Ingezonden
Blog Blog

Fietsers weer vogelvrij op Ziendeweg

Pfff, veilig thuisgekomen. Het was de eerste dag met harde wind en veel regen nadat de Ziendeweg weer is vrijgegeven voor autoverkeer. Terwijl ik de windvlagen probeer op te vangen, ploeter ik tegen de wind in en probeer auto’s te ontwijken.

Eigenlijk zouden ze mij moeten ontwijken, of mij pas passeren bij een uitwijkplaats, maar blijkbaar heeft men veel haast of mag de auto niet nat worden. De snelheden van de auto’s liegen er ook niet om. Doodeng als ze zo rakelings langs je heen razen.

Zien ze me wel? Of is men druk met navigatie, mobiel of gefocust om de volgende uitwijkstrook te halen? Soms halen auto’s elkaar ook in zonder uitwijkstrook. Levensgevaarlijk, zag zelfs ooit een auto op die manier een busje inhalen, die zich kapot schrok. Ik passeerde deze week ook al twee auto’s met de neuzen tegen elkaar, beiden wilden niet achteruit en er werd gescholden. Daar moet ik dan nog langs op de fiets. Hoef niemand uit te leggen hoe hoog de snelheid was van de auto’s toen ze vol adrenaline en frustratie weer verder konden rijden omdat er uiteindelijk toch 1 wat achteruit gegaan was. En door naar de volgende uitwijkplaats.

Lekker goed voor je auto en het milieu ook, telkens weer afremmen, stoppen, uitwijken en weer optrekken. Over stikstof gesproken.Wat ik ook niet snap is dat je als automobilist het nodig vind om vlak voor een fietser nog even een uitwijkplek in te schieten. Dan moet ik helemaal afremmen, afstappen ( korte benen dus kan niet met 1 been op de grond leunen) en weer opnieuw opstarten om op gang te komen tegen de wind in. En bedankt, kon je niet even afremmen en achter mij langs de uitwijkplaats in? Kan ik de gang er in houden en doorfietsen.

Gun elkaar de ruimte en de tijd op de Ziendeweg mensen. En houd rekening met dieren en fietsers, ruiters en wandelaars. En dank aan degenen die dat al wel doen, al zijn dat er helaas maar een handje vol. Dus iedereen weer opgelet op de Ziendeweg, er scheuren daar weer veel auto’s, wat een pech.Geschreven door een woon-werkverkeerfietser.


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:45

NeuroFitGym

Dat ProMove, bewegen & gezondheid diverse beweegactiviteiten zoals de FysioSport, Pilates en wandelgroepen aanbiedt is bij velen bekend. Maar ook de NeuroFitGym valt onder het beweegaanbod van ProMove.

Gemeente gisteren 12:50

Veel reacties op enquête flexwoningen

In december heeft de gemeente een enquête uitgezet om de behoefte aan flexwoningen onder de inwoners te onderzoeken. Ruim 400 inwoners hebben gereageerd. Meer dan de helft gaf aan zelf interesse te hebben in een flexwoning of iemand te kennen die interesse heeft.     

Advertorial Overige 30 jan. 2023 13:35

Hendrik Groen komt voor de laatste keer naar het theater

In 2020 verscheen een nieuw boek: ‘Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar’. En een nieuw boek betekent een nieuw toneelstuk waarin Beau Schneider voor de derde keer in de huid kruipt van lievelingsbejaarde Hendrik Groen. Op 18 februari is de voorstelling ‘Opgewekt naar de eindstreep’, waarin dementie een grote rol speelt, te zien in Theater Castellum.

Wonen en bouwen 27 jan. 2023 15:25

Positieve reacties op ontwerp Weteringplein

Op de goed bezochte inloopavond over het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte van het Weteringplein in Nieuwveen op 25 januari waren veel positieve reacties te horen: ‘Het is mooi om te zien dat er echt gewerkt is met onze ideeën’, en ‘Het zijn mooie gebouwen, passend bij het dorpse karakter van Nieuwveen’.