VOA doet verder onderzoek naar komst mobiliteitscentrum

Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA) onderzoekt de behoefte naar de komst van een mobiliteitscentrum in Alphen. Omdat uit de response is gebleken dat hier vanuit ondernemers vraag naar is, wordt er nu verder onderzoek gedaan naar de behoefte in Nieuwkoop en Kaag en Braassem. 

Vanuit verschillende hoeken kwam bij het bestuur van de VOA de vraag voor het opstarten van een mobiliteitscentrum in Alphen in verband met de coronacrisis. Zo’n centrum is bedoeld voor bedrijven die momenteel mensen thuis hebben zitten, terwijl er ook bedrijven zijn die nu juist extra personeel nodig hebben. Om te kijken of hier behoefte aan is, heeft de VOA een enquête opgesteld.

De behoefte aan een mobiliteitscentrum blijkt aanwezig bij ondernemers uit Alphen. Dit bleek al uit de eerste resultaten van de enquête. Meer dan 25 bedrijven gaven toen aan hier behoefte aan te hebben. Eenzelfde inventarisatie werd daarom gedaan in Nieuwkoop en Kaag en Braassem. Uit de afgeronde enquête blijkt dat ongeveer 45 ondernemers interesse hebben in de mogelijkheden van een dergelijk centrum. “In de komende weken gaan de VOA, Rijnvicus en de gemeente om deze reden de mogelijkheden tot een vorming van een mobiliteitscentrum voor ondernemers in Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem, verder verkennen”, aldus de VOA.

Maar hoe ziet zo'n mobiliteitscentrum er dan uit? VOA licht toe: “Heel simpel, een klein team aan mensen met ervaring in arbeidsbemiddeling die vraag en aanbod bij elkaar gaan brengen. Dit doen zij door persoonlijk contact op te nemen met geïnteresseerde bedrijven en de medewerkers om wie het gaat. Dit is echt persoonlijk maatwerk.”


Meer nieuws

Coronacrisis in Nieuwkoop vandaag 13:04

Aalsmeerbaan weer in gebruik

Je hebt het misschien wel gemerkt. De Aalsmeerbaan op Schiphol is weer in gebruik. Dat betekent weer meer landende en startende vliegtuigen over onze gemeente.

Sport vandaag 12:42

Voetbalplezier voor de Nieuwkoopse jeugd in laatste vakantieweek

In de laatste week van de vakantie wordt er in samenwerking met De Complete Techniek voor de jeugd uit de gemeente Nieuwkoop een paar gezellige uren voetbal georganiseerd bij SV Nieuwkoop. Drie uur lang kunnen leeftijdsgenoten gezellig een balletje trappen onder leiding van gediplomeerde trainers.

Sport vandaag 10:41

Hoe gaat het met de sportscholen in Nieuwkoop?

1 juli mochten de sportscholen hun deuren weer openen. Zowel de sporters als de sportschoolmedewerkers stonden te popelen om weer te mogen starten. Zo ook Sportcentrum Nieuwkoop. Hoe is het hen de eerste week vergaan?

Algemeen gisteren 16:27

Winactie: win een diner voor twee bij Lkkr!

Diner voor twee bij Lkkr in Nieuwkoop? Yes please! Deze week kun je bij ons een diner voor twee personen met een drankje bij het restaurant winnen. Hoe? Check de website!

Overige gisteren 15:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk in Ter Aar. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit. 

Overige gisteren 13:51

Een chatgesprek helpt u verder

Bij veel verkoopwebsites verschijnt tegenwoordig een chatknop die uitnodigt om bij vragen te chatten. Bij zorg- en welzijnsinstellingen komt dit minder voor. Maar Tom in de buurt heeft wel zo’n chatknop, waar niet een chatbot (computer) achter zit maar wijkcoaches die direct kunnen reageren en inwoners verder kunnen helpen.