Stories by Pien
Advertorial Winkelcentrum Ter Aar

De Ter Aarse winkel(h)ier vertelt... Valentijn Opticiens

Om extra aandacht te vestigen op het winkelcentrum van Ter Aar, waarbij de ondernemers verenigd zijn in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ), nemen we iedere twee weken één van de winkels in het commerciële hart onder de loep: deze week is de beurt aan Valentijn Opticiens. 

Valentijn Opticiens is in deze regio al bekend sinds 1984. “In dat jaar is Jeroen Valentijn gestart als zelfstandig opticien in Ter Aar”, zegt Jesper Schijf (35), die sinds 1 januari 2020 eigenaar is van de winkel. “Ik werk hier al 16 jaar. Ik deed na de HAVO een paar jaar Hotelschool en had toen een baantje in de horeca, maar had al snel door: werken, als iedereen vrij is; dat is niks voor mij! Dus zocht ik wat anders en kon - min of meer toevallig - bij Jeroen aan de gang: ik had echt zin in ’de 9 tot 5-mentaliteit' en ontdekte toen dat het beroep van opticien enorm veelzijdig is. Er zit echt van alles in: techniek, medische zorgverlening, commercie en ook mode. Allemaal dingen, die ik interessant vind. Dus ik volgde vier jaar lang een opleiding als opticien. Dat is een vrij beroep, dus iedereen mag zich opticien noemen en een eigen winkel beginnen."

Valentijn Opticiens heeft alle disciplines in huis. "Optometristen, opticiens en contactlens-specialisten en wij zijn allemaal gediplomeerd. Bij de grote ’brillenwinkels’ krijgen nieuwe medewerkers vaak alleen een interne cursus aangeboden, maar zijn daarmee nog niet gediplomeerd. Soms denken klanten, dankzij alle TV-reclames, dat een bril bij zo’n grote brillenwinkel veel goedkoper is, maar soms is het tegendeel waar en dat wordt pas duidelijk, als het op de service aankomt. Bij ons kun je altijd terugkomen met een kapotte bril; wij repareren hier soms nog brillen, die al 8 of 9 jaar oud zijn, terwijl in zo’n grote winkelketen dan wordt gezegd: “Tja mevrouw, koop maar ’n nieuwe!” En als zij een oogafwijking denken te vinden, sturen ze je door naar een oogarts. Wel aardig is, dat die dan soms adviseert om naar een goede opticien te gaan, want een oogarts doet zelf geen secure oogmeting zoals wij dat doen…"

Hetzelfde geldt voor die goedkope leesbrilletjes bij een grootwinkelbedrijf (€ 1,95). "Die werken vergrotend en passen eigenlijk iedereen wel. Maar je pest eigenlijk jezelf want niemand heeft precies gelijke ogen. Een bril, die precies op jouw ogen is gemaakt, is altijd veel prettiger", zegt Jesper. "Ik verwacht trouwens dat het op termijn nóg eenvoudiger wordt om zelf een oogmeting te doen (online). Maar dat zie ik als een kans, want dan zal nog duidelijker worden wat het verschil is tussen ’online’ en een échte winkel. Want behalve het juiste glas in een bril, met een uitgebreide collectie brilmonturen en zonnebrillen, kunnen wij ook goed helpen bij het uitzoeken van een bril: modern, zakelijk, apart of ’n tikje ondeugend."

Jesper: "En: voor klanten met een gehoorprobleem werken wij al sinds 2009 samen met Oorwerk Uithoorn; hoog opgeleide audiciens zijn 2 dagen per week aanwezig zijn in onze geluidsarme meetruimte.”

Loek Sassen


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 11:39

Zolderbrand in Nieuwkoop

Op de Beethovenlaan in Nieuwkoop heeft een korte brand gewoed op de zolder van een woning. De brandweer schaalde op naar middelbrand, omdat het vuur waarschijnlijk in het dak zat.

Advertorial Sport 2 jul. 2022 14:28

AJAX KOMT NAAR NIEUWKOOP!

Goed nieuws, want in de zomervakantie van dit jaar organiseert Ajax een Ajax voetbalkamp bij SV Nieuwkoop. Van maandag 8 t/m vrijdag 12 augustus kunnen jongens en meiden tussen de 6 en 16 jaar oud een week lang trainen als een Ajax-speler.

Evenementen 2 jul. 2022 10:20

Kindervakantiespelen Ter Aar is terug

Na bijna drie jaar is de kindervakantiespelen Ter Aar terug. Nadat in 2019 de week helaas een minder goede afloop had aan het einde en er daarna ook nog 2 jaar van Corona achteraan kwam. Kijkt de organisatie nu gelukkig weer positief vooruit naar een nieuwe editie nummer 44.

Advertorial Winkels 1 jul. 2022 15:30

Krijg een GRATIS boxspring bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring? Zijn je matrassen doorgezakt en is je bed aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. De hele maand juli krijg je bij Dutch Dream Slaapcomfort namelijk een boxspring CADEAU!

Wonen en bouwen 1 jul. 2022 12:46

Verhoging starterslening

Jongeren of starters die hun eerste koopwoning willen aanschaffen kunnen bij de gemeente terecht voor een starterslening. Gemeente Nieuwkoop gaat deze starterslening verhogen.