Psychosomatische therapie

Sinds enkele jaren werkt ProMove, bewegen & gezondheid samen met Wendy Kleijn op het gebied van de psychosomatische therapie.

De psychosomatische therapeut behandelt patiënten met lichamelijke klachten waarbij psychosociale stressfactoren een rol spelen bij het ontstaan of het aanhouden van de klachten.

Hierbij kun je denken aan: stress- en spanningsklachten, bijvoorbeeld als u last heeft van slaapproblemen, lusteloosheid, vermoeidheid, wisselende spier- en gewrichtspijn, benauwdheid, duizeligheid en/of hoofdpijn.  Andere klachten waarbij de psychosomatische oefentherapeut kan helpen zijn: overspannenheid, burn-out, chronische pijn, fibromyalgie, depressiviteit, hyperventilatie, angst- en paniekklachten en hoofdpijn.

De therapeut helpt u bij het bewust worden van de, in het lichaam aanwezige, spanning. Dit is meestal een eerste stap in het leren hoe met deze spanning om te gaan en hoe deze spanning door u te beïnvloeden is. Daarnaast blijkt dat bewegen bij veel van deze aandoeningen zeer belangrijk is, maar vaak is juist het weer gaan bewegen het grootste probleem. De psychosomatische oefentherapeut is bij uitstek de specialist die daarbij kan helpen.

Indien nodig werkt ze ook samen met de huisarts, POH GGZ, psycholoog, fysio- of manueel therapeut en maatschappelijk werker om zo tot een optimale behandeling te komen.

Wendy werkt op maandagochtend op de dependance aan de Nieuwveenseweg, woensdagmiddag in Gezondheidscentrum De Aar in Ter Aar, op de vrijdagochtend in Nieuwkoop op de Vijverhof en op de vrijdagmiddag op de dependance aan de Nieuwveenseweg.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of een afspraak maken?  Neem dan via onderstaande informatie contact op met ProMove, bewegen & gezondheid.

- Telefoonnummer 0172-575261

- E-mail naar info@promove.nu

- WhatsApp bericht naar 06-57821791.

- Meer informatie kunt u ook vinden op www.promove.nu


Meer nieuws

Cultuur gisteren 12:17

Wordt Nederland preutser? Ontdek het zelf in de expositie BLOOTGEWOON-2

Vanwege het overweldigende succes van vorig jaar heeft de Modeltekengroep Nieuwkoop gemeend dit jaar een vervolgexpositie te maken met als titel BLOOTGEWOON-2. Heeft u vorig jaar gemist, kom dan nu kijken in de herkansing. En was u vorig jaar wel van de partij? Kom dan ook want er is weer veel nieuws te zien en te beleven.

Rechtszaak 9 dec. 2023 14:34

Gemeente Nieuwkoop zet beroep tegen natuurvergunning Schiphol door

De gemeenteraad van Nieuwkoop heeft besloten het beroep tegen de natuurvergunning van Schiphol voort te zetten. Schiphol kreeg de vergunning in september. De raad ziet dat er voldoende juridische gebreken zijn om de vergunning aan te vechten.

Maatschappij 8 dec. 2023 10:40

Kerstmarkt bij Ipse de Bruggen Nieuwveen

Niet vergeten: Op donderdag 14 december is de Kerstmarkt in tuincentrum de Olifant, achter op landgoed Ursula in Nieuwveen. “Klanten zijn welkom van 10:00 tot 17:00 uur, zegt dagbestedings-begeleider Joke Loos. “We verkopen van alles: kerststukjes, vogelvoerstukken, insectenhotels en nog véél meer. En alles zelf gemaakt door onze cliënten: vriendelijk geprijsd en van alles bestaat er maar één!”

Muziek 7 dec. 2023 13:25

Kerstsamenzang op zondag 17 december

“Ja, we mogen weer: op zondagmiddag om 15:00 uur in de H. Adrianuskerk in Langeraar!” zegt Louis Hoogervorst, lid van de werkgroep Kerstsamenzang, bestaande uit vertegenwoordigers van de hervormde-, gereformeerde- en katholieke kerk. “We kregen vorig jaar zoveel leuke reacties; veel oudere mensen blijken liever overdag nog op pad te gaan, dan in het donker en er waren trouwens ook heel wat gezinnen met jonge kinderen. Ondanks dat het overdag is, zorgen we tòch dat de kerk sfeervol wordt verlicht.”

Dieren 6 dec. 2023 21:57

Honden mogen weer los in deel park Buytenwech

Honden mogen weer loslopen in het noordelijke deel van park Buytenwech in Nieuwkoop. De gemeente had eerder bepaald dat dit niet meer mocht na meldingen van bezorgde inwoners over de combinatie loslopende honden en spelende kinderen. De gemeente draait dit besluit nu terug.