Pixabay

70 euro subsidie voor energiebesparende producten

Woningeigenaren en huurders in de gemeente Nieuwkoop kunnen nu tot een bedrag van 70 euro gratis eenvoudige energiebesparende producten kopen.

Producten waarmee ze makkelijk zelf aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld radiatorfolie om de warmte beter in de woning te houden. Een brievenbusborstel en tochtstrippen om kou buiten te houden. Een waterbesparende douchekop of ledlampen.

Wethouder Gerben van Duin: “De goedkoopste energie is de energie die u niet gebruikt. Met de huidige energieprijzen is dat extra meegenomen. Maak dus gebruik van deze regeling en verlaag uw energierekening.”

Hoe de regeling werkt

Inwoners kunnen op twee manieren gebruik maken van de regeling:

  • Eén of meerdere producten van de maatregelenlijst kopen bij een (lokale) ondernemer en achteraf, tot een bedrag van 70 euro, de kosten declareren via www.duurzaambouwloket.nl/rrew-nieuwkoop. Op deze website staat ook de maatregelenlijst.

  • Eén of meerdere producten van de maatregelenlijst of een energiebespaarbox bestellen via de webshop (rrew.jouwbespaarbon.nl) tot een maximum van 70 euro.

Er geldt op=op. Op www.duurzaam-nieuwkoop.nl/energiebespaarbon staan de voorwaarden van de regeling en vinden inwoners diverse tips om energie te besparen.


Gratis advies van energiecoaches

Inwoners die eerst advies willen hoe zij het beste energie kunnen besparen, kunnen een keukentafelgesprek aanvragen met een van de energiecoaches. Dit kan via gcnieuwkoop.nl/energiecoach.

 


Meer nieuws

Verkeer en vervoer 16 jul. 2024 14:51

Werkzaamheden N231 Blokland en Achterweg

De provincie voert onderhoud uit op de provinciale weg N231 (Blokland en Achterweg) van 29 juli tot en met 19 augustus 2024. De weg is dan afgesloten.

Maatschappij 15 jul. 2024 14:52

BandGebeuren haalt 1500 euro op voor Bunkamp Noorden

Het bedrag werd maandag jl. overhandigd door Allan den Hertog, en Benjamin Verduijn aan bestuursleden van de organisatie Frank Kalshoven en Learoyd van der Haven. BandGebeuren 2024 werd zondag 26 mei gehouden. Het is een evenement waar een aantal bands optreedt. Die bands waren eerder dit jaar bij loting samengesteld uit een groep van tegen de dertig muzikanten.

Natuur en recreatie 15 jul. 2024 10:14

Ingebruikstelling Vuilwaterstation in Nieuwkoop

Vrijdagmiddag 5 juli jl. is in Nieuwkoop aan De Hoogt (in de bocht van de Nieuwveenseweg naar de Noordenseweg) een vuilwaterstation in gebruik genomen. Dit vuilwaterstation maakt het mogelijk om het zogenaamde 'zwarte water' (afvalwater van het toilet) op een milieuverantwoorde manier af te voeren.

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.