Pim Bakker

Volleybalvereniging Waterlanders

Volleybalvereniging Waterlanders kreeg deze beurt van Chris Kranenburg van TV Nieuwkoop, omdat zij ook over een net, dwars over het speelveld gehangen, moeten spelen. Maar bij de eerste trainingen van de ’mini’s’ (vanaf 5 jaar, op donderdagmiddag), hangt helemaal geen net.

“We beginnen met rollen en vangen van een bal, om ze alvast een beetje enthousiast te maken, daar moet je vroeg bij zijn, want de keuze voor een sport wordt soms al vóór hun 6e verjaardag gemaakt, zegt Waterlanders-voorzitter John Kwakkenbos.

De start van de Waterlanders ligt in Nieuwveen, waar de club destijds werd opgericht door Jaap Aartman. Zij speelden toen in de Ringkant, maar toen in 1973 de Steupel in gebruik werd genomen, was dat het moment om naar Nieuwkoop te verhuizen. Volgend jaar bestaan we dus 50 jaar; dat gaan we wel royaal vieren; we denken nu al na over een ’reünie-achtig’ feest. We hebben nu ruim 200 leden en spelen met onze eerste teams (dames en heren) in de Promotieklasse van regio West van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo). Onze recreanten: spelers, die voor de gezelligheid komen, het graag weer willen oppakken of vroeger competitie hebben gespeeld en zelf willen bepalen, hoe vaak en fanatiek zij komen trainen, spelen in Nieuwveen, Noorden en Nieuwkoop. Nieuwe leden mogen twee keer gratis meedoen.

Ik speel zelf geen volley, maar ben wel al jaren betrokken bij de club; onder andere als speaker bij evenementen en ik deed ook ander vrijwilligerswerk. En mijn drie kinderen zijn lid. En misschien: ’bij gebrek aan beter’? Ik vond het wel belangrijk om zeker te weten dat er voldoende draagvlak zou bestaan voor een ’buitenstaander’ als voorzitter, maar ik kan zeggen: de samenwerking binnen het bestuur is héél goed en ze zijn allemaal vakkundig, actief en zeer betrokken!

“In de coronatijd hebben we wel geprobeerd om de binding met de leden zo goed mogelijk te bewaren: zij kregen allemaal een bidon, met hun eigen naam erop, van de club. We organiseerden buitentrainingen op de speelweide van zwembad De Wel en betaalden (een deel van de) contributie terug. Eind mei vieren we ons eindfeest: ’Night at the Movie’.

We bestaan dankzij de contributie, inkomsten vanuit evenementen en onze sponsors; we hebben geen kantine met barinkomsten (maar ook geen zorgen). Ons ’thuishonk’ is Grand Café de Steupel, waar we een goede band hebben met beheerders duo Ed en Eveline. Zo is ook ons ’Hamburger Event’ ontstaan: in plaats van ’wij’ aan de bar en ’zij’ in de keuken, staan dan de spelers van heren 1 in de keuken en bakken hamburgers voor onze toeschouwers: na een thuiswedstrijd op zaterdagmiddag. Dan blijven de meesten graag eten. Dames 3 heeft hierop een eigen variatie bedacht: het Schnitzel Event.

Ons straatvolleybaltoernooi van weleer hebben we omgedoopt tot ’voetvolleybaltoernooi’: op 11 juni a.s. in samenwerking met SV Nieuwkoop, ook omdat aan ons Blacklight Matters Volleybaltoernooi heel wat voetballers meededen.”

De volgende

Kwakkenbos: “Ik ben zelf eigenlijk méér voet- dan volleyballer; Mijn jeugd ligt vooral bij SV Nieuwkoop, daar was ik ook jeugdleider en deed daar heel wat vrijwilligerswerk: voor het clubblad en de website.” Dat wordt de volgende; daartoe zoek ik één van de 2 duovoorzitters (of allebei) van SV Nieuwkoop op.

Loek Sassen


Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Nieuwveenseweg N231 dicht voor werkzaamheden

De provincie voert onderhoud uit aan de Nieuwveenseweg (N231) tussen Nieuwveen en Nieuwkoop op maandag 6 en dinsdag 7 mei 2024. De weg is afgesloten van 6 mei 20.00 uur tot 7 mei 06.00 uur. Het verkeer volgt omleidingsroutes.

Gemeente gisteren 15:35

Gemeentehuis beklad tegen komst AZC

Het gemeentehuis van Nieuwkoop is afgelopen nacht beklad. De teksten zijn gericht tegen de mogelijke komst van een AZC. De gemeenteraad bespreek donderdagavond of samen met buurgemeente Kaag & Braassem naar een locatie wordt gezocht.

Cultuur gisteren 14:25

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop de komende week: Theater: Whisky proeverij, Gerard Alderliefste & Friends met “Une Belle Histoire” en Film: the Miracle Club.

Sport gisteren 13:04

YoLo Judo start in Nieuwkoop: Hajimé!

Vanaf half mei start een nieuwe Judoschool in Nieuwkoop: YoLo Judo. Op zowel 15 als 22 mei zijn er speciale introductiedagen in sporthal De Steupel om kennis te maken met dit nieuwe initiatief voor jeugd-judo.

Blog gisteren 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.