Alternatieve Triathlon van Nieuwkoop ultieme wedstrijdprikkel Nieuwkoopse atleten

Het is nog altijd doorbijten voor verschillende sporters in Nederland. Door de coronaperiode worden er weinig tot geen officiële wedstrijden georganiseerd en dus wordt er getraind zonder uitzicht op een doel. Drie Nieuwkopers brachten daar zaterdag voor een kleine groep even verandering in.

In Nieuwkoop zou dit jaar het Nederlands Kampioenschap triathlon over de middenafstand worden georganiseerd, maar dit kon om bekende redenen niet doorgaan. Twan Kennis, Jeffrey van den Helder en Fred Verlooij besloten, om toch een wedstrijdprikkel te hebben, een alternatieve Triathlon van Nieuwkoop te organiseren. Dit stond los van de Stichting Triathlon Nieuwkoop, dat het NK zou organiseren.

Op de vroege zaterdagochtend stonden Kennis en Van den Helder samen met Pascal Valentijn, Liane van Egmond en Arjan Baas bij Jachthaven Tijsterman klaar om de 2,1 kilometer zwemmen, 92 kilometer fietsen en 21 kilometer hardlopen af te leggen. Emil Hoogstad en Ric Immens volbrachten allebei de helft van die afstanden. Michel Vollebregt en Helwin Gompelmans kozen voor het fietsen en lopen en Brent Pieterse, Edwin Maurits en Theo van der Weijden volbrachten het looponderdeel.

Na het zwemmen in de Nieuwkoopse Plassen konden de atleten aan de kant bij Jachthaven Tijsterman wisselen naar de fiets. Dit gebeurde onder toeziend oog van familieleden en enkele Nieuwkoopse triathlon liefhebbers, waaronder bondscoach Rik van Trigt. Het fietsparcours was het parcours wat ook tijdens de Triathlon van Nieuwkoop wordt afgelegd, ofwel het zogeheten  ‘lammetje’.

Verlooij zorgde er ondertussen op het evenemententerrein in Nieuwkoop voor dat alle loopspullen klaar zouden liggen voor na het fietsonderdeel. Het loopparcours was het andermaal van de Triathlon bekende ‘rondje molen’ van iets meer dan vijf kilometer.

De finish voor de atleten was op het evenemententerrein, waar ze elkaar stonden op te wachten. Pascal Valentijn was met een eindtijd van 4,5 uur de snelste atleet op de halve afstand. Al met al was het een geslaagd idee. Met z’n allen zullen we hopen dat er volgend jaar weer een echte Triathlon van Nieuwkoop kan worden georganiseerd.


Meer nieuws

Coronacrisis in Nieuwkoop vandaag 09:12

Aangepast bron- en contactonderzoek vanwege toename coronabesmettingen

Doordat het aantal personen dat positief test op corona hard oploopt, moet GGD Hollands Midden maatregelen nemen. Ze zijn overgeschakeld naar een risicogestuurd bron- en contactonderzoek, waarbij mensen zelf hun contacten dienen te informeren als blijkt dat ze besmet zijn.

Algemeen gisteren 16:51

Is een bijzondere begraafplaats mogelijk in Nieuwkoop?

Een inwoner van de gemeente Nieuwkoop heeft aangegeven familieleden, die nu elders zijn begraven, op een bijzondere begraafplaats te willen herbegraven om op die manier eeuwige grafrust te waarborgen. Maar is dit wel mogelijk in Nieuwkoop?

Voor Kinderen gisteren 12:53

Speeltuin de Zudde wordt opnieuw ingericht als openbare speeltuin

Speeltuin de Zudde werd begin april 2020 definitief gesloten, omdat de speeltoestellen niet meer voldeden aan de vereiste veiligheidseisen. De gemeente Nieuwkoop nam het beheer over en tovert de locatie om tot openbare speeltuin, wat toegankelijk is voor iedereen.