Steve Thé
Advertorial Overige

Bioscoop Castellum schenkt € 1 per kaartje aan Stichting TuTu

Door in augustus een bezoek te brengen aan de film, doneren bezoekers indirect aan Stichting TuTu. Castellum steunt de Alphense stichting en daarom schenkt de bioscoop een maand lang € 1 per kaartje. De stichting is opgericht door de inmiddels overleden Evert Muis: beter bekend als de tutu-dragende papa met een missie.

Het begon met een simpele post op LinkedIn. Een foto van een grote man, met imposante baard en zijn dochter op zijn arm. Allebei gekleed in een zuurstokroze tutu. Ruim drie miljoen mensen hebben de foto gezien en dat leidde tot meer dan 32.000 reacties. In eerste instantie een grappig beeld waar de liefde vanaf spat. Totdat het verhaal achter de foto duidelijk wordt...

Alphenaar Evert Muis

Evert was slechts 37 jaar oud en gediagnosticeerd met uitgezaaide melanoomkanker. Hij had nog maar één doel: zoveel mogelijk herinneringen maken met zijn gezin én zorgen dat andere gezinnen met een terminaal zieke ouder dit ook kunnen. Zijn droom, een stichting achterlaten, werd slechts een paar weken na zijn LinkedIn-post werkelijkheid: sinds 1 februari 2022 is Stichting TuTu een feit.

Over Stichting TuTu

De stichting heeft als missie om ongeneeslijk zieke ouders te helpen bij het maken van tastbare, waardevolle herinneringen met en voor hun kinderen. Dit doet zij door wensgezinnen te koppelen aan bestaande initiatieven of door wensen op maat in te vullen. Elke euro die zij ontvangt, wordt gebruikt om een herinnering te maken.

Kaarten

In de zomervakantie zijn er dagelijks films te zien vanaf 13:30 uur, zes weken lang. Kijk voor het filmaanbod op www.theatercastellum.nl. Meer informatie over de stichting is te vinden op www.stichtingtutu.nl.


Meer nieuws

Advertorial Werken gisteren 13:12

Bibliotheek Rijn en Venen is op zoek naar jou

Wil jij jouw plezier in voorlezen overbrengen op kinderen en hun ouders? Heeft het werken met DigiD geen geheimen meer voor jou? Of geef je jouw kennis van techniek graag spelenderwijs door aan de jongere generatie? Word dan vrijwilliger bij Bibliotheek Rijn en Venen. 

Dieren gisteren 11:03

Dierendag bij Ipse de Bruggen

Schapen en geiten gaan genieten van feestelijke brunch. Op zaterdag 1 oktober viert  kinderboerderij de Schaapskooi haar jaarlijkse dierenverwendag.

Overige 23 sep. 2022 11:59

Unieke expositie fotoboeken van Nieuwkoop en Noorden

Het Historisch Genootschap Nieuwkoop en omstreken brengt het verleden tot leven en organiseert een unieke expositie in de Loopstal op het terrein van De Zevensprong aan de Noordenseweg. 

Advertorial Overige 22 sep. 2022 14:18

Castellum breidt aanbod Theater met Tolk uit

Zaterdag 24 september is het Internationale Dag van de Gebarentaal. Een perfect moment om bekend te maken dat het aanbod van theatervoorstellingen met gebarentolk in seizoen 22/23 is uitgebreid. 

Blog Opinie 21 sep. 2022 14:19

Handelen of wandelen?

Ik heb het er al vaker over gehad; met familie moet je wandelen en niet handelen. Maar ja, makkelijker gezegd dan gedaan.