Youngboyz x FantESCy

Youngboyz naar het songfestival en start samenwerking met FantESCy

Nog iets minder dan twee weken en dan zitten miljoenen liefhebbers weer klaar om punten te geven en voorspellingen te doen tijdens het Eurovisie Songfestival. Dit jaar hoeven er geen bomen meer te sneuvelen voor deze papieren scorelijstjes: fans kunnen gebruik maken van de unieke app FantESCy (uitspraak: fantasy, in de spelling is een verwijzing opgenomen naar Eurovision Song Contest).

De interactieve FantESCy app is een eigen initiatief van Rotterdammer Levent Akkaya, consultant informatiemanagement met een voorliefde voor Eurovision. Hij is tevens vrijwilliger tijdens de editie in Rotterdam, als Delegation Host voor Estland.

Levent Akkaya vertelt: ''Binnen de app kunnen liefhebbers de officiële video's van alle landen bekijken, hun punten voor de inzendingen bijhouden en voorspellingen noteren zoals ze dit op papier al gewend zijn te doen. Door het maken van groepjes binnen de app is het ook mogelijk om eenvoudig het stemgedrag met familie en vrienden te vergelijken. FantESCy introduceert daarnaast ook een uniek een interactief competitie-element voor de liefhebbers van het Eurovisie Songfestival. Direct na de live shows in Rotterdam worden de punten en de rankings binnen de groepen bijgewerkt. Daarnaast wordt ook per land en wereldwijd de ranking bijgehouden.''

Ook al is FantESCy inmiddels in meer dan negentig landen wereldwijd gedownload, Levent hoopt via FantESCy de miljoenen kijkers extra (speel)plezier te bieden. Om gedurende deze weken de aandacht te trekken van de delegaties en pers heeft Levent Youngboyz benaderd om de Delegation Hosts (twee per deelnemend land) te voorzien van een mooi FantESCy shirt.

Sebas reageert: ‘'Levent is een collega van mij en we sparren vaak over onze ondernemingen. Levent is een creatieve spelontwikkelaar (met onder andere Stop de Mol www.funf.nl) en met de app FantESCy heeft hij een heel mooi nieuw product. Het is voor hem zaak dat zijn app onder de aandacht komt bij songfestival kijkers. Marketing is in deze fase van de uitrol van zijn app een belangrijk punt.’'

Dorus vervolgt: ''Om FantESCy en Youngboyz onder de aandacht te brengen bij Songfestival kijkers zijn we een samenwerking gestart. We hebben toffe shirtjes mogen leveren voor alle delegation hosts van het Songfestival. Een hele toffe samenwerking!''

Een uitgebreide beschrijving over de FantESCy app is beschikbaar op www.fantescy.com. De app kan gratis gedownload worden in de Google Play Store en de App Store van Apple.

Youngboyz x FantESCy (Songfestival)


Meer nieuws

Gemeente vandaag 14:21

Lintjesregen in Nieuwkoop met bijzonder hoge onderscheiding

In aanloop naar Koningsdag heeft vrijdag de welbekende lintjesregen plaatsgevonden. Tien inwoners van de gemeente Nieuwkoop zijn onderscheiden. Hierbij is één Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, een onderscheiding die jaarlijks aan gemiddeld maar zo'n tien Nederlanders wordt uitgereikt.

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Nieuwveenseweg N231 dicht voor werkzaamheden

De provincie voert onderhoud uit aan de Nieuwveenseweg (N231) tussen Nieuwveen en Nieuwkoop op maandag 6 en dinsdag 7 mei 2024. De weg is afgesloten van 6 mei 20.00 uur tot 7 mei 06.00 uur. Het verkeer volgt omleidingsroutes.

Gemeente gisteren 15:35

Gemeentehuis beklad tegen komst AZC

Het gemeentehuis van Nieuwkoop is afgelopen nacht beklad. De teksten zijn gericht tegen de mogelijke komst van een AZC. De gemeenteraad bespreek donderdagavond of samen met buurgemeente Kaag & Braassem naar een locatie wordt gezocht.

Cultuur gisteren 14:25

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop de komende week: Theater: Whisky proeverij, Gerard Alderliefste & Friends met “Une Belle Histoire” en Film: the Miracle Club.

Sport gisteren 13:04

YoLo Judo start in Nieuwkoop: Hajimé!

Vanaf half mei start een nieuwe Judoschool in Nieuwkoop: YoLo Judo. Op zowel 15 als 22 mei zijn er speciale introductiedagen in sporthal De Steupel om kennis te maken met dit nieuwe initiatief voor jeugd-judo.

Blog gisteren 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.