Pixabay

Verhoging starterslening

Jongeren of starters die hun eerste koopwoning willen aanschaffen kunnen bij de gemeente terecht voor een starterslening. Gemeente Nieuwkoop gaat deze starterslening verhogen.

Wethouder Ines de Ridder licht toe: ”De afgelopen periode zijn de woningprijzen fors gestegen. Om de starters op de woningmarkt een extra steuntje in de rug te bieden hebben wij besloten om de starterslening te verhogen naar een bedrag van maximaal € 50.000.” 

Starterslening aanvragen 

Er geldt een aantal voorwaarden voor het aanvragen van de starterslening. Zo komen starters en jongeren buiten de gemeente ook in aanmerking voor de starterslening, mits zij in de afgelopen 10 jaar minimaal 1 jaar in de gemeente Nieuwkoop hebben gewoond. Verder zijn de onderstaande voorwaarden belangrijk wanneer je een starterslening wilt aanvragen: 

  • de lening is exclusief voor starters; het moet dus gaan om de aanschaf van een eerste koopwoning; 
  • de lening is verkrijgbaar voor woningen met een aankoopprijs tot aan de NHG-grens (Nationale Hypotheek Garantie), zijnde in 2022 € 355.000 exclusief aanvullende duurzaamheidsmaatregelen. 

Meer informatie over de starterslening en een link naar het aanvraagformulier zijn te vinden op www.nieuwkoop.nl/starterslening

Woningbouw 

De vraag naar betaalbare koopwoningen blijft toenemen. De komende jaren bouwt de gemeente deze woningen binnen verschillende woningbouwprojecten verspreid door de gemeente. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Nieuwkoop Bouwt op www.nieuwkoop.nl/nieuwkoop-bouwt.  


Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 16:11

Bij Toyota Van Ekris Alphen a/d Rijn zijn ze een beetje gek geworden!

Wordt het een vakantie in eigen land? Of misschien een roadtrip door Europa? Waar u deze zomer ook heen gaat, een goede voorbereiding begint met de zomercheck. De monteurs van Toyota van Ekris Alphen a/d Rijn controleren dan alle cruciale punten, zoals de accu, vloeistoffen en bandenspanning.

Overige gisteren 13:58

Van boer tot bord: Proef het Groene Hart

Steeds meer restaurants in het Groene Hart koken met ingrediënten en producten uit de streek. Om hun ‘van boer tot bord’-werkwijze onder de aandacht te brengen in deze tijd waarin veel te doen is over de boeren, is de campagnewebsite ‘Proef het Groene Hart’ gemaakt. Een platform voor horecaondernemers om zich te presenteren als echte streekproductenlocatie.

Evenementen 3 aug. 2022 11:09

Open Aarlanden 50+: "Gezelligheid is het belangrijkste"

“Het aantal deelnemers voor ons 50+-toernooi loopt wel iets terug. Dat is overal wel zo, horen wij… maar het was weer een geweldige week: mooi weer, geen blessures, leuke mensen en er wordt veel gelachen op de banen en op het terras”, zegt Rianne Ubink, lid van de ’50+- commissie’.