Pim Bakker

Volleybalvereniging Waterlanders

Volleybalvereniging Waterlanders kreeg deze beurt van Chris Kranenburg van TV Nieuwkoop, omdat zij ook over een net, dwars over het speelveld gehangen, moeten spelen. Maar bij de eerste trainingen van de ’mini’s’ (vanaf 5 jaar, op donderdagmiddag), hangt helemaal geen net.

“We beginnen met rollen en vangen van een bal, om ze alvast een beetje enthousiast te maken, daar moet je vroeg bij zijn, want de keuze voor een sport wordt soms al vóór hun 6e verjaardag gemaakt, zegt Waterlanders-voorzitter John Kwakkenbos.

De start van de Waterlanders ligt in Nieuwveen, waar de club destijds werd opgericht door Jaap Aartman. Zij speelden toen in de Ringkant, maar toen in 1973 de Steupel in gebruik werd genomen, was dat het moment om naar Nieuwkoop te verhuizen. Volgend jaar bestaan we dus 50 jaar; dat gaan we wel royaal vieren; we denken nu al na over een ’reünie-achtig’ feest. We hebben nu ruim 200 leden en spelen met onze eerste teams (dames en heren) in de Promotieklasse van regio West van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo). Onze recreanten: spelers, die voor de gezelligheid komen, het graag weer willen oppakken of vroeger competitie hebben gespeeld en zelf willen bepalen, hoe vaak en fanatiek zij komen trainen, spelen in Nieuwveen, Noorden en Nieuwkoop. Nieuwe leden mogen twee keer gratis meedoen.

Ik speel zelf geen volley, maar ben wel al jaren betrokken bij de club; onder andere als speaker bij evenementen en ik deed ook ander vrijwilligerswerk. En mijn drie kinderen zijn lid. En misschien: ’bij gebrek aan beter’? Ik vond het wel belangrijk om zeker te weten dat er voldoende draagvlak zou bestaan voor een ’buitenstaander’ als voorzitter, maar ik kan zeggen: de samenwerking binnen het bestuur is héél goed en ze zijn allemaal vakkundig, actief en zeer betrokken!

“In de coronatijd hebben we wel geprobeerd om de binding met de leden zo goed mogelijk te bewaren: zij kregen allemaal een bidon, met hun eigen naam erop, van de club. We organiseerden buitentrainingen op de speelweide van zwembad De Wel en betaalden (een deel van de) contributie terug. Eind mei vieren we ons eindfeest: ’Night at the Movie’.

We bestaan dankzij de contributie, inkomsten vanuit evenementen en onze sponsors; we hebben geen kantine met barinkomsten (maar ook geen zorgen). Ons ’thuishonk’ is Grand Café de Steupel, waar we een goede band hebben met beheerders duo Ed en Eveline. Zo is ook ons ’Hamburger Event’ ontstaan: in plaats van ’wij’ aan de bar en ’zij’ in de keuken, staan dan de spelers van heren 1 in de keuken en bakken hamburgers voor onze toeschouwers: na een thuiswedstrijd op zaterdagmiddag. Dan blijven de meesten graag eten. Dames 3 heeft hierop een eigen variatie bedacht: het Schnitzel Event.

Ons straatvolleybaltoernooi van weleer hebben we omgedoopt tot ’voetvolleybaltoernooi’: op 11 juni a.s. in samenwerking met SV Nieuwkoop, ook omdat aan ons Blacklight Matters Volleybaltoernooi heel wat voetballers meededen.”

De volgende

Kwakkenbos: “Ik ben zelf eigenlijk méér voet- dan volleyballer; Mijn jeugd ligt vooral bij SV Nieuwkoop, daar was ik ook jeugdleider en deed daar heel wat vrijwilligerswerk: voor het clubblad en de website.” Dat wordt de volgende; daartoe zoek ik één van de 2 duovoorzitters (of allebei) van SV Nieuwkoop op.

Loek Sassen


Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 16:11

Bij Toyota Van Ekris Alphen a/d Rijn zijn ze een beetje gek geworden!

Wordt het een vakantie in eigen land? Of misschien een roadtrip door Europa? Waar u deze zomer ook heen gaat, een goede voorbereiding begint met de zomercheck. De monteurs van Toyota van Ekris Alphen a/d Rijn controleren dan alle cruciale punten, zoals de accu, vloeistoffen en bandenspanning.

Overige gisteren 13:58

Van boer tot bord: Proef het Groene Hart

Steeds meer restaurants in het Groene Hart koken met ingrediënten en producten uit de streek. Om hun ‘van boer tot bord’-werkwijze onder de aandacht te brengen in deze tijd waarin veel te doen is over de boeren, is de campagnewebsite ‘Proef het Groene Hart’ gemaakt. Een platform voor horecaondernemers om zich te presenteren als echte streekproductenlocatie.

Evenementen 3 aug. 2022 11:09

Open Aarlanden 50+: "Gezelligheid is het belangrijkste"

“Het aantal deelnemers voor ons 50+-toernooi loopt wel iets terug. Dat is overal wel zo, horen wij… maar het was weer een geweldige week: mooi weer, geen blessures, leuke mensen en er wordt veel gelachen op de banen en op het terras”, zegt Rianne Ubink, lid van de ’50+- commissie’.