Z.V. De Plas op het NK Waterpolo

Op zaterdag 13 mei heeft de EG jeugd mee gedaan aan het Nederlands Kampioenschap Waterpolo voor kinderen onder 11 jaar. Het was een grote uitdaging waar zij hun kracht tegen de beste spelers testen. Alle beste teams uit het land waaronder elke kampioen uit de regio waren aanwezig.

In de eerste wedstrijd stond onze jeugd voor de eerste keer tegen een echte uitdaging. SVH Rotterdam kwam al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Met snelle zwemacties heeft Julia de ruimte om twee mooie doelpunten te scoren en de Plas komt 2-1 voor. Net voor het eind van de eerste helft was SVH terug gekomen, 2-2. De tweede helft had de Plas moeite met scoren, een paar mooie kansen maar het lukte niet om te scoren. Op de andere helft van het veld was Ruben zo sterk als keeper in het doel maar uiteindelijk heeft SVH nog twee doelpunten gescoord. De eindstand was 2-4 voor SVH.

In de volgende wedstrijd tegen de Robben was de Plas te sterk voor het team uit Hilversum. De Plas heeft in de eerste helft drie keer gescoord, met twee doelpunten van Julia en een geweldige actie van Charlotte, die vrij kwam en de bal heel hard in het doel schoot. In de tweede helft heeft Melanie ook een mooie zwemactie gemaakt en kreeg de bal naast de keeper. Ruben was nog een keer super sterk met veel gestopte ballen van de Robben maar de Robben schoot een bal net naast Ruben voor een eindstand van 4-1 voor de Plas.

De derde wedstrijd was tegen de nummer twee in de poule, de Zaan. De eerste helft was spannend en beide teams konden niet scoren. In de tweede helft wist de Zaan twee keer te scoren waar de Plas alleen de keeper van de Zaan vond. De Zaan heeft 0-2 gewonnen. Met de tweede wedstrijd net verloren was de Plas niet door naar de kwartfinale. Wel jammer, omdat zo dicht bij elkaar lag en net een paar gemiste kansen het verschil maakte. In de eerste drie wedstrijden heeft de Plas erg goed gespeeld en hebben de jongens en meiden laten zien dat ze thuis horen op het niveau van het NK.

Tijdens de laatste wedstrijd van het dag was een moe team van de Plas uitgespeeld tegen een sterk team van de Polar Bears. Hoewel de Polar Bears 9 doelpunten hebben gescoord, bleef de Plas door gaan en probeerde men veel acties te maken. Julia had twee keer de ruimte om de bal naast de keeper te schieten. Eindstand 9-2.

Aan het einde van de dag had Ruben veel complimenten ontvangen als een van de beste keepers op het toernooi. Julia was topscorer van alle meiden op het toernooi. Charlotte, Melanie, Jessica, Jackson, Maxime, Elouan en Anna hebben allemaal laten zien dat de Plas landelijk een van de topteams is. Voor zowel de kinderen, ouders en coaches een onwijs leuke en leerzame ervaring!