Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk in Ter Aar. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit. 

Tijdens de Huttenbouw in Ter Aar in augustus 2019 ging het mis. Bij het demonteren van de toegangspoort kwam Maarten zeer ongelukkig ten val. Door het ongeluk liep hij een hoge dwarslaesie op en belandde hij in een rolstoel. Om ervoor te zorgen dat Maarten weer terug kan keren naar zijn huis in Alphen, moeten er ingrijpende veranderingen worden gedaan in zijn woning. Hiervoor is afgelopen week een belangrijke stap gezet. De Vereniging van Eigenaren (VvE) heeft namelijk ingestemd met het plaatsen van een zorgunit.

Opluchting en blijdschap

Avond aan avond, voorafgaand aan genoemde vergadering, zijn de dames van Stichting Help Maarten naar Huis! in gesprek gegaan met de VvE leden. “Aan iedereen die wilde werd een informatiepakket aangeboden met alle ins en outs, die gepaard gingen met de mogelijke interne verbouwing of de zorgunit in de tuin die Maarten zo graag wil.”

Op 25 juni was het zo ver. Van ’t Hof Rijnland Vastgoedmanagement opende een digitale vergadering. Leden van de VvE konden toen stemmen over het plaatsen van een zorgunit of een interne verbouwing van het huis van Maarten. Met een opkomst van maar liefst 87,50 procent, waarvan 80 procent vóór Maarten zijn terugkomst stemde, kon overeenstemming worden bereikt over het plaatsen van een zorgunit in zijn tuin. “Er moest een noodwet aan te pas komen, maar dan heb je ook wat”, vertelt een blije Gemma Verheul van Stichting Help Maarten naar Huis!

“Bewoners en mede-VvE-leden boden Maarten zelfs aan om hem te helpen met de dagelijkse dingetjes. Zo lief!” Eén van de bewoners heeft zelfs al de voorbereidingen getroffen voor zijn terugkomst: hij heeft een nieuw naamplaatje laten maken. Maarten had deze nog niet. We zijn echt super blij voor hem, want hoe fijn is het dat we nu onze energie kunnen gaan gebruiken voor de écht belangrijke dingen!”

De volgende stap

Nu staat voor Maarten de volgende uitdaging te wachten. “Als je moet leven met een beperking, staat daar geen punt achter. Je moet elke dag weer opnieuw zien dat je het leven kan organiseren met die grenzen. Dan is met name het hebben van de mogelijkheid om het leven te kunnen organiseren van groot belang. En als die mogelijkheid niet voor het grijpen ligt, dan is het van groot belang als de samenleving om je heen je daarbij steunt.”

De volgende stap is daarom: ‘Help Maarten op Weg!’. “Om ervoor te zorgen dat Maarten straks niet in een isolement raakt, zal een aangepaste auto nodig zijn. Zo kan Maarten weer op stap met familie en vrienden. Zij kunnen dan de rolstoelbus rijden en Maarten daarin vervoeren. Ook kan hij dan zijn familie in Zeeland weer opzoeken. Hoe mooi is dat!”

Kijk voor meer informatie op www.helpmaartennaarhuis.nl.


Meer nieuws

Overige vandaag 10:39

Pas op voor inbrekers in de zomervakantie

Het is zomervakantie, dat betekent ook dat inbrekers extra actief zijn. Ga jij een dagje uit of op vakantie? Lees dan uit voorzorg deze tips tegen inbraken.

Algemeen gisteren 14:14

Politie lanceert ‘Coppie Koffie tuktuk’ voor de gemeente Nieuwkoop

Jeroen Kok van politie Nieuwkoop en bedenker Gideon Goudriaan hebben in het bijzijn van collega’s en geïnteresseerden traditioneel het lintje doorgeknipt en daarbij het startschot gegeven van ‘Coppie Koffie’. Met deze tuktuk kunnen de bewoners onder het genot van een kop koffie vragen stellen, overlast melden of gewoon een praatje maken met de wijkagent.