Joop Jonker

Achtste postcoderoosproject bij Comforta Nieuwkoop van start

Temidden van diverse andere bedrijfsgebouwen op bedrijventerrein de Olm, (oa. Omefa, Vakgarage vd Laan, Kuijf) die al zijn voorzien van zonnepanelen van de Gebiedscoöperatie Nieuwkoop (GCN), staat ook het pand van Comforta Nieuwkoop BV.

“Comforta Nieuwkoop BV bestaat als groothandel in schoenen, schoenfournituren en onderhoudsmiddelen al ruim 70 jaar”, zegt directeur Corné van der Tang (38). "Het bedrijf is na WOll gesticht door K. Stuurman, die in Amsterdam woonde, maar weleens op vakantie was in Nieuwkoop. Hij was gecharmeerd van de omgeving en de natuur en toen hij hoorde, dat er sprake was van aanleg van een nieuw industrieterrein, heeft hij besloten zich hier te vestigen."

"Mijn vader, Bert, begon hier als vakantiehulpje en kwam in 1971 in vaste dienst. Hij klom op tot directeur-eigenaar en bleef dat tot 2018. Toen heb ik het stokje overgenomen. Met mijn broer als adjunct-directeur is het een echt familiebedrijf.”

"Comforta heeft twee bedrijfstakken. Met ons eigen merk Super Cracks voeren we modieuze schoencollecties in het midden-laag segment. Van laarzen tot sneakers en van sandalen tot pantoffels. Daarnaast ontwikkelen we voor (internationale) schoenwinkelketens collecties met hun eigen merken. De productie vindt voornamelijk plaats in Azië. Daarbij heeft Comforta het merk Marla, dat in de Benelux schoenfournituren en onderhoudsmiddelen, zoals schoensmeer, Anti Rain, veters en inlegzolen op de markt brengt. Ook voor deze tak doen we veel eigen merken voor grootwinkelbedrijven."

“Ik werd nieuwsgierig naar die postcoderoosprojecten, nadat ik in de Omroeper een stuk hierover had gelezen over mijn overbuurman John van der Laan want: hoe werkt zoiets? Vervolgens kwam ik in contact met Cor ’t Hooft, projectcoördinator van GCN. Dat contact verliep heel prettig en voelde direct vertrouwd. Hij neemt je eigenlijk alle rompslomp uit handen: berekeningen, contacten met de overheden, verzekering en coördinatie van het gehele project. Nu liggen er 700 zonnepanelen op ons dak, waarvan 120 voor ons zelf en de rest is voor de coöperatie, genoeg voor ruim 80 huishoudens."

"Op zaterdag 21 mei werd de installatie, in aanwezigheid van de wethouder, het bestuur van GCN en leden - die panelen op ons dak hebben gekocht - officieel in gebruik gesteld. Kijk, ik ben mij zelf wel bewust van nut en noodzaak van duurzame energie, maar zonnepanelen op particuliere huizen vind ik niet mooi en die zogenaamde zonneweiden (hele polders vól met zonnepanelen) vind ik zonde van de natuur. Dus dan denk ik: er zijn in Nederland nog zàt van deze terreinen met bedrijfspanden die allemaal, op deze manier, met gemak volgelegd kunnen worden. En waarom niet? Win-win, dus daar help ik graag aan mee.”

Wie kan lid worden van GebiedsCoöperatie Nieuwkoop (GCN)?

GCN streeft ernaar steeds nieuwe postcodeprojecten te starten en zoekt daartoe nieuwe leden en bovendien geschikte daken. Zowel particulieren als bedrijven kunnen lid worden van GCN. Voor particuliere leden bedraagt de jaarlijkse contributie € 12 en bedrijven betalen € 120. Alle informatie, antwoorden op je vragen en de mogelijkheid om in te schrijven vind je op www.gcnieuwkoop.nl.


Meer nieuws

Pareltjes uit onze samenleving vandaag 11:14

Pareltjes uit onze samenleving: Adri Droogh

In de serie “pareltjes uit onze samenleving” geven wij aandacht aan bijzondere mensen, die veel voor de Nieuwkoopse gemeenschap betekenen. Zonder vrijwilligers kunnen verenigingen, clubs, stichtingen en genootschappen niet bestaan. Vrijwilligers kun je nooit genoeg hebben en gelukkig zijn er vele mensen, die zich in hun vrije tijd willen inzetten voor een ander. Zodra onze redacteur Theo Leliveld vindt dat er iemand meer in de schijnwerpers moet worden gezet plaatst de eindredactie het bijbehorende artikel. Deze keer over Adri Droogh.

Natuur en recreatie 26 apr. 2024 19:26

Tentoonstelling Wil Schropp

Wil Schropp is een kunstenaar die houten beelden maakt. Onlangs was deze markante man in Nieuwkoop. Dat ontging ook onze razende reporter Theo Leliveld niet...

Gemeente 26 apr. 2024 18:25

Kaag en Braassem en Nieuwkoop samen op zoek naar locatie vluchtelingenopvang

De gemeenten Kaag en Braassem en Nieuwkoop gaan samen op zoek naar een geschikte locatie voor de komst van een asielzoekerscentrum (azc). Dat hebben de gemeenteraden van Kaag en Braassem en Nieuwkoop besloten. De gemeenteraden gaven daarbij wel aandachtspunten mee op verschillende onderwerpen. De spreidingswet geeft de gemeenten de wettelijke opdracht vluchtelingen op te vangen, terwijl hun asielverzoek wordt beoordeeld. Voor 1 juli 2025 moeten de gemeenten samen zorgen voor 367 opvangplekken voor minimaal vijf jaar. Streven is voor de zomer een geschikte locatie te vinden voor een azc. Het gaat dus niet om reguliere woningen. Omdat de dorpskernen in beide gemeenten klein zijn, gaan zij op zoek naar een geschikte locatie in gebieden waar ze aan elkaar grenzen buiten het bestaand stad- en dorpsgebied (BSD).

Gemeente 26 apr. 2024 14:21

Lintjesregen in Nieuwkoop met bijzonder hoge onderscheiding

In aanloop naar Koningsdag heeft vrijdag de welbekende lintjesregen plaatsgevonden. Tien inwoners van de gemeente Nieuwkoop zijn onderscheiden. Hierbij is één Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, een onderscheiding die jaarlijks aan gemiddeld maar zo'n tien Nederlanders wordt uitgereikt.

Winkels 26 apr. 2024 13:44

Dorpsboerderij Nieuwkoop grote winnaar van de Jumbo Bas Bobeldijk Sponsoractie

Na zes weken sponsorvouchers sparen - en online verzilveren - bij Jumbo Bas Bobeldijk in Nieuwkoop is er een einde gekomen aan de Jumbo Bas Bobeldijk Sponsoractie. Op woensdagavond 24 april was de afsluitende avond in de kantine van SV Nieuwkoop waar alle deelnemers hun verdiende sponsorcheques in ontvangst mochten nemen. Dorpsboerderij Nieuwkoop was de grote winnaar en mocht een cheque ter waarde van bijna 2000 euro ontvangen uit handen van supermarkteigenaar Bas Bobeldijk.

Verkeer en vervoer 26 apr. 2024 09:49

Nieuwveenseweg N231 dicht voor werkzaamheden

De provincie voert onderhoud uit aan de Nieuwveenseweg (N231) tussen Nieuwveen en Nieuwkoop op maandag 6 en dinsdag 7 mei 2024. De weg is afgesloten van 6 mei 20.00 uur tot 7 mei 06.00 uur. Het verkeer volgt omleidingsroutes.