Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk in Ter Aar. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit. 

Tijdens de Huttenbouw in Ter Aar in augustus 2019 ging het mis. Bij het demonteren van de toegangspoort kwam Maarten zeer ongelukkig ten val. Door het ongeluk liep hij een hoge dwarslaesie op en belandde hij in een rolstoel. Om ervoor te zorgen dat Maarten weer terug kan keren naar zijn huis in Alphen, moeten er ingrijpende veranderingen worden gedaan in zijn woning. Hiervoor is afgelopen week een belangrijke stap gezet. De Vereniging van Eigenaren (VvE) heeft namelijk ingestemd met het plaatsen van een zorgunit.

Opluchting en blijdschap

Avond aan avond, voorafgaand aan genoemde vergadering, zijn de dames van Stichting Help Maarten naar Huis! in gesprek gegaan met de VvE leden. “Aan iedereen die wilde werd een informatiepakket aangeboden met alle ins en outs, die gepaard gingen met de mogelijke interne verbouwing of de zorgunit in de tuin die Maarten zo graag wil.”

Op 25 juni was het zo ver. Van ’t Hof Rijnland Vastgoedmanagement opende een digitale vergadering. Leden van de VvE konden toen stemmen over het plaatsen van een zorgunit of een interne verbouwing van het huis van Maarten. Met een opkomst van maar liefst 87,50 procent, waarvan 80 procent vóór Maarten zijn terugkomst stemde, kon overeenstemming worden bereikt over het plaatsen van een zorgunit in zijn tuin. “Er moest een noodwet aan te pas komen, maar dan heb je ook wat”, vertelt een blije Gemma Verheul van Stichting Help Maarten naar Huis!

“Bewoners en mede-VvE-leden boden Maarten zelfs aan om hem te helpen met de dagelijkse dingetjes. Zo lief!” Eén van de bewoners heeft zelfs al de voorbereidingen getroffen voor zijn terugkomst: hij heeft een nieuw naamplaatje laten maken. Maarten had deze nog niet. We zijn echt super blij voor hem, want hoe fijn is het dat we nu onze energie kunnen gaan gebruiken voor de écht belangrijke dingen!”

De volgende stap

Nu staat voor Maarten de volgende uitdaging te wachten. “Als je moet leven met een beperking, staat daar geen punt achter. Je moet elke dag weer opnieuw zien dat je het leven kan organiseren met die grenzen. Dan is met name het hebben van de mogelijkheid om het leven te kunnen organiseren van groot belang. En als die mogelijkheid niet voor het grijpen ligt, dan is het van groot belang als de samenleving om je heen je daarbij steunt.”

De volgende stap is daarom: ‘Help Maarten op Weg!’. “Om ervoor te zorgen dat Maarten straks niet in een isolement raakt, zal een aangepaste auto nodig zijn. Zo kan Maarten weer op stap met familie en vrienden. Zij kunnen dan de rolstoelbus rijden en Maarten daarin vervoeren. Ook kan hij dan zijn familie in Zeeland weer opzoeken. Hoe mooi is dat!”

Kijk voor meer informatie op www.helpmaartennaarhuis.nl.


Meer nieuws

Gemeente vandaag 14:21

Lintjesregen in Nieuwkoop met bijzonder hoge onderscheiding

In aanloop naar Koningsdag heeft vrijdag de welbekende lintjesregen plaatsgevonden. Tien inwoners van de gemeente Nieuwkoop zijn onderscheiden. Hierbij is één Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, een onderscheiding die jaarlijks aan gemiddeld maar zo'n tien Nederlanders wordt uitgereikt.

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Nieuwveenseweg N231 dicht voor werkzaamheden

De provincie voert onderhoud uit aan de Nieuwveenseweg (N231) tussen Nieuwveen en Nieuwkoop op maandag 6 en dinsdag 7 mei 2024. De weg is afgesloten van 6 mei 20.00 uur tot 7 mei 06.00 uur. Het verkeer volgt omleidingsroutes.

Gemeente gisteren 15:35

Gemeentehuis beklad tegen komst AZC

Het gemeentehuis van Nieuwkoop is afgelopen nacht beklad. De teksten zijn gericht tegen de mogelijke komst van een AZC. De gemeenteraad bespreek donderdagavond of samen met buurgemeente Kaag & Braassem naar een locatie wordt gezocht.

Cultuur gisteren 14:25

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop de komende week: Theater: Whisky proeverij, Gerard Alderliefste & Friends met “Une Belle Histoire” en Film: the Miracle Club.

Sport gisteren 13:04

YoLo Judo start in Nieuwkoop: Hajimé!

Vanaf half mei start een nieuwe Judoschool in Nieuwkoop: YoLo Judo. Op zowel 15 als 22 mei zijn er speciale introductiedagen in sporthal De Steupel om kennis te maken met dit nieuwe initiatief voor jeugd-judo.

Blog gisteren 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.