Pluktuin van de Sfeerstal: nu op z’n mooist!

[Nieuwveen] Dita Bos van de pluktuin: “Wat nu (juli) bloeit, zijn vooral de vaste planten: De bloementuin ligt er prachtig bij en is aangelegd met een rijke schakering van kleuren, vormen en bloeitijden en blijft tot het einde van de herfst mooi.’’

Ze vervolgt: ‘’Van maandag t/m zaterdag zijn er bloemen te plukken van 10.00 – 17.30 uur. We hebben maatregelen genomen, die nodig zijn om onze bezoekers weer op een veilige manier te ontvangen: We stellen bij aankomst een paar vragen om te voorkomen, dat mensen met gezondheidsklachten naar binnen gaan; mensen moeten bij de ingang hun handen wassen en hebben een vaste  looproute, zodat bezoekers bij het in- en uitlopen elkaar niet kunnen kruisen. Bovendien staan de tafels op het terras op een veilige afstand van elkaar.’’

De Sfeerstal is gelegen aan de Hogendijk in Nieuwveen. In de tuin (1 hectare) kan men rustig wandelen of zitten aan de picknicktafels in het gras om van het uitzicht te genieten. Kinderen kunnen naar hartelust schommelen, op de trampoline en crossen op de  trapauto’s. Dita vervolgt: “En de mensen pakken bij aankomst een mandje en knipschaartje en mogen alle bloemen plukken (behalve op zondag), en betalen daarvoor een klein bedrag en kunnen thuis nog genieten van een vers geplukt boeket.

Op het grasveld zitten Marilyn uit Roelofarendsveen met haar collega-vriendin Bianca en hun kinderen te genieten van het mooie weer: “Wij komen hier wel eens vaker, want het is hier altijd heerlijk rustig, leuk voor de kinderen en ik krijg er altijd nieuwe energie van”.

Alle informatie omtrent mogelijkheden zijn na te lezen op www.sfeerstal.nl.


Meer nieuws

Coronacrisis in Nieuwkoop vandaag 13:04

Aalsmeerbaan weer in gebruik

Je hebt het misschien wel gemerkt. De Aalsmeerbaan op Schiphol is weer in gebruik. Dat betekent weer meer landende en startende vliegtuigen over onze gemeente.

Sport vandaag 12:42

Voetbalplezier voor de Nieuwkoopse jeugd in laatste vakantieweek

In de laatste week van de vakantie wordt er in samenwerking met De Complete Techniek voor de jeugd uit de gemeente Nieuwkoop een paar gezellige uren voetbal georganiseerd bij SV Nieuwkoop. Drie uur lang kunnen leeftijdsgenoten gezellig een balletje trappen onder leiding van gediplomeerde trainers.

Sport vandaag 10:41

Hoe gaat het met de sportscholen in Nieuwkoop?

1 juli mochten de sportscholen hun deuren weer openen. Zowel de sporters als de sportschoolmedewerkers stonden te popelen om weer te mogen starten. Zo ook Sportcentrum Nieuwkoop. Hoe is het hen de eerste week vergaan?

Algemeen gisteren 16:27

Winactie: win een diner voor twee bij Lkkr!

Diner voor twee bij Lkkr in Nieuwkoop? Yes please! Deze week kun je bij ons een diner voor twee personen met een drankje bij het restaurant winnen. Hoe? Check de website!

Overige gisteren 15:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk in Ter Aar. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit. 

Overige gisteren 13:51

Een chatgesprek helpt u verder

Bij veel verkoopwebsites verschijnt tegenwoordig een chatknop die uitnodigt om bij vragen te chatten. Bij zorg- en welzijnsinstellingen komt dit minder voor. Maar Tom in de buurt heeft wel zo’n chatknop, waar niet een chatbot (computer) achter zit maar wijkcoaches die direct kunnen reageren en inwoners verder kunnen helpen.