Loek Sassen

Mijn Club: Nicolaas Boys

Voetbalvereniging Nicolaas Boys bestaat sinds 1934 en is daarmee de oudste voetbalclub van de gemeente Nieuwkoop. Voorzitter is Gerhard Burgmeijer: ”Ik ben een geboren Nieuwvener, heb er niet altijd gewoond, maar wel altijd gevoetbald. Ik begon bij de D-tjes, maar kwam nooit verder dan het tweede….Op zeker moment kwam ik in het bestuur en ben ik voorzitter sinds ’n jaar of 4.”

Het huidige bestuur, (8 personen) bestaat in z’n geheel uit geboren Nieuwveners, die (ooit) zelf actieve voetballers waren. “En dat vind ik wel belangrijk, want je kunt iets organiseren, maar je draagt daarvoor ook de verantwoordelijkheid en dan helpt het wel, als de leden je kennen. Bij ons geldt, ook voor de leden: Een vereniging ben je samen! Lid zijn van een club betekent ook, dat er iedere week, behalve de training en ’n partijtje voetbal, werk aan de winkel is: leider zijn van een elftal, training geven of organiseren van een feest- of bingoavond. Aan ouders van nieuwe (jeugd-)leden vragen we ook altijd: “Wat kunt ú doen voor onze club?” Bijvoorbeeld op zaterdag de pupillen naar de gastclub brengen of liever ’iets technisch’? Want ook: bij ons ligt iedere zaterdag, voor alle spelers, een schoon gewassen tenue klaar; ze hoeven zelf alleen hun eigen voetbalschoenen maar mee te nemen!”

“Als RK-vereniging liggen onze roots op zondag, maar Nic. Boys 1 en 2 komen dit seizoen uit in de  zaterdagcompetitie. Enerzijds omdat het zondagamateurvoetbal langzaam terugloopt, zodat er binnenkort in district West II op zondag geen vierde klasse meer bestaat. Maar het belangrijkste is toch wel, dat we de streekderby’s missen èn we liever spelen tegen mensen en verenigingen, die we kennen; dat was steeds minder vaak het geval.”

Chapeau

“We voeren vanuit Stichting Buitensport Nieuwkoop (STIBUNI) overleg met de gemeente en ik wil hen graag een compliment maken: zij hebben er - in coronatijd - echt àlles aan gedaan om (buiten-)sportverenigingen te ondersteunen, anders waren er veel meer ’naar de kloten’ gegaan! Ik denk trouwens ook, dat we dankzij corona veel geleerd hebben, sommige ’oude’ waarden krijgen een nieuwe betekenis, hetgeen misschien wel ten goede komt aan de samenleving, ook binnen onze club.”

Ambitie

“Ons streven is om in de toekomst meer een ’Omnisport’-vereniging te worden: we hebben ’n prachtige locatie, maar die ligt meestal leeg; ongebruikt! Wij kunnen, onzes inziens, véél meer bieden: jeu de boules, beachvolley en misschien nog veel meer?! Wij denken ook na, hoe je zelf kan bijdragen aan een vitale gemeenschap. Niet alleen praten, maar je moet ook bereid zijn om ’n echte bijdrage te leveren. Daarom: misschien is onze plek wel heel geschikt voor het nieuw te bouwen IKC met een sporthal erbij? Maar ik wil eerst nog even benadrukken: ik ben heel trots wat onze leden en vrijwilligers er nu met elkaar van maakten. Vooral dankzij onze vrijwilligers hebben we ’n prachtig complex, wat goed onderhouden wordt. Ik loop graag zelf een rondje met Theo (van der Meer) over het veld om zèlf te zien hoe het erbij ligt; op dit moment hebben we wat problemen met gele plekken in het hoofdveld, dus de vergelijking ’bij de buren is het gras altijd groener’ klopt meestal niet, maar nu wel! We willen ons op termijn ook méér openstellen voor damesvoetbal en voor Walking Football zoek ik eigenlijk nog zo’n ’mannetje’ zoals Peter Otto bij Altior…”

De volgende

Burgmeijer: “Het beste nieuws? Dat we op 25 september weer een streekderby - een kraker van jewelste! - spelen tegen NSV. Twee weken later tegen Zevenhoven en in het voorjaar van 2022 tegen Sportief in Woerdense Verlaat!” Dat maakt nieuwsgierig, daarom zoek ik, voor de volgende editie van Mijn Club, de voorzitter van vv Sportief: Wilco Griffioen, op.

Loek Sassen


Meer nieuws

Gemeente gisteren 15:35

Gemeentehuis beklad tegen komst AZC

Het gemeentehuis van Nieuwkoop is afgelopen nacht beklad. De teksten zijn gericht tegen de mogelijke komst van een AZC. De gemeenteraad bespreek donderdagavond of samen met buurgemeente Kaag & Braassem naar een locatie wordt gezocht.

Cultuur gisteren 14:25

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop de komende week: Theater: Whisky proeverij, Gerard Alderliefste & Friends met “Une Belle Histoire” en Film: the Miracle Club.

Sport gisteren 13:04

YoLo Judo start in Nieuwkoop: Hajimé!

Vanaf half mei start een nieuwe Judoschool in Nieuwkoop: YoLo Judo. Op zowel 15 als 22 mei zijn er speciale introductiedagen in sporthal De Steupel om kennis te maken met dit nieuwe initiatief voor jeugd-judo.

Blog gisteren 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.

Sport 24 apr. 2024 19:48

Terugblikken op het afgelopen weekend

De meivakantie wordt geopend met Koningsdag in het weekend. Dus is er geen speelronde in de diverse competities, maar zijn er louter festiviteiten. Onze verslaggever Theo Leliveld keek terug op de sportieve prestaties...