Loek Sassen

Mijn Club: Nicolaas Boys

Voetbalvereniging Nicolaas Boys bestaat sinds 1934 en is daarmee de oudste voetbalclub van de gemeente Nieuwkoop. Voorzitter is Gerhard Burgmeijer: ”Ik ben een geboren Nieuwvener, heb er niet altijd gewoond, maar wel altijd gevoetbald. Ik begon bij de D-tjes, maar kwam nooit verder dan het tweede….Op zeker moment kwam ik in het bestuur en ben ik voorzitter sinds ’n jaar of 4.”

Het huidige bestuur, (8 personen) bestaat in z’n geheel uit geboren Nieuwveners, die (ooit) zelf actieve voetballers waren. “En dat vind ik wel belangrijk, want je kunt iets organiseren, maar je draagt daarvoor ook de verantwoordelijkheid en dan helpt het wel, als de leden je kennen. Bij ons geldt, ook voor de leden: Een vereniging ben je samen! Lid zijn van een club betekent ook, dat er iedere week, behalve de training en ’n partijtje voetbal, werk aan de winkel is: leider zijn van een elftal, training geven of organiseren van een feest- of bingoavond. Aan ouders van nieuwe (jeugd-)leden vragen we ook altijd: “Wat kunt ú doen voor onze club?” Bijvoorbeeld op zaterdag de pupillen naar de gastclub brengen of liever ’iets technisch’? Want ook: bij ons ligt iedere zaterdag, voor alle spelers, een schoon gewassen tenue klaar; ze hoeven zelf alleen hun eigen voetbalschoenen maar mee te nemen!”

“Als RK-vereniging liggen onze roots op zondag, maar Nic. Boys 1 en 2 komen dit seizoen uit in de  zaterdagcompetitie. Enerzijds omdat het zondagamateurvoetbal langzaam terugloopt, zodat er binnenkort in district West II op zondag geen vierde klasse meer bestaat. Maar het belangrijkste is toch wel, dat we de streekderby’s missen èn we liever spelen tegen mensen en verenigingen, die we kennen; dat was steeds minder vaak het geval.”

Chapeau

“We voeren vanuit Stichting Buitensport Nieuwkoop (STIBUNI) overleg met de gemeente en ik wil hen graag een compliment maken: zij hebben er - in coronatijd - echt àlles aan gedaan om (buiten-)sportverenigingen te ondersteunen, anders waren er veel meer ’naar de kloten’ gegaan! Ik denk trouwens ook, dat we dankzij corona veel geleerd hebben, sommige ’oude’ waarden krijgen een nieuwe betekenis, hetgeen misschien wel ten goede komt aan de samenleving, ook binnen onze club.”

Ambitie

“Ons streven is om in de toekomst meer een ’Omnisport’-vereniging te worden: we hebben ’n prachtige locatie, maar die ligt meestal leeg; ongebruikt! Wij kunnen, onzes inziens, véél meer bieden: jeu de boules, beachvolley en misschien nog veel meer?! Wij denken ook na, hoe je zelf kan bijdragen aan een vitale gemeenschap. Niet alleen praten, maar je moet ook bereid zijn om ’n echte bijdrage te leveren. Daarom: misschien is onze plek wel heel geschikt voor het nieuw te bouwen IKC met een sporthal erbij? Maar ik wil eerst nog even benadrukken: ik ben heel trots wat onze leden en vrijwilligers er nu met elkaar van maakten. Vooral dankzij onze vrijwilligers hebben we ’n prachtig complex, wat goed onderhouden wordt. Ik loop graag zelf een rondje met Theo (van der Meer) over het veld om zèlf te zien hoe het erbij ligt; op dit moment hebben we wat problemen met gele plekken in het hoofdveld, dus de vergelijking ’bij de buren is het gras altijd groener’ klopt meestal niet, maar nu wel! We willen ons op termijn ook méér openstellen voor damesvoetbal en voor Walking Football zoek ik eigenlijk nog zo’n ’mannetje’ zoals Peter Otto bij Altior…”

De volgende

Burgmeijer: “Het beste nieuws? Dat we op 25 september weer een streekderby - een kraker van jewelste! - spelen tegen NSV. Twee weken later tegen Zevenhoven en in het voorjaar van 2022 tegen Sportief in Woerdense Verlaat!” Dat maakt nieuwsgierig, daarom zoek ik, voor de volgende editie van Mijn Club, de voorzitter van vv Sportief: Wilco Griffioen, op.

Loek Sassen


Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 16:11

Bij Toyota Van Ekris Alphen a/d Rijn zijn ze een beetje gek geworden!

Wordt het een vakantie in eigen land? Of misschien een roadtrip door Europa? Waar u deze zomer ook heen gaat, een goede voorbereiding begint met de zomercheck. De monteurs van Toyota van Ekris Alphen a/d Rijn controleren dan alle cruciale punten, zoals de accu, vloeistoffen en bandenspanning.

Overige gisteren 13:58

Van boer tot bord: Proef het Groene Hart

Steeds meer restaurants in het Groene Hart koken met ingrediënten en producten uit de streek. Om hun ‘van boer tot bord’-werkwijze onder de aandacht te brengen in deze tijd waarin veel te doen is over de boeren, is de campagnewebsite ‘Proef het Groene Hart’ gemaakt. Een platform voor horecaondernemers om zich te presenteren als echte streekproductenlocatie.

Evenementen 3 aug. 2022 11:09

Open Aarlanden 50+: "Gezelligheid is het belangrijkste"

“Het aantal deelnemers voor ons 50+-toernooi loopt wel iets terug. Dat is overal wel zo, horen wij… maar het was weer een geweldige week: mooi weer, geen blessures, leuke mensen en er wordt veel gelachen op de banen en op het terras”, zegt Rianne Ubink, lid van de ’50+- commissie’.