Advertorial Gezondheid en welzijn

Last van eczeem: Hoe kan dat en wat kun je eraan doen?

Heb jij veel last van eczeem of ben je langdurig verkouden? En hoe komt dat dan? Waarom uiten problemen zich via de huid, longen of slijmvliezen? Hoe kan het dat mensen met huidproblemen langdurig verkouden zijn, en vaak ook een laag energie niveau hebben en/of chronische pijn?

‘’Vaak zijn dit soort klachten een  symptoom en niet een probleem op zich’’, vertelt Judith van Jworxout. ‘’De grootste reden waarom problemen zich uiten via de huid of slijmvliezen, is omdat het lichaam via de huid, slijmvliezen en longen ook afvalstoffen kan uitscheiden. Dit is zeker niet de weg waar het lichaam de voorkeur voor heeft. We hebben namelijk twee uitscheidingsmechanismen: het primaire en secundaire uitscheidingsmechanisme.

Onder het primaire uitscheidingsmechanisme behoren:

- De darmen

- De lever

- De nieren

Onder het secundaire uitscheidingsmechanisme behoren:

- De longen

- De slijmvliezen in oog, oor & neus

- En dus de huid

Het primaire uitscheidingsmechanisme heeft als belangrijke functie om toxische stoffen het lichaam uit te helpen. Dit kunnen stoffen zijn die van buiten naar binnen komen, maar ook stoffen die van binnenuit schadelijk zijn geworden. Bijvoorbeeld: een hormoon op zichzelf is niet schadelijk, maar ná gebruik blijft er een restant over dat niet kan worden hergebruikt. Het is dan vanaf dat moment toxisch geworden.''

Ze vervolgt: ''De darmen, lever en nieren besteden een groot deel van hun tijd aan uitscheiding. Dit mechanisme kent een bepaalde capaciteit en doet niet aan overwerken! Kortom, wanneer het lichaam teveel wordt belast, (door darmproblemen of een ongezonde levensstijl) schakelt het de hulp in van het secundaire mechanisme.

De longen, de slijmvliezen in oog, oor & neus en de huid zijn dan aan de buurt om schadelijke stoffen naar buiten te werken. Zo wordt de huid gevoeliger voor ontsteking, is eerder rood en geïrriteerd en dus veel ontvankelijker voor huidproblemen.

Mensen met eczeem of psoriasis weten vaak niet wat ze overkomt wanneer ze op deze manier benaderd worden. De kennis is totaal nieuw, de aanpak is totaal anders en de resultaten komen altijd snel en zijn 100% blijvend!''

Herken jij jezelf in deze klachten, lees dan hier het succes verhaal van eczeem.

Vul het gratis intakeformulier in, en Judith neemt vrijblijvend contact met jou op.

WhatsApp Image 2021-01-15 at 13.08.29.jpeg

Dit is één van de heerlijke recepten uit het boek Vitality food by Jworxout. Het receptenboek krijg je bij het vitaliteit-coaching traject van jworxout. Voor meer informatie kijk je op www.jworxout.com.


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 16:14

1 jaar Gezondheidscentrum “De Aar”

Het is alweer een jaar geleden dat Gezondheidscentrum “De Aar” in Ter Aar haar deuren opende. Dat het zo’n turbulent jaar zou worden kon niemand voorspellen.

Advertorial Sport vandaag 08:51

Ouder-Kind maandchallenge van Jworxout en YOFI van start

Vandaag, maandag 1 maart, start de Ouder-Kind maandchallenge van Jworxout en YOFI. De challenge staat in het teken van dagelijkse weetjes, unieke recepten en uitdagende work-outs. ‘’Alles om aan jouw gezondheid te werken in deze gekke tijd.’’