Hairchange Ter Aar
Advertorial Winkelcentrum Ter Aar

De Ter Aarse winkel(h)ier vertelt: Hair Change Ter Aar

Om extra aandacht te vestigen op het winkelcentrum van Ter Aar, waarbij de ondernemers verenigd zijn in de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ), nemen we iedere twee weken één van de winkels in het commerciële hart onder de loep: deze keer Hair Change Ter Aar.

Niet veel klanten weten het, maar onder de kapsalon zit nóg een complete verdieping. “Behalve de kapsalon op de begane grond, hebben we beneden ook een schoonheidssalon mét een ’Spray Tan’-cabine om bruin-zonder-zon te worden", zegt eigenaresse Maaike Mank. "Bovendien ben ik voedingsconsulent, voor mensen, die - onder begeleiding - willen afvallen. Daarvoor werk ik met het programma van PS food & lifestyle. En niet te vergeten: we hebben onze webshop met kwaliteits-verzorgingsproducten van Kérastase en BDR. Zo zijn we eigenlijk van alle markten thuis!"

Krullenkapper

Maar waar mensen van verre - zelfs uit Wassenaar - voor komen is onze specialiteit: ’krullenknippen’. "Het is namelijk zo dat veel mensen al verborgen krullen hebben. Met onze speciale kniptechniek en -scharen halen we onzichtbare krullen weer tevoorschijn en krijgt het kapsel meer volume. Eigenlijk spelen we dan met de natuurlijke valling van het haar. In Nederland zijn maar 65 kapsalons waar ze deze techniek beheersen, waarvan de meesten dan nog in het oosten van het land."

"Verder doen we natuurlijk alle ’gewone’ handelingen in de kapsalon: knippen, kleuren, permanenten, hoewel dat laatste een beetje uit de mode begint te raken. We merken ook dat dames die tijdens de lockdown niet naar de kapper konden, nu weleens denken: 'laat maar, het zit zonder (permanent) eigenlijk ook nog wel aardig'."

Hair Change heeft veel vaste klanten (meestal dames) die na de knipbeurt direct een volgende afspraak maken voor over 5 of 6 weken. 'We weten dan ook meestal precies wat iemand in de koffie wil. De klant is natuurlijk altijd koning(in), maar als zij een bepaald model vraagt terwijl het haar daarvoor niet geschikt is of niet de gewenste conditie heeft, raden we dat - om teleurstelling te voorkomen - ten zeerste af en doen we het liever niet."

"In de kapsalon werken we met z’n zessen en ik word altijd het meeste blij, als we met elkaar weer een dag lekker hebben gedraaid, alles er weer spic & span uitziet en we weer een mooi aantal klanten blij konden maken."

Loek Sassen


Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Nieuwveenseweg N231 dicht voor werkzaamheden

De provincie voert onderhoud uit aan de Nieuwveenseweg (N231) tussen Nieuwveen en Nieuwkoop op maandag 6 en dinsdag 7 mei 2024. De weg is afgesloten van 6 mei 20.00 uur tot 7 mei 06.00 uur. Het verkeer volgt omleidingsroutes.

Gemeente gisteren 15:35

Gemeentehuis beklad tegen komst AZC

Het gemeentehuis van Nieuwkoop is afgelopen nacht beklad. De teksten zijn gericht tegen de mogelijke komst van een AZC. De gemeenteraad bespreek donderdagavond of samen met buurgemeente Kaag & Braassem naar een locatie wordt gezocht.

Cultuur gisteren 14:25

Programma Kaleidoskoop

Op het programma van Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop de komende week: Theater: Whisky proeverij, Gerard Alderliefste & Friends met “Une Belle Histoire” en Film: the Miracle Club.

Sport gisteren 13:04

YoLo Judo start in Nieuwkoop: Hajimé!

Vanaf half mei start een nieuwe Judoschool in Nieuwkoop: YoLo Judo. Op zowel 15 als 22 mei zijn er speciale introductiedagen in sporthal De Steupel om kennis te maken met dit nieuwe initiatief voor jeugd-judo.

Blog gisteren 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.