werkt zoiets? Vervolgens kwam ik in contact met Cor ’t Hooft, projectcoördinator van GCN. Dat contact verliep heel prettig en voelde direct vertrouwd. Hij neemt je eigenlijk alle rompslomp uit handen: berekeningen, contacten met de overheden, verzekering en coördinatie van het gehele project. Nu liggen er 700 zonnepanelen op ons dak, waarvan 120 voor ons zelf en de rest is voor de coöperatie, genoeg voor ruim 80 huishoudens."

"Op zaterdag 21 mei werd de installatie, in aanwezigheid van de wethouder, het bestuur van GCN en leden - die panelen op ons dak hebben gekocht - officieel in gebruik gesteld. Kijk, ik ben mij zelf wel bewust van nut en noodzaak van duurzame energie, maar zonnepanelen op particuliere huizen vind ik niet mooi en die zogenaamde zonneweiden (hele polders vól met zonnepanelen) vind ik zonde van de natuur. Dus dan denk ik: er zijn in Nederland nog zàt van deze terreinen met bedrijfspanden die allemaal, op deze manier, met gemak volgelegd kunnen worden. En waarom niet? Win-win, dus daar help ik graag aan mee.”

Wie kan lid worden van GebiedsCoöperatie Nieuwkoop (GCN)?

GCN streeft ernaar steeds nieuwe postcodeprojecten te starten en zoekt daartoe nieuwe leden en bovendien geschikte daken. Zowel particulieren als bedrijven kunnen lid worden van GCN. Voor particuliere leden bedraagt de jaarlijkse contributie € 12 en bedrijven betalen € 120. Alle informatie, antwoorden op je vragen en de mogelijkheid om in te schrijven vind je op www.gcnieuwkoop.nl.


Meer nieuws

Verkeer en vervoer 16 jul. 2024 14:51

Werkzaamheden N231 Blokland en Achterweg

De provincie voert onderhoud uit op de provinciale weg N231 (Blokland en Achterweg) van 29 juli tot en met 19 augustus 2024. De weg is dan afgesloten.

Maatschappij 15 jul. 2024 14:52

BandGebeuren haalt 1500 euro op voor Bunkamp Noorden

Het bedrag werd maandag jl. overhandigd door Allan den Hertog, en Benjamin Verduijn aan bestuursleden van de organisatie Frank Kalshoven en Learoyd van der Haven. BandGebeuren 2024 werd zondag 26 mei gehouden. Het is een evenement waar een aantal bands optreedt. Die bands waren eerder dit jaar bij loting samengesteld uit een groep van tegen de dertig muzikanten.

Natuur en recreatie 15 jul. 2024 10:14

Ingebruikstelling Vuilwaterstation in Nieuwkoop

Vrijdagmiddag 5 juli jl. is in Nieuwkoop aan De Hoogt (in de bocht van de Nieuwveenseweg naar de Noordenseweg) een vuilwaterstation in gebruik genomen. Dit vuilwaterstation maakt het mogelijk om het zogenaamde 'zwarte water' (afvalwater van het toilet) op een milieuverantwoorde manier af te voeren.

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.