Tentoonstelling over diverse puddingvormen

In het museum van Ter Aar is onlangs een bijzondere tentoonstelling geopend. De vitrines zijn gevuld met 400 puddingvormen uit de collectie van mevrouw Couperus-Vissenberg. De vormen komen uit vervlogen tijden maar zijn goed bewaard gebleven.

Ze bestaan uit verschillende vormen en soorten zoals steen, keramiek en staal. Het gaat voornamelijk om puddingvormen afkomstig uit Engeland, het land van de pudding. De secretaris van de Nederlandse vereniging van puddingvormen, Lia Bernard, kwam speciaal langs en heeft onlangs de tentoonstelling geopend. Dit gebeurde op symbolische wijze door middel van het storten van een pudding.

Afgelopen weekend bezochten leden van de Nederlandse vereniging van puddingvormen het museum van Ter Aar en waren positief verrast over de rijke collectie. De tentoonstelling is al in volle gang en loopt tot 20 augustus. Op de laatste dag van de tentoonstelling zullen de puddingvormen worden geveild. Het museum van Ter Aar, gelegen aan Westkanaalweg 118, is geopend op woensdag, zaterdag en zondag 14:00-16:00.


Meer nieuws

Calamiteiten 28 sep. 2023 22:08

Huiszoeking in Ter Aar in zaak plofkraken

In een groot onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken. In onder andere Ter Aar werden huiszoekingen verricht.

Calamiteiten 27 sep. 2023 22:19

Passanten redden bestuurster uit auto te water in Vrouwenakker

Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een voertuig te water aan de Ruigekade in Vrouwenakker. Aldaar was een bestuurster met haar auto de Amstel ingereden. Enkele toevallige passanten redden haar uit het voertuig. (Foto: Politie Kaag & Braassem)

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 08:40

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Cultuur 26 sep. 2023 19:46

Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Sport 26 sep. 2023 16:38

5 jaar wandelvoetbal bij Altior

Waar en wanneer kun je zo’n 80 grijze (en kale) mannen bij elkaar in een voetbalkantine zien? Welnu, dat kon afgelopen vrijdag (22 september) bij Altior, dat een Walking Football-toernooi organiseerde met deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van Nederland: Monnickendam, Voorschoten, Dordrecht, Maarssen, Amstelveen, Hoofddorp, Kamerik en natuurlijk van Altior zelf, met twee teams: Tikkietrug en Effe Breed.