Gemeente Nieuwkoop

Positieve reacties op ontwerp Weteringplein

Op de goed bezochte inloopavond over het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte van het Weteringplein in Nieuwveen op 25 januari waren veel positieve reacties te horen: ‘Het is mooi om te zien dat er echt gewerkt is met onze ideeën’, en ‘Het zijn mooie gebouwen, passend bij het dorpse karakter van Nieuwveen’. 

Woningstichting Nieuwkoop (WSN) presenteerde er in samenwerking met de gemeente de ontwerpen van architect Atelier Dutch.

Wethouder Ines de Ridder: “Door de eerdere gesprekken met inwoners over de ontwikkeling van dit plein zijn we gezamenlijk tot een mooi ontwerp gekomen. Het is een prachtige aanvulling op het centrum in Nieuwveen, waarbij ook de koppeling met de winkels geoptimaliseerd wordt. Goed om te zien dat veel inwoners blij zijn met het resultaat dat we hebben gepresenteerd.”

Frank Swager van WSN vertelt: “Het is fantastisch om te horen dat het ontwerp van de gebouwen een reflectie is van de ideeën en keuzes die zijn aangedragen door geïnteresseerden die tijdens de eerdere participatiebijeenkomsten aanwezig waren. En dat het gelukt is om een ontwerp te presenteren dat past in het dorpse karakter van Nieuwveen."

Met deze positieve reacties gaan we door naar het volgende mooie moment: het slaan van de eerste paal, zoals deze is gepland in de zomer. De verwachting is dat de woningen eind 2024 opgeleverd worden en bewoond kunnen worden. WSN verhuurt de woningen. Als u wilt huren, moet u ingeschreven staan bij www.hureninhollandrijnland.nl. Meer informatie over de woningtoewijzing publiceert WSN binnenkort op haar website.

In 2019 en 2020 is er samen met omwonenden en geïnteresseerden volop gewerkt naar de invulling en uitstraling van het stedenbouwkundig plan en het beeldkwaliteitsplan en vervolgens uitgewerkt in het bestemmingsplan ‘Weteringplein’. Het bestemmingsplan is inmiddels onherroepelijk. Er is al gestart met het bouwrijp maken van het terrein.


Meer nieuws

Milieu en duurzaamheid gisteren 14:35

Dorpsraad schoont Langeraarse Plassen

Zwerfafval zorgt voor veel ergernis. Het trekt ongedierte aan en het bederft uitzicht op de natuur in en op het water. Bovendien is zwerfvuil slecht voor natuur, dier en mens: het kan de bodem vervuilen en dieren eten het op of raken er in verstrikt.

Advertorial Cultuur gisteren 11:13

Tsjechovs wereldberoemde De Kersentuin komt naar Alphen

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger schitteren in één van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire: De Kersentuin van Anton Tsjechov. In deze nieuwe bewerking toont Toneelgroep Maastricht een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De toneelklassieker is op 5 april te zien in Theater Castellum.

Overige 16 mrt. 2023 10:19

Inspraakavond 21 maart: aanleg zonnevelden Nieuwkoop

De taskforce RES van Dorpsraad ’Rondom de Plassen’ maakt zich ernstig zorgen over plannen van de gemeente, om de Vierambachtspolder (de polder ten zuiden van Langeraar) - als één van vier potentiële gebieden - aan te wijzen om daar eventueel 110 voetbalvelden aan zonnepanelen aan te leggen.

Politiek 15 mrt. 2023 22:01

Stembiljetten op bij meerdere stembureau’s

Op enkele stembureau's in de gemeente Nieuwkoop waren de stembiljetten voor de waterschapsverkiezingen op. Hierdoor konden meerdere mensen hun stem niet uitbrengen.