InTeylingen

Aantal nieuwe coronabesmettingen in Nieuwkoop afgelopen week opnieuw gestegen

Vorige week meldde GGD Hollands Midden een stijging in het aantal nieuwe coronabesmettingen, afgelopen week steeg dit aantal opnieuw.

Het totaal aantal nieuwe coronabesmettingen in Nieuwkoop lag afgelopen week op 105, dit ten opzichte van 101 nieuwe coronabesmettingen die week ervoor. In week 7 werden er 0 ziekenhuisopnamen en 0 sterfgevallen gemeld, in week 8 werd er 1 ziekenhuisopname en 1 sterfgeval gemeld in onze gemeente. Het aantal afgenomen coronatesten afgelopen week staat op zo’n 501, dit zijn 87 coronatesten minder dan de week ervoor.

Versoepelingen 

Tijdens de persconferentie afgelopen dinsdag werden een paar versoepelingen aangekondigd. Zo mag het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs deze week weer open worden gesteld voor alle leerlingen, voor minimaal één dag in de week. Ook mogen contactberoepen zoals kappers en schoonheidsspecialisten vanaf woensdag 3 maart weer aan de slag. Winkels mogen ook verder versoepelen, zij mogen namelijk private shopping aanbieden. Iedereen tot 27 jaar mag daarnaast ook weer buitensporten.


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 10:52

Jworxout: ''I will, I can, I do!''

''Als je bedenkt wat jij wil bereiken, geloof er dan in dat jij dit kan en doe het dan ook. Maar vaak is er een stemmetje in je hoofd die van alles naar jou schreeuwt.''

Advertorial Sport 10 apr. 2021 13:19

Hockeyclub Nieuwkoop op zoek naar nieuwe talenten

De Nieuwkoopse hockeyvereniging telt momenteel al twee damesteams. Die hockeyelftallen zijn zo vol geraakt dat de club nu een derde team wil oprichten. Hiervoor hebben zij nog wat versterkingen nodig. 

Wonen en bouwen 10 apr. 2021 10:46

Wonen en zorgen tegelijk

De eerste (pre-)mantelzorgwoningen in de gemeente zijn met succes gerealiseerd!

Algemeen 10 apr. 2021 09:10

Fraudegevoelige brief van Nextdoor in omloop in Nieuwkoop

In Nieuwkoop kwam op veel adressen een verdachte brief op de mat. In de brief worden bewoners uitgenodigd om lid te worden van een zogenaamde buurtapp genaamd: Nextdoor. Deze app is in opspraak vanwege identiteitsfraude. Een tip van de redactie: verscheur de brief. 

Advertorial Verkeer en vervoer 9 apr. 2021 16:33

Toyotarijders meest merktrouw

Is uw volgende auto ook weer een Toyota? De kans is groot van wel. EDM onderzocht met het brandswitchmodel de merkloyaliteit van autobezitters in Nederland. Wat blijkt? Nederlanders zijn steeds minder merktrouw, maar Toyotarijders juist steeds meer. Zelfs dure merken zoals BMW en Mercedes-Benz scoren minder goed. Gemiddeld is 50% van de occasionkopers merktrouw, bij nieuwe auto’s is dat 66%. De meest merktrouwe autobezitters? Toyota rijders!